Makšķerēšanas noteikumi

Makšķerēšanas noteikumi
Kaspar, lai gan esmu apsolījis pats sev nekādās diskusijās ar Tevi neielaisties, tomēr atļaušos atbildēt.
Redzi, attiecībā uz vārdiem "par" un "pret"- starp tiem ir ļoti liela atšķirība. Te tāds mans subjektīvais skaidrojums, var ņemt vērā, var neņemt :)
Vārds "pret" jau pašā būtībā ir protests. Protests var izpausties dažādi- viedokļa paušana (varbūt kāds sadzirdēs), miermīlīgas demonstrācijas (Mēs esam PRET!), sabotāžas u.t.t. Jebkurā gadījumā šāda darbība ir destruktīva.
Vārds "par" jau izsaka daudz vairāk, tajā skaitā arī iepriekš minēto, bet ar atškirību, ka tas rosina uz darbību un mērķi- kā tam vajadzētu izskatīties.
Turklāt abiem šiem vārdiem ir dziļa psiholoģiska nozīme. "Pret" izsaka negatīvismu, "par" pozitīvismu. Labi, neiedziļināšos šajā, ja kādam, arī Tev, interesē, tad sapratīs.
Tālāk, par MOSP mērķiem. Tieši tā tas arī sākumā bija (nezinu kā tagad)- apvienot makšķernieku organizācijas (aktīvās) lai apzinātu to biedru intereses, apkopotu vienotā redzējumā un ietu pie valsts institūcijām ar konkrētu redzējumu/risinājumu.
Vienmēr būs ļaudis, kas ir sociāli aktīvi un velta savu laiku lietām, kas patīk, kur redz, ka var kā līdzēt u.t.t. Diemžēl tā ir mazākā sabiedrības daļa. Lielākajai daļai ir pilnīgi pie lampiņas- kas notiek un vai vispār kaut kas notiek. Līdz ar to vārdu savienojuma "visu makškernieku viedoklis" lietošana Tavos sacerējumos jau ir populisms, jo atsaucoties uz šo Tu spekulē, labi apzinoties, ka "visu makšķernieku viedoklis" ir utopija.
Vārdu savienojums "vienīgie un galvenie" ir kārtējais populisms ar ko tracināt ļaudis, kas tomēr par ko interesējas, bet nav pietiekami aktīvi, lai paši kur iesaistītos. Jebkurā organizācijā kāds ir galvenais (padome, valde, u.c.) tā tas ir bijis un būs.
Bija tāds ģeniāls džeks (arī populists, ja kas), kas popularizēja saukli "Visu varu proletariātam!" Kas no tā sanāca laikam nav jāstāsta. Turklāt, vai zem šī saukļa, patiesībā, nebija kas cits. Cik tad lemt spējīgs bija tas proletariāts? Nozombētu un baiļu pilns cilvēku pūlis. Labi, ne par to, bet gan jau paralēles savilksi, cerams :)
Par "prestižiem" neatbildēšu- lai paliek Tavā kompetencē variācijas par šo tēmu :)
Komunikācijas līmenis. Man personīgi ir pilnīgi vienalga kādos epitetos jūs viens otru saucat, turklāt šīs "pērles" kolekcionējiet (jau liecina par fobiju). Es izteicu tikai savu personīgo viedokli no malas, uz šo "mēslu bedri" raugoties, nevienu neatbalstot, nevienu nelobējot.
21.augusts 2015, 10:53 | links
 
Andri, izskatās, ka tev ir iespēja kļūt par lielāko klaunu padomes vēsturē un uzreiz.

Vispirms paziņoji, ka tevi ievēlēja pašam negribot.
Neskatoties, ka ir MOSP sanāksmes protokols, kurā rakstīts, ka piekrīti kandidēt.
Neatteicies uzreiz dēļ kaut kādiem zirgiem uz pārbrauktuves, kaut gan nekas nebija iesākts darīt.
Pēc tam paziņoji, ka atsakies no amata – darba padomē.
Iemesli dažādi, viens no, neesot varējis panākt VMK priekšlikumu izskatīšanu ne mosp, ne padomē.
26.07.2015 izskata A.Grīnberga vēlmi atteikties no darba padomē … nevis atteikšanos, bet vēlmi. M Balodis noskaidros un nepieciešamības gadījumā MIG deleģēs jaunu pārstāvi darbam Padomē. (protokols).
08.07.2015 MIG neievēl citu kandidātu (nevienu no 19 aktīvām MOSP biedrībām un 2 MIG sastāvā)…

Tāpēc man tāds jautājums Andri, ar tevi nepārtraukti manipulē vai arī pats nezini ko vēlies?

Interesējies par atpūtu, paiešanu malā. Pateikšu mazliet priekšā … pacietieties, drīz varēsiet gavilēt un Jums neviens netraucēs darboties vārēsiet izpausties visā krāšņumā, daži CL lasītāji arī varēs būt apmierināti, īpaši tie, kas vēlas netraucēti mērīties bez informācijas par notiekošo.

