Makšķerēšanas noteikumi

Makšķerēšanas noteikumi
Imations, skaisti parādīji savu intelektu, papildināt zināšanas tev nav vajadzības, pats visus vari mācīt, prieks, ka esi pagodinājis šo forumu, tikai interesanti cik cilvēkiem vēl šie tavi prikoli liekas uzjautrinoši?

Zvaigzne, 14.jūlijs 2013, 11:48



Zvaigzne – paldies par labiem vārdiem, uztveršu to kā komplimentu.
14.jūlijs 2013, 12:00 | links
 
pats zini, ja nav pašvaldības polic - deleģēšanas līgums ar citas pašvaldības policiju, ja nav arī tās - pašvaldības polic penākumus pilda Valsts policija - pašiem jāpastrādā, jāuzraksta tā lai VP vai pašvladības policijai pieliek pie algas, piemet zvaiznīti pie pagonām, vai vismaz iedod žetonu par labiem darbiem - citiem vārdiem tā, lai nav kur piesieties un to var pasniegt kā novitāti
14.jūlijs 2013, 11:57 | links
 
Imations, skaisti parādīji savu intelektu, papildināt zināšanas tev nav vajadzības, pats visus vari mācīt, prieks, ka esi pagodinājis šo forumu, tikai interesanti cik cilvēkiem vēl šie tavi prikoli liekas uzjautrinoši?
14.jūlijs 2013, 11:48 | links
 
jurists- nu liela daļā pašvaldību nav savas pašvaldības policijas(mums ir un tas ir org. zem pašvaldības policijas). Vienreiz jau vajadzētu visu salikt pa plauktiņiem ko katrs var.
14.jūlijs 2013, 11:30 | links
 
maliķis
a kur problēma
- 1. variants
saucam pilnvarotos, rakstam protokolu, iesniegumu vai kas tur jāraksta sabiedriskajiem, par to kas tika fiksēts
- 2. variants
sakārtojam pilnvarojuma deleģējuma lietas
piemēram - sabiedriskais inspektors = pašvaldības policijas ārštata darbinieks ar/bez atalgojuma
14.jūlijs 2013, 11:21 | links
 
visi tik gudri, ka prieks.varbūt varam apskatīt soda neizbēgamības pozitivo ietekmi uz pārkapēju psihi, kā piemēru minot -cik tad īsti lietu nonak tiesā, cik atmet atpakaļ, nepareizi izpildito procedūru, protokolu un citu kvalifikacijas problēmu dēļ.
14.jūlijs 2013, 11:10 | links
 
jurists- pieņemsim ka pārkāpējs atsakās vispār nosaukt kādus savus datus, lai noskaidrotu personību ir personas jāaiztur un to var tikai izdarīt tie kas mineti APK 254.pantā
14.jūlijs 2013, 10:59 | links
 
Zvaigzne – tas ir jauki un labi, ka piedāvā noklausīties kursu, kurš paredzēts VVD pilnvarotām personām, bet ir viena nianse, ka mana plaša profila traktorista izglītība un pieredze lauku aršanā atļauj pasniegt šo kursu, kas paredzēts VVD pilnvarotām personām, līdz ar to paldies par piedāvājumu. Tāpat attiecībā uz zvanīšanu visiem saviem paziņām, ir vairāk nekā muļķīgi to darīt pie pirmās klačas forumā, tādēļ lietderīgāk to darīt pajautājot pirmavotam, kurš izplata šo klaču un pašam apskatoties grozījumus.
Vispār nekad un ne reizi es neesmu veltījis Tev samazgas, tie vienkārši ir prikoli un nekad mūžā neesmu iedomājies, ka klauns var apvainoties – mēģināšu laboties.
Un attiecībā par zināšanām uz VVD pilnvaroto personu tiesību apjomu - Tev ir taisnība, jo likumu nezināšana neatbrīvo no maksāšanas.
14.jūlijs 2013, 10:53 | links
 
a Jūs te nejaucat kopā divas lietas?

