Atceratie ,ka zuti nedrīkst tīrit ar sāli ,tad viņam āda kūpinot paliek melna.Zutim lai notīrītu gļotu pietiek ar pāris sekunžu vārošu ūdeni gļota pati gandrīz vai nolec nost .Tīrot vēderu atceraties ka jātaisa griezums 2-3 cm aiz anālās atveres.tur atrodas dziedzeris gas atbild par zuš gļotu veidošnos ,atstājot to neizņemtu zutis kūpinot iegūst sīvu garšu.Zušus virs 1,5 kg es kūpinu pa Rojnieku metodei .Griežu uz pusi pa muguru ,kā lielos brekšus,Tie kuri kūpina uz pārdošanu tā nedara jo svara zudumi lielāki .Sāli zutim var r;adīt tikai pēc kūpināšnas .Vēl siltus zušus ieliek garā toverī un aplej ar stingru sālsūdeni .Āda paliek mīksta un ēdama ,kā arī gaļa paņem sāli cik vajag.
Labu ēstgribu .Ne asakas
24.aprīlis 2009, 20:41 |
links