Tam kāpēc dotajā mirklī man ir vairāk laika kaut ko uzrakstīt ir savi iemesli, bet tas jau cits stāsts. Tomēr, ja iezīmē par interneta trolli, tad jautājums cik lielā mērā pats neesi trollis, jo manis rakstīto ar savām muļķībām, izdomājumiem un meliem aizēno. Par to izmešanu vai paturēšanu portālos, attiecībā uz CL tev tā kā vajadzētu paklusēt, CL ir bijis ļoti tolerants un iecietīgs pret abām pusēm, žēl, ka daži lietotāji to nespēj novērtēt, ka ir iespēja saņemt daudzpusīgu informāciju, tiesa ar nelielu blakus efektu, kā kasīšanos par neko. Līdzīgi kā ar fishing.lv centos iniciēt kaut kādu diskusiju. Rezultāts, tavi un Baloža apmelojumu apkārt tēmai, tikai lai par tēmu neviens nerakstītu, mana taisnošanās. No otras puses, ja citi neraksta acīm redzot visus viss apmierina.

Jautājums ir par to kas sagroza informāciju. Tur nu tev vajadzētu paklusēt. Attiecībā uz ZF projektu uzdeva vienkāršus jautājumus, tā vietā tu sacerēji pasaku, ka tev pa 500 Eur liek atskaitīties. Pozitīvais, atzini, ka makšķerniekiem patiesībā vajag materiālu, kas skaidro noteikumus, nevis to ko MOSP taisās drukāt (kaut gan tas arī esot noderīgi). Līdzīgi ir ar citām lietām. Kā rakstīji ne tu šo karu iesāki, tikai par kādu karu raksti, ja ar tevi nekaro. Pats visu esi radījis un pats ar to cīnies. Te tev Zvaigzne upes nepētīs, pēc jautājuma vai vienkāršam makšķerniekam upes jāpēta, sarakstīsi, ka es apmelojot stāstot, ka tu vēloties lai makšķernieks, kuram upes tuvumā nav, upes pētot. Līdzīgi kā ar ziedojumiem, lai skandālu uztaisītu, ka Zvaigzne godīgam ziedotājam uzklūp, palūdzi savu vārdu CL ziedotāju sarakstā nepublicēt. Nu un kam tas viss? Tās ir tās lamatas apmelotājiem? Radīt apstākļus lai varētu upuri tēlot? Līdzīgi kā ar Balodi, MRK norādīja uz personas uzvedību, tu to pārvērti par rakšanu zem izcilas personas. Sākot ar MRK vēršanos pret LM nemitīgi esi gānījies un karojis ar mani, MRK un MRK biedriem, kam tev tas viss? Vēl vairāk, pats nepiedalies, bet zini kurš ko ir darījis. Ja lietām sāktu pieiet objektīvi, nešķiet, ka būs kā VKP gadījumā? Jeb tev šķiet, ka kāds uzķērās, ka pie tā, ka apvainoji pie VARAM izveidotu padomi beigās it kā Zvaigzne ir vainīgs.

Tev ir aizdomas, ka es vēlos uz padomi? Es uz padomi nevēlos, padomē vajag normālu sadarbību ar tādām organizācijām kā, piemēram, VMK, bet tu esi pielicis visas pūles lai 4 gadus manu reputāciju bojātu. Tā kā ja arī es labi zinu kā visu mainīt, tad jēga to darīt nav jo atbalsta tāpat nebūs. Jo jums nav svarīgi ko piedāvā, bet kas piedāvā, bet par barību intelektuāliem plaģiātiem netaisos būt. Pie tam, padomes iegribas ZMZD pilda pagaidām, kamēr var manipulēt ar padomi kā ienāk prātā, kā padome sāks kaut ko prasīt, tā paliks par padomdevēju, kuras lēmumiem ir ieteikuma raksturs. Viss tas jau ir bijis, žēl, ka vēsture Jums nav bijusi saistoša.

Par plēsējiem, ir atsevišķs stāsts … īsā versija, nevajag visai Latvijai uzspiest savas iegribas.

Tā kā 5 gadi, kur esam, kas panākts, kas izmainīts, kas mainīsies? Ceru, ka noskaidroji, to ko vēlējies, tā kā vari plānot tālāk savas neģēlības.
21.augusts 2015, 10:42 | links
 
Labi pateikts AKM :”Kāpēc ķeram līdakas ap kilo labākajā gadījumā, lai gan zivju it kā daudz.” Tik tiešām, kāpēc mēs ķeram šīs 1 kg līdakas, laikam tādēļ, ka viņu ir daudz un pats labākais Birzaks to arī pasaka, ko AKM apstiprina – ZIVJU IR DAUDZ.