1.personas aizturēšana
2.notikuma - pārkāpuma fiksēšana
14.jūlijs 2013, 10:24 | links
 
Ja pēc likumiem uzskatām ka pašvaldības pilnvarotās personas ir amatpersonat, tad pat tas neatļauj viņam aizturēt kādu personu pēc APK. Ar vides dienesta pilnvarotām var būt ka var ja uzskatīs ka viņi ir Valsts vides dienesta amatpersonas.
14.jūlijs 2013, 08:57 | links
 
Nu pēc APK var aizturēt amatpersona, tad noskaidrosim vai pilnvarotās personas ir amatpersonas:
2) Par valsts amatpersonām uzskatāmas arī personas, kurām, pildot amata pienākumus valsts vai pašvaldības institūcijās, saskaņā ar normatīvajiem aktiem ir tiesības izdot administratīvos aktus, kā arī veikt uzraudzības, kontroles, izziņas vai sodīšanas funkcijas attiecībā uz personām, kas neatrodas to tiešā vai netiešā pakļautībā, vai tiesības rīkoties ar valsts vai pašvaldības mantu, tai skaitā finanšu līdzekļiem.
(3) Par valsts amatpersonām uzskatāmas arī personas, kuras pilda amata pienākumus ārpus valsts vai pašvaldības institūcijām, ja tām saskaņā ar normatīvajiem aktiem pastāvīgi vai uz laiku valsts vai pašvaldība ir deleģējusi kādu no šā panta otrajā daļā minētajām funkcijām.
14.jūlijs 2013, 08:49 | links
 
Imations, sāksim ar to, ka piedāvāju, pirms gudri irst par tēmu, noklausīties kursu, kurš paredzēts VVD pilnvarotām personām. Ja pazīsti Žeivotu personīgi tev ir vēl vieglāk, piezvani un uzprasi, kas ir mainījies. Tā vietā sāc rādīt nelabus signālus un skaidro kaut ko par autovadītāju tiesībām un turpini secinājumu rindas būvēt no savām iedomām.
Jauks ir arī secinājums par īsteno dabu. Izskaidro kāpēc pēc tā apmelojumu un samazgu apjoma ko esi veltījis man, paziņojuma, ka tālāk par internetu tava darbība nesniegsies, man būtu jebkura tēma jāapskata kopā ar tevi, pie tam nopietni.
Uzskatu, ka informācija par VVD pilnvaroto personu pilnvaru apjomu tev ir nepieciešama, lai veicot likuma pārkāpumus, zinātu ar ko rēķināties.
Domāju, ka ar taviem draugiem Balodi un Grīnbergu, tev sanāks visus izglītojoša laba diskusija par šo tēmu.
14.jūlijs 2013, 08:14 | links
 
Urmaas – ja jau mēs esam tik kompetenti APK, tad paskaidro: ko darīt ar to personu, ko vajag aizturēt notikuma vietā, līdz ierodas amatpersonas, kas šo personu aizturēs, bet amatpersonas parasti nav raķetes un paies kāds laika sprīdis. Konkrēti ko darīt – izklaidēt ar aristokrātiskām sarunām, pabarot, ieliet glāzīti..........
14.jūlijs 2013, 07:08 | links
 
Ja mēs skatāmies pēc APK, tad personu par jebkuru APK pārkāpumu var aizturēt tikai amatpersona.
14.jūlijs 2013, 06:06 | citēt | links

Tur jau tā šaise-brīvprātīgajiem pārkāpēju pat nogādāt kurnebūt nav tiesību.Tie var izsaukt amatpersonu uz notikuma vietu.Tālākās darbības (aiturēšanu/nogādāšanu) veic amatpersonas. :)
14.jūlijs 2013, 06:37 | links
 
Zaraza - sāksim ar to, ka mums Latvijā ir divas neatkarīgas sistēmas – administratīvo pārkāpumu kodekss un krimināllikums.
Ja mēs skatāmies pēc krimināllikuma, tad situācija ir vienkārša, ja dabai nodarīto zaudējumu apmērs sasniedz dispozīcijā minēto apjomu, sabiedriskais inspektors automātiski var likt maliķi uz mutes un šņorēt. Patiesībā šajā gadījumā jebkurš godprātīgs cilvēks to var darīt.
Ja mēs skatāmies pēc APK, tad personu par jebkuru APK pārkāpumu var aizturēt tikai amatpersona. Kādēļ tā - piemērs: persona pārkāpj braukšanas ātrumu par vai apstāšanās aizliegumu, pēkšņi apkoksojies Zvaigzne grib pastrādāt sabiedrības labā un nolemj personu aizturēt noliekot ar seju pret zemi - protams, ka absurds. Tāpat ar sabiedriskiem inspektoriem, nav nepieciešams aizturēt un ievietot cilvēciņu šim nolūkam paredzētās telpās ja ir izvilkts zemmērs vai arī ielikts tīkls. Vienīgais gadījums, kad var veikt personas formālo aizturēšanu - faktiski nogādāšanu uz policiju, ja tā nepakļaujas un pretojas sabiedriskam inspektoram, šeit jāsaprot atšķirība par to ka personu neaiztur, bet nogādā. Piemērs: apkoksojies Zvaigzne pienāk pie Tevis un iemauc ar airu pa seju – iespējamās darbības a) kā īstens kristietis pagriez otru vaigu, b) iedod Zvaigznem ķirbī un aizvelc uz policiju.
Par to, ka cilvēciņš traktē jautājumus, kur pat AT Senātam un ST būtu ko pasvīst, tā tas ir un tā ir liela kļūda, jo atbildēs tie, kas strādā uz zemes, kā arī fakts ir tas, ka brīvprātīgais inspektors nav amatpersona, bet par tādu var kļūt, noslēdzot līgumu ar pašvaldību.

Zvaigzne – šeit arī parādījās Tava īstenā daba, kā irst pa MOSP, Balodi vai Grīnbergu vai vazāties uz sapulcēm, tā pirmais, bet kā apskatīt likumdošanas problēmas tā pļukš vien sanāk.
14.jūlijs 2013, 06:06 | links
 
Zvaigzne...

Sorry, bet tas tad nu ir Satversmes 90. pants "Ikvienam ir tiesības zināt savas tiesības." savā "brutālajā"izpildījumā...

P.S. Viss, es uz copi. Ne asakas visiem!
14.jūlijs 2013, 02:39 | links
 
Žēl, ka jūs šņaucat.
Ja smēķētu, būtumierīgāki, ne tik nervozi.

-d.
14.jūlijs 2013, 01:18 | links
 
klau varat kāds pateikt vaj lecinaat var?
14.jūlijs 2013, 00:00 | links
 
Zaraza, ja imations pazīt Žeivotu personīgi, izmaiņas viņam ir zināmas. CL lapu lasa arī tie cilvēki kas ikdienā piekāš MN, viņi domājams būs tev ļoti pateicīgi. Vari gaidīt šizofrēniskus pārmetumus ka MRK ne tikai vēlas likvidēt un muld kats ko grib, bet norāda uz sabiedrisko vājajām vietām. Saproti, ne visiem trūkst varas un pārākuma izrādīšanas sajūtas, ne visiem tas ir vaļasprieks, kura izmaksas jācenšas segt no citiem finansējuma avotiem, ir arī GODPRĀTĪGI cilvēki, kas šo darbu veic brīvprātīgi ar apziņu ka var palīdzēt.
13.jūlijs 2013, 23:48 | links
 
imations...

Viena ļoti būtiska izmaiņa ir, ka no APK ir izslēgts 251. pants uz kuru rokasgrāmata atsaucas.
2 lieta, ka 254, pants nosaka tiesības, kas konkrēti var veikt administratīvo aizturēšanu un uzver, ka to var veikt tikai AMATPERSONAS... Konkrēti noteiktajā kontekstā 254. 4:" Valsts vides dienesta un Dabas aizsardzības pārvaldes amatpersonas — ja izdarīti pārkāpumi, kas saistīti ar medību, zvejas, makšķerēšanas noteikumu pārkāpšanu, meža ugunsdrošības noteikumu pārkāpšanu vai ļaunprātīgu nepakļaušanos minēto vides aizsardzības valsts iestāžu amatpersonu likumīgam rīkojumam vai prasībai"... VALSTS IESTĀŽU... Problēma gan ir iekš tā, ka APK nav definēts amatpersonas jēdziens, tikai nevien tiesa brīvprātīgo palīgu par amatpersonu neatzīs.... Piezvani uz VVD un uzprasi
vai sabiedriskais inspektors tiek uzskatīts par VVD amatpersonu...
13.jūlijs 2013, 21:49 | links
 

Pievieno savu atbildi

Nepieciešams reģistrēties, lai pievienotu atbildi!
Uz augšu
 
Creative templates for Google Ad Manager