Makšķerēšanas noteikumi

Makšķerēšanas noteikumi
janisss
Kur ir Ogrē tāds posms?
3.februāris 2009, 11:30 | links
 
jaanisss
Esmu dzirdejis par so faktu! Izķer, jo, ja līdakas šajā posma savairosies, tad foreļu un alatu tur vairs nebūs! Tā ir viena no galvenajām upju problēmām - mazo HES izraisītām - līdakam tur ir ļoti labi apstākļi, kas diemžēl neder forelēm un alatam!
3.februāris 2009, 11:27 | links
 
"tad lai papildina likumdošanu ar pantu, kurš aizliegtu tīrīr un sadalīt gabalos zivis makšķerēšanas vietā! Kamēr šāda punkta nav LR likumdošanā es tīrīšu zivis un griezīšu viņas gabalos uz vietas, un inspektori lai iet dirst, jo viņiem rokas par īsām un prātiņa par maz, lai spētu juridiski pareizi pamatot, ka es esmu noķēris zemmēru! ....ha-ha-ha...." - lūk šādi šmurguļi ir patiesā šī sfēras problēma! Nevis noteikumi!
3.februāris 2009, 10:20 | links
 
Ogres upee ,vienaa posmaa ir ieviestas licences,tur salaistas foreles un alatas ,tas ir labi.Bet tagad tie saimnieki mudina kert aaraa zemmeera lidakas.Tas ir normaali???Pat inspektors to mudina dariit.
3.februāris 2009, 09:28 | links
 
Veči neatbildiet uz lietotāja abc komentāriem. Manuprāt tas ir tas pats kas www.zive.lv čakarē visiem prātu un viņš iespējams ir no liepājas. Savādāk te arī pārvērtīsies viss par samazgu bedri.
2.februāris 2009, 21:43 | links
 
abc,
Vai tiešām tev tik slikti ķerās (vai meistarība pieklibo), ka ar zemmēriem jāčakarējās? :DDDD
2.februāris 2009, 19:29 | links
 
Jaa a ko tad dariit, ja man patiik aizbraukt pie upes uz vairaakm dienaam un vakaraa izcept savu lomu ugunskuraa....vai arii zinu ka daudzi vaara zupu....
2.februāris 2009, 19:28 | links
 
paps ,tu esi liels optimists.valsts savu nevarību uzkrāmē uz citu pleciem .pastāvēja vienu brīdi tāda doma,bet ātri pārgāja,kad palasīju,ka man būs tikai pienākumi.tad labāk pavecam-riskēt ar savu krāgu un atņemt tīklu vai kādam mūdzim sadot pa muti.
2.februāris 2009, 19:18 | links
 
abc
Tev ir prātiņa par maz un rokas par īsām. Kautko tik stulbu kā tu uzrakstīji, reti var izlasīt.
"tad lai papildina likumdošanu ar pantu, kurš aizliegtu tīrīt un sadalīt gabalos zivis makšķerēšanas vietā!" Par šito jau var kārtīgi pasmieties.
2.februāris 2009, 18:59 | links
 
njaa tadi skati ir biezi redzeti :(
2.februāris 2009, 18:35 | links
 
Daudz reizes redzēts ka upes malā mazā līdaka notīrīta un savākta. Zvīņas un galva palik krastā mētājoties.
2.februāris 2009, 18:12 | links
 
ABC nebaidies ka kāds tev varētru vienreiz pāri izdarīt par tādiem darbiem, un tad ņem un pierāi ka kāds to ir izdarījis
2.februāris 2009, 17:57 | links
 
aakkim

tad lai papildina likumdošanu ar pantu, kurš aizliegtu tīrīr un sadalīt gabalos zivis makšķerēšanas vietā! Kamēr šāda punkta nav LR likumdošanā es tīrīšu zivis un griezīšu viņas gabalos uz vietas, un inspektori lai iet dirst, jo viņiem rokas par īsām un prātiņa par maz, lai spētu juridiski pareizi pamatot, ka es esmu noķēris zemmēru! ....ha-ha-ha....
2.februāris 2009, 15:54 | links
 
abc un tamlīdzīgi domājošie:nav vajadzīgi tie likumi un inspektori tiem makšķerniekiem kas domā lai rīt un pēc gadiem būtu ko ķert.Tādiem kā tev jau vajag veselu rotu ar inspektoriem,lai katrā copes reizē tu nenogrieztu galvas dučiem zivīm.Un tavs gadījums tiek uzskatīts, kā vainas pastripinoš-sods pa pilnu katukšku cik prokurors var prasīt.
2.februāris 2009, 14:08 | links
 
Viens ir izdomāt noteikumus, kuri manuprat ar visierm grozijumiem ir Latvijas pašreizējai situācijai adekvāti! Pavisam cits ir nodrošinat, lai viņus ievērotu. Un to manuprat var panakt izvirzot par prioritati nevis patstāvīgu noteikumu maiņu, bet gan:
1. Strādāt ar sabiedrību (īpasi jaunatni) parādīt ar reāliem faktiem, kas notiek, ja tiek noķerta un patureta viena zemmēra zivs? Kadu iespaidu tas atstaj? Iesaistīt sabiedrību kartības uzturēšanā uz ūdeņiem (starpcitu sabiedrisko inspektoru ideja ir izcila, taču žēl, ka mācības un atestācija ir tikai reizi pusgadā un ņemot vērā šī gada notikumus iespējams pat tiks izlaists viss šis gads :( ).
2. Strauji palielināt inspektoru skaitu. Tie paši sabiedriskie inspektori arī būtu labs papildinajums, taču šķiet trūkst par to informācijas kā arī valsts finansējuma (ja godīgi es būtu gatavs pat maksāt, lai tikai tādi kursi un apmācības notiktu) Manuprāt viens labs prata darbs būtu beidzot ieviest diennakts bezmaksas tālruni, kur varetu ziņot par pārkapumiem uz ūdeņiem un varbūt attiecība pret dabu vispār + tam visam varetu būt piesaistīts kāds interneta portāls kuera varetu ievietot savus foto un video uzņēmumus ar parkāpumiem utt. Ja tāds kaut kas jau ir tad, diemžēl jāsaka informācijas nav vispār nekādas.
Jebkura gadījumā domāju, ka godīgam makšķerniekam šie jauninājumi nesagādās nekādas problēmas un strādās viņu pašu labā!
2.februāris 2009, 13:54 | links
 
zanim

tas makšķernieks gan ir muļķis ! ! ! es katru reizi zemmēra līdakām nogriežu galvu, asti, iztīru iekšas un reizēm arī sagriežu gabalos1 kur tad Latvijas likumdošanā ir aizliegts tīrīt upmalā noķertās zivis? tā jebkurš inspektors vairs neko nevar pierādīt; cik viņa bijusi gara u.t.t.
2.februāris 2009, 12:41 | links
 
Pagājušo nedēļu biju Lielauces ezerā, kārtējo reizi secināju, ka makšerēšanas noteikumi lielai daļai makšķernieku pie kājas: kādus 50 m no manas copes vietas vienam "makšķerniekam" paņema līdaciņa nu ne lielāka par 40 cm, tā vietā lai atlaistu, viņš paņēma pārlauza tai sprandu, iegāja tālāk zālēs un to apraka sniegā, lai pārbaudes gadījumā pie viņa to neatrastu! Šādos gadījumos paliek skumji par to kā rīkojas daži makšķernieki, tā kā negrībēju dabūt pa seju tad kasīties arī negāju!:((((((((((((((((((((
2.februāris 2009, 11:39 | links
 
Hooked nevajag jau nemaz Latgales ezeriņus, te pat sausā daugavā jau ir bezpridels(((((
1.februāris 2009, 23:53 | links
 
Nu veci,ko tad var gribet no diviem inspektoriem uz trim rajoniem?
1.februāris 2009, 23:20 | links
 
Hooked, tai pusē, arī daudzkur Latgalē makšķerēšanas noteikumi, kā tādi nerullē. Man bračka ir stāstījis, kā viņam paziņas bija šokā, kad viņš vienā Latgales ezerelī atlaida zemmēra līdakas. Bet to jau izkontrolēt ir gandrīz neiespējami, to var mainīt tikai laiks.
1.februāris 2009, 22:40 | links
 

Pievieno savu atbildi

Nepieciešams reģistrēties, lai pievienotu atbildi!
Uz augšu
 
Creative templates for Google Ad Manager