Protams, tas MOSP neapmierina, jo kādam gribās ķert lielo līdaku vai zandartu - prieka, spēļu vai cita iemesla dēļ, tādēļ MOSP ir izdomājis, ka ja makšķernieki samazinās plēsēju lomus par 40% nenoskaidrotu spēku un likumsakarību ietekmē pēkšķi pieaugs lielo līdaku skaits.

Kāds tad ir REĀLAIS MOSP pamatojums šādam risinājumam, ka tuvākā nākotnē trofejzivis leks laivā pašas:

1. Parunāts ar vienu planktona gudrīti, parunāts ar otru planktona gudrīti.

2. Sagrābstītas zināšanas no dažādiem EKO rakstiem Hruščova kukurūzas līmenī.

3. Atrasti grēkāži velcētāji, kas izķer LIELĀS zivis.

4. Uzklausītas sūdzības no sportistiem, par lielo spēļmantiņu iztrūkumu.

Kopumā ir jāsaprot viena lieta, ka MOSP darboņi šo aizliegumu ķert plēsējus rada iluzoru ideju vārdā, lai MOSP darboņi un ar tiem saistītie sportisti tiktu pie lielām zivīm. Uz šo brīdi viņi nav spējuši nosaukt nevienu zinātniski pamatotu iemeslu plēsēju ierobežošanai. Vēl vairāk MOSP darboņi izvirza lozungu, ka ieviesīsim šo normu un paeksperimentēsim ar Latvijas makšķerniekiem, kā laboratorijas žurkām un tikai tad skatīsimies rezultātus.

Ja MOSP darboņiem ir vēlme lozungu vārdā eksperimentēt to var darīt privātā kārtā, LM ietvaros, bet ne eksperimentējot ar Latviju un tās makšķerniekiem, lai lieliem puikām jeb MOSP pietuvinātiem sportistiem būtu ar ko paspēlēties un citu makšķernieku rēķina.

Komunisti arī nekaunējās no saviem lozungiem un idejām partijas nomenklatūras savtīgam labumam, bet sekas un līķu kaudzes vairākums vēl labi atceras.
21.augusts 2015, 10:13 | links
 
Un vēl ieteikums visiem "pārgudrajiem" plēsēju saudzētājiem! Jūs labāk domājiet kā nodrošināt:
1. lai netiktu ņemti zemmēra zandarti;
2. izglītot copmaņus, ja, copējot zandartus, jūti, ka galā zemmērs, lai copmanis velk to ārā LĒNĀM, īpaši, ja dziļums lielāks par 8 metriem. Formula - jo dziļāks, jo lēnāk jāvelk;
3. atlaižamo zemmēra zandartu NEVAJAG ņemt rokās, spiežot vēderu. Jo stiprāk saspiež, jo biežāk zandarta mutē ieraudzīsi pūsli! (Tas pats notiek, ja ātri velk ārā no dziļuma).

Jums "pārgudrie" plēsēju saudzētāji taču ir visādas sabiedriskas organizācijas ar zināmiem resursiem!
21.augusts 2015, 10:04 | links
 
....
Arī par plēsēju saudzēšanas konceptu man nav jākaunas - tas vismaz izskaidro, kāpēc ķeram līdakas ap kilo labākajā gadījumā, lai gan zivju it kā daudz.

Akmens_Viesis, 21.augusts 2015, 08:55


Klau, akmens_viesi, varbūt beidz tupēt Internetā un aizbrauc kādreiz uz copi! Ar katru gadu man lomi paliek labāki - gan zandartu, gan līdaku, gan samu! Neesmu iedziļinājies Jūsu superīgajos strīdos, tomēr izskatās, ka Tu esi viens no latentajiem ezeru/upju kāsēju jeb tīklinieku aizstāvjiem. Ja Tevis piesegtie kāsēji ir iztukšojuši kādu ezeru, piemēram, Usmu, tad tā ir Tev līdzīgo problēma nevis mūsu - spiningotāju, velcētāju, džigotāju, džigvelcētāju. Ir jābūt pilnīgam ..., lai domātu, ka ņemamo līdaku/zandartu skaita samazināšana ir panaceja. Tavveidīgie vispār ir mēģinājuši noskaidrot cik vidusmēra copmanis reizes gadā vienā reizē noķer vairāk par 3 mēra līdakām vai zandartiem? ZB man lielākā daļa publisko "makšķernieku interešu" aizstāvju!
P.S. Vienīgais kaut cik saprātīgais ierobežojums varētu būt 1 kāts velcējot.
21.augusts 2015, 09:38 | links
 
Zvaigznes kungs, labrīt. Ja Tu netupētu internetā kā trollis, nu jau 4 copes lapās ( no pārējām tevi ļoti ticami drīz izmestu laukā ), un nesagrozītu informāciju, tu jau sen būtu manā vietