Makšķerēšanas noteikumi

Makšķerēšanas noteikumi
Nu vēl pārdomas par tēmu:
Liela daļa grib kārtību uz ūdeņiem kāda ir vecajā Eiropā (kontroles ziņā), bet paši sev pie ūdeņiem visatļautību kāda ir Krievijā(uzsvešanās ziņā, braucam kur gribam, ejam kur gribam, mēslojam kur gribam).Pašam nav nācies apbraukāt eiropas valstis lai uzzinātu kur kā ar makšķerēšanu un kontroli, bet palasot nekur citur kā pie mums makšķernieki tā neuzvedā. Otrs ar ko pats saskaros, labi ja kāds makšķernieks pazvana ka kāds cits pārkāpj noteikumus, bet nav nācies sastapt nevienu makšķernieku kas būtu gatavs būt liecinieks, ka tas otrs makšķernieks pārkāpa. Varbūt jāsāk makšķerniekiem ar sevi sakārtot šo jautājumu un tad bļaut ka viņiem ir vienīgiem tiesības ķert zivis iekšējos ūdeņos un lai valsts nodrošina viņu hobija nodrošināšanu.
8.marts 2015, 11:09 | links
 
Bet interesanti ar to domāšanu - gandrīz 25 gadus pieskaitam sevi progresīvajai cilvēcei, bet nevaram sakārtot kontroli un dabūt tīklus ārā no ūdeņiem.
Tā civilizācija līdz tiem laukiem baigi lēni aiziet, bet ja aiziet, tad bieži vien izkropļotā veidā.
8.marts 2015, 10:53 | links
 
Lab jurists to visu atspēkos pateikdams, ka nav bijis tiešā tuvumā, jo ar ūdeni nebija saskārsmes. Tā ka to tiešo tuvumu katrs var mierīgi traktēt pa savam, līdz pirmajam tiesas precedentam.
8.marts 2015, 10:41 | links
 
arsiks , par to punktu ir pat apsurda iespējams varbūtība :
esi teiksim kādam ,, pāri nodarijis,, un šim zobs kā dzīvē bieži gadās. Īpaši sabiedriskajiem kokgrauzēju sugas pārstāvjiem . Ceļi bieži mums gar upēm paralēli tuvu iet . Tad nu tu mierīgi brauc , bet tevi aptur šādi vietvalži ar policijas palīdzību un ja tev nedod dievs ir autiņā spinis / lašupei garām braucot / vai krītiņi kurus liec laukos savā dīķī bet ved draugam uz viņa laukiem garām kādai ūdenstilpnei kur ceļš iet tiešā tuvumā - tevi izjās visos caurumos . :)))
8.marts 2015, 10:36 | links
 
Paldies tev MALIKI par patiesu atbildi; lai tavs teiktais kalpotu seit daudzam saspiestaam galvam.Ir janomainas paudzei ,domasanai ar 25gadus vecai laiku izpratni .
8.marts 2015, 09:53 | links
 
Kaads seit ir tik zinos,varbut Malikis? Kapec nav stridu ,plesanas ap Lubanu,Rezeknes,Usmas un citam vietam.Kasisanas ap trim vietam Bullupe ,Daugavu lidz hesam,un Liepaju ,pat Engure ir maz piemineta .Man ir kauns par Jums Vecie BREKSI!

Kewey, 8.marts 2015, 09:15

Nu varu pateikt kāpēc tā, tikai savas domas par to, no maniem novērojumiem, laucinieki parasti saka šodien uz ezera neķeras, atbrauc pilsētnieks šajā ezerā zivju nav.Tas viens iemesls domāšana, otrs varētu būt tāds, jo lielākā pilsētā dzīvo un tālāk attālinājies no dabas , jo vairāk uzskata ka viņiem viss pienākas no dabas(to redzam par mežiem, kā bļauj, ka nabaga pilsētniekam nav kur sēņot, izāģē un par ūdeņiem tas pats). Laucinieki ar zveju un makšķerēšanu dzīvojuši kopā jau tūkstošiem gadu un mūsu pusē jau laucinieku uzskata ka ar steigu jāatjauno vada zveja(ezeri aizaug, mazvērtīgo zivju īpatsvars liels), bet kā parasti nav kas par to makās, jo pašreiz viņa nav ekonomiski izdevīga.
8.marts 2015, 09:38 | links
 
Lasu jaunos makšķerēšanas notiekumus,kas stāsies spēkā ar šā gada 31 martu,un nav tā īsti skaidra ši vieta:
VII. Aizliegtās darbības veicot zivju un vēžu ieguvi
36.Aizliegts atrasties ūdenstilpēs vai to tiešā tuvumā:
36.1. ar zivju un vēžu ieguves rīkiem, ja to lietošana attiecīgajā laikā un vietā nav
atļauta, izņemot pārvietošanos ar laivu pa Daugavu lejpus Rīgas HES virzienā uz
jūras piekrasti vai virzienā no jūras piekrastes uz Daugavu ar kādā no minētajiem
ūdeņiem lietošanai atļautiem rīkiem, no
drošinot, ka attiecīgo rīku lietošanas
aizlieguma vietā tie laivā tiek novietoti un uzglabāti apvalkā (iesaiņojumā) tādā
stāvoklī, kas neļauj ar tiem uzreiz uzsākt zivju vai vēžu ieguvi.
Ko nozīmē šis?Atrasties ūdenstilpēs vai to tiešā tuvumā.
Kas tā ir par mērvienību TIEŠAIS TUVUMS,kā to var izteikt centrimetros,metros,kilometros vai collās,jardos,jūdzēs????
VAI VAR KĀDS KONKRETU SKAIDRU ATBILDI DOT,LAI IZPALIEK IESPĒJA IZLOCĪTIES IZVAIRĪTIES u.t.t..
8.marts 2015, 09:34 | links
 
