Makšķerēšanas noteikumi

Makšķerēšanas noteikumi
Lainu kas bet Igaunjiem ir kontrole
24.februāris 2015, 17:33 | links
 
Ruu
Tevis piesauktajā Irijā, tāpat arī Anglijā ir tā pati LM, varbūt savādākā veidojumā. Tikai parēķini cik tur ir tās ūdenstilpes un cik iedzīvotāji. Tāpat paskaties uz dzīves līmeni un vēsturisko zemes piederību....
Beigu beigās mēs dzīvojam Lv...protams daļa pilsoņu dzīvo arī Īrijā...un lai dzīvo.

Kāpēc neņemam piemēru no tuvākiem civilizētiem kaimiņiem...tiem pašiem Igauņiem. Tāpēc, ka dažiem sportistiem un zivju mīļiem nav pa prātam ka visi varēs noķert tavu trofeju neiguldot simtus un tūkstošus. Kāpēc Igauņi var sakārtot normali makšķerēšanas maksu, bet LV nē...tāpēc ka daži to vienkārši negrib un nav izdevīgi. Kāpēc igaunijā līdakas drīkst ķert kamēr ir ledus, bet LV tikai pagarina liegumus. Neesmu dzirdējis ka kāds tur sūdzētos par līdaku trūkumu.
24.februāris 2015, 17:31 | links
 
Bet paskatiisimies kaa ir Iirijaa.Tur laizh valjaa un ir taas lielaas,es te runaaju vairaak par to copes prieku ka tev piekjeras taa lielaa,ciinja,tas viss ir emocijas.Gribas eest,nu njemam taas mazaakaas,eedam.Kapeec tik ljoti gribas eest nevis taas 2 mazaas,bet tieshi vienu to lielo?Un lielai daljai mums taas zivis vispaar nav iztikas lieta,cik mees ieguldaam copee (degviela,inventaars,eediens sev+ziviim)ja juus pareekjinaatu,droshi ka liela dalja vareetu pirkt veiciitii lasha steiku un tas buutu leetaak.Ir tik daudz staastu par laikiem,reiz bija,ar ziviim kaadas es gadiem neesmu redzeejis.Biors varbuut saka ka zivju ir daudz,bet tas ir tieshi tas pats ko saka Latvijas mezhi,mums ir daudz,tachu vai mees veel varam runaat par kvalitaati?Protams,ja nebuus kontroles,tad var buut vis labaakie likumi,bet nevienam tie nebuus saistoshi,vecie brakari nodod savu amatu naakamajaam paaudzeem un taa tas buus
24.februāris 2015, 17:17 | links
 
Viena lieta, ka nav ko piedzīt.
Otra par izdevīgumu. Bomzīc velk uz ratiņiem divus nofizģītus spaiņus uz čermetu, peļņa 0,000, tas pats ar lielāko daļu maliķu.....

Draugi, mēs rakstam noteikumus makšķerniekiem, nevis maliķiem, tādēļ es esmu pret jebkādiem emocionāliem/subjektīviem liegumiem. Makšķernieks ne tuvu nav vienīgais resursa izmantotājs, bet nav dzirdēts, ka kāds sev labprātīgi važas kārtu kaklā. Tieši otrādi, piemāram mazie hesi nolobēja dabas nodokli nemaksāt, un mums arī vajadzēja kas mūs lobē, bet ir tā kā ir:(
24.februāris 2015, 17:17 | links
 
Llama- redzās, ka nav Tev nācies saskarties ar to sistēmu, jo paaugstinot sodus varbūt paliks godīgāki tie kam kaut kas pieder, bet tiem kam nekā nav (mašīnas,zemes vai cita īpašuma) dziļi vienaldzīgi, jo nav ko piedzīt.

Malikis2011, 24.februāris 2015, 16:55

Nu redz, cik es esmu redzējis, tad tik kolhoznieki sūdus vāra, tiem jau ar sava zeme un māja jau ir, piedzīt var, a nevienu bezpajumtnieku neesmu redzējis makšķerējot, no tiem jau tik neko nevar piedzīt, lielāko daļas makšķerniekiem var piedzīt kautko. 2 nedēļas atpakaļ, itkā normāls vecis uzskāpa uz ledus norfins virsū, bet ūdas liek cik grib, tad soda, un tik pasaki ka tam vecim nav naudas, ja kostīmu nopērk pa 240 eiro. Tas pats, kas ar malumedībām nodarbojās Tērvetes dabas parkā, tagad draud cietum sods, tad kāpēc gan par maluzveiniecību nevar draudzēt sods?
24.februāris 2015, 17:15 | links
 
agrāk parasts makšķernieks varēja 5 ūdas ielikt,tas kas makšķernieku biedrībā-10 . Te runā ka zivju mazāk nav palicis. Kāpēc tādi noteikumi? Vairāk zvejotāju? Lai pārāk neaptaukotos ?
24.februāris 2015, 17:13 | links
 
Tas nozīmē, ka mums nav pienācīgi sodi tas ir tīkls=cietums, sodus paaugstināt vismazs 3 reizes
Llama, 24.februāris 2015, 16:45


Vispārzināma lieta, ka nevis soda bardzība, bet gan tā neizbēgamība veicina noziedzības samazināšanos.

Var jau uzlikt baisākos sodus, tas tikai liks pārkāpējam ātrāk bēgt, stiprāk pretoties vai dāsnāku kukuli piedāvāt...
24.februāris 2015, 17:08 | links
 
Tad jau tev, addd, nebūs grūti minēt kaut vienu tādu piemēru, lai visi saprot, par ko runa. Vēlams tādu lielāku, zināmāku.

Akmens_Viesis, 24.februāris 2015, 15:40


Diez vai varoņi sevi reklāmē lai būtu pazīstami.
1. Licencētā makšķerēšana paredzēta visā Meduma ezera platībā (1.pielikums). 2.2. Makšķerēšana Meduma ezerā notiek saskaņā ar Ministru kabineta 2009.gada 22.decembra noteikumiem Nr.1498 “Makšķerēšanas noteikumi” ar šādiem papildus nosacījumiem: 2.2.1. makšķerniekiem aizliegts lietot motorizētus peldlīdzekļus, izņemot peldlīdzekļus ar uzkarināmiem elektromotoriem un motorizētus peldlīdzekļus ar speciālam atļaujām, kuras izdod Medumu pagasta pārvalde saskaņā ar Medumu pagasta padomes 2004.gada 28.augusta lēmumu Nr. 176;
Kam ir izdotas atļaujas ap 100 zirgu motoriem?
Motorus redzēju uzvārdus nenosaukšu.
2.2.2.vienam makšķerniekam atļauts iegādāties divas licences un izmantot divas reizes lielāku pieļaujamo makšķerēšanas rīku skaitu un lomā paturēt divas reizes lielāku zivju skaitu kā noteikts vispārējos makšķerēšanas noteikumos.
Tas ir zivju saudzēšana vai tirdzniecība?
Pēc fakta licences īpašnieki kāš cik grib.
Medumu ezers Biedrība "Medumu ezers" Pārskata saņemšanas datums 26.01.2015. Realizēto licenču kopsumma ( EUR) 576.29 Iemaksa Valsts budžetā (EUR) 57.63
10.1.1. pasākumus zivju resursu papildināšanai;
10.1.2. 2012., 2014.gads – līdaku krājumu pavairošanu, ielaižot līdz 130 000 gab. kāpurus
katrā no minētiem gadiem;
10.1.3. 2013. – zandarta krājumu pavairošanu ielaižot līdz 26 000 gab. mazuļu katrā no
minētiem gadiem;
Skaisti pasākumi par (EUR) 57.63
24.februāris 2015, 17:01 | links
 
Llama- redzās, ka nav Tev nācies saskarties ar to sistēmu, jo paaugstinot sodus varbūt paliks godīgāki tie kam kaut kas pieder, bet tiem kam nekā nav (mašīnas,zemes vai cita īpašuma) dziļi vienaldzīgi, jo nav ko piedzīt.
24.februāris 2015, 16:55 | links
 
Bij mums viens atgadījums Dobeles novadā čalis ielika tīklu ezera, noķēra viņu, pēc nedēļas atkal liek un atkal noķēra. Tas nozīmē, ka mums nav pienācīgi sodi tas ir tīkls=cietums, sodus paaugstināt vismazs 3 reizes, ja tagad ir izdevīgāk vienreiz pa desmit gadiem samaksāt 30 eiro sodu nekā nopirkt karti, jo kontroles nav. Tad lai iet uzreizām sods 100+ eiro. Tad arī inspektoriem naudiņa atradīsies degvielai un varēs jaunu darbiniekus paņemt, tad arī kontrole būs lielāka un kas zin varbūt arī kādā pagasta ezeriņā ielaidīs vēl jaunas zivtiņas.
24.februāris 2015, 16:45 | links
 
n vispār kāpēc valstij publiskajos ūdeņos būtu kādam ānodrošina trofeju zivis. Vēl jo vairāk MN iestrādāt tādu terminu. Priekš tam jau ir LM (ja nemaldos uz doto brīdi pāri par 60 vietām, ar tedenci pieaugt) Tad lūdzu tur arī ir Jūsu trofeju nākotne....darbojaties, bet neuzspiežat savus ultimātus visai Latvijas makšķerniekiem.

MOSP
Jā ir man daudzi dati par LM....zini un nekas neliecina ka zivis paliek mazāk. Protams pasvārstās pa gadiem, bet mazāk noteikti nepaliek.
24.februāris 2015, 16:41 | links
 
gahans - labi, "biznesmeni" vajadzēja likt pēdiņās, lai gan daudz ir tādu "biznesmeņu", kas uz kopējā labuma mēģina "uzvārīties" :))

Ja Tu paskatītos plašāk nevis tikai uz to KO viņi dara, bet KĀPĒC viņi to dara, tad saprastu, ka ķert zivis, visdrīzāk puslegāli, ir dažiem indivīdiem visai ienesīga nodarbe (pretējā gadījumā viņi ar to nenodarbotos) :)

un te nu mēs nonākam pie "ūdeņu duļķošanas", ka vienādi par maliķiem gribam saukt gan tos, kas patur 48 cm līdaciņu vai 6 kg asaru, gan tos, kas ieliek pāris kilometru lieku tīklu vai piegāž pilnu tirgu ar zemmēra vimbiņām, tipa "piezveja" un rakstam noteikumus sīkajiem pārkāpējiem.
24.februāris 2015, 15:56 | links
 
[quote=395404]maliķis ir biznesmenis, t.i. pelna naudu ar zivju ķeršanu/pārdošanu. Ja viņš un viņa ģimene visas zivis noēstu, tad viņi pa 3km pēc zivīm smirdētu :) ...tur pavisam citas cīņas metodes vajadzīgas - nocirst viņiem noieta kanālu.

Luuk! Ar to jau arii vajag saakt.Bet tas jau laikam nav izdeviigi? Vajag cirts malikus,tiklus,rupniecisko.Un tad domaat visaadas hui....as.Cik sapratu,top jauni makskereesanas noteikumi veidoti! Ka tik neaizejam pamazaam kaa viss muusu vastii.Ka copeet varees tik tie kam buus nauda,paliks eksluziivs pasaakums...
24.februāris 2015, 15:46 | links
 
maliķis ir biznesmenis, t.i. pelna naudu ar zivju ķeršanu/pārdošanu. Ja viņš un viņa ģimene visas zivis noēstu, tad viņi pa 3km pēc zivīm smirdētu :) ...tur pavisam citas cīņas metodes vajadzīgas - nocirst viņiem noieta kanālu.

daddy_j, 24.februāris 2015, 15:25

malikis ir malikis nevis biznesmenis.varbut vel ieteiksi uzrikot vinjiem lincha tiesu?maliki ir bijusi jau kops tiem laikiem kad pastav kkadi copes likumi un tas ir simtiem gadu un tu tagad esi izdomajis ka to apturet?piemerus studija.
24.februāris 2015, 15:45 | links
 
varbut vaig ieviest zivs kopsvaru nevis skaitu.asariem ir 5kg.es domaju ka tas ir pa daudz.pietiktu ar 3kg.lidakai teiksim 5-6kg.tapat zandartam.un tad ari atkristu trofejzivju problema.ja kads grib trofeju,ludzu,ir tak maksas diki. tas viss vel protams janospodrina bet domu sapratat.

gahans, 24.februāris 2015, 15:35


Piekrītu, ka kādreizējais loma ierobežojums līdz 5kg bija diezgan saprātīgs, ja runā par makšķerniekiem-sportistiem-amatieriem :)
24.februāris 2015, 15:44 | links
 
Tad jau tev, addd, nebūs grūti minēt kaut vienu tādu piemēru, lai visi saprot, par ko runa. Vēlams tādu lielāku, zināmāku.
24.februāris 2015, 15:40 | links
 
Sory. Nevis Balsojums bet APTAUJA.
24.februāris 2015, 15:36 | links
 
varbut vaig ieviest zivs kopsvaru nevis skaitu.asariem ir 5kg.es domaju ka tas ir pa daudz.pietiktu ar 3kg.lidakai teiksim 5-6kg.tapat zandartam.un tad ari atkristu trofejzivju problema.ja kads grib trofeju,ludzu,ir tak maksas diki. tas viss vel protams janospodrina bet domu sapratat.
24.februāris 2015, 15:35 | links
 
Kur var nobalsot? Nevaru atrast.Mudināt laist vaļā trofejas zivis, kamēr LV ūdeņos karājas tīkli man šķiet muļķīgi :)

andzus69, 24.februāris 2015, 15:30

Nospied uz sākums. Tad kreisajā apukšējā malā būs "Balsojums"
24.februāris 2015, 15:34 | links
 
Kur var nobalsot? Nevaru atrast.
Mudināt laist vaļā trofejas zivis, kamēr LV ūdeņos karājas tīkli man šķiet muļķīgi :)
24.februāris 2015, 15:30 | links
 

Pievieno savu atbildi

Nepieciešams reģistrēties, lai pievienotu atbildi!
Uz augšu
 
Creative templates for Google Ad Manager