Ir cilvēki, kuri vienkārši tādi ir un kuri izliecās.
8.marts 2015, 09:26 | links
 
Kaads seit ir tik zinos,varbut Malikis? Kapec nav stridu ,plesanas ap Lubanu,Rezeknes,Usmas un citam vietam.Kasisanas ap trim vietam Bullupe ,Daugavu lidz hesam,un Liepaju ,pat Engure ir maz piemineta .Man ir kauns par Jums Vecie BREKSI!
8.marts 2015, 09:15 | links
 
Kewey, atbilde ļoti vienkārša,Tev vajadzēja piedzimt gadiņus 25 ātrāk...:)
8.marts 2015, 09:11 | links
 
Akmens Viesi a la dzejnieka kungs! Kur tik precīzas zināšanas par to, cik un kas tika izvests krastā?! Pirms LM tur arī bija zveja ar tikliem atļauta. Tātad pēc Tevis teiktā kāds negodīgs makšķernieks ir sezonā noķēris 500 zandartu. Tajā pat laikā zvejnieks, kam ielikti tīkli vairāku smimtu metru garumā resursu nenoplicināja?! Biju labākās domās par Tevi, Andri!
8.marts 2015, 08:25 | links
 
Kewey
Lilastes ezers ir samērā "viltīgs". Tur noķert zivi ir nedaudz jāmāk. Un ari tad ne vienmēr tās ķerās.
Dūnītī par zivīm būtu grēks sūdzēties. Kaut ari ne vienmēr ķerās.
Lobe, vai tautā dēvēts par Viskāli, ir apsaimniekošanā jau n-tos gadus. LM tur ieviesa jau ļoti sen. Par resursiem painteresējies pie apsaimniekotājiem. Kaut par līņu lomiem tur sūdzēties ir grēks. Tā kā līdakas apzināti neķeru jau vairākus gadus tad nemācēšu par tām stāstīt.
7.marts 2015, 23:55 | links
 
Ierunajas ;Lielupes MONSTRS.
7.marts 2015, 23:51 | links
 
Ziemā trofejas līni pagrūti izvilkt.
7.marts 2015, 23:45 | links
 
Atvainojos par iejauksanos lielo viru diskusija;Pec savas pieredzes copejot, .piedaloties Zelta asaris sacensibas Lilastes, Duniti, Lobes, utt.neteiktu ka tur butu baiga zivs parpilniba ,ipasi trofeinieces.Taka zvejas faktors nav noteicosais.Kapec taa ;Jautajums butu adresejams Vanemam.
7.marts 2015, 23:28 | links
 
Bebrs, tak padalies ar to kā notiek kontrole un copes uzraudzīšana pie Ventas rumbas / nemaz tālu nav jāmeklē piemēri /. :))))
7.marts 2015, 23:00 | links
 
MN VII. Makšķerēšanas noteikumu ievērošanas kontrole
36. Valsts vides dienesta un Dabas aizsardzības pārvaldes amatpersonai, kā arī Valsts vides dienesta pilnvarotai personai Latvijas teritorijā un vietējās pašvaldības pilnvarotai amatpersonai attiecīgās pašvaldības administratīvajā teritorijā, veicot makšķerēšanas kontroli, ir tiesības pārbaudīt lomu un makšķerēšanā izmantotos rīkus, sastādīt protokolu par šo noteikumu un licencētās makšķerēšanas noteikumu pārkāpumu, kā arī normatīvajos aktos noteiktajā kārtībā izņemt nelikumīgi iegūtās zivis un pārkāpuma izdarīšanas rīkus un līdzekļus. Sadarbībā ar valsts un pašvaldību amatpersonām un pilnvarotajām personām zivju resursu aizsardzībā un uzraudzībā piedalās arī privāto ūdeņu īpašnieki, kuriem pieder zvejas tiesības, un zvejas tiesību un ūdenstilpju nomnieki.

Nu re, skaidri un gaiši rakstīts kas var kontrolēt. Tik ja kāds no LM organizēt'jiem nav minēto personu lokā tad var teikt Lm organizētājs kontroli neveic vispār.
7.marts 2015, 21:44 | links
 
A kas kontrolēs? LM orgianizētājam parasti nav tiesības kontrolēt, vairumā vietu paļaujas pašplūsmā. Pārsvarā kontrole izpaužās - licence ir? MK ir?
7.marts 2015, 21:31 | citēt | nosūdzēt | links


Nav pat vaļas ''licenze ir?'', par to stāsts...
7.marts 2015, 21:36 | links
 
Drusku palasījos...zinu vairākus ezerus kur diemžēl nav nekāda labuma no LM. Apsaimniekotājam pēdējo 4ru gadu laikā nav pat vairs vaļas painspicēt (kontrole) ezeru, nemaz i nerunājot par resursu atjaunošanu...

skutans, 7.marts 2015, 21:22


A kas kontrolēs? LM orgianizētājam parasti nav tiesības kontrolēt, vairumā vietu paļaujas pašplūsmā. Pārsvarā kontrole izpaužās - licence ir? MK ir?
7.marts 2015, 21:31 | links
 
Nav taisnības zemes virsū,dūrei(naudai) tik spēks...:)

Tonis, 7.marts 2015, 21:01

Nav taisnības zemes virs zemes - tik apenītes jāosta. Akm, kaut kā neizlasīju atvainošanos to virzienā kas parakstījās pret LM.
7.marts 2015, 21:28 | links
 

Pievieno savu atbildi

Nepieciešams reģistrēties, lai pievienotu atbildi!
Uz augšu
 
Creative templates for Google Ad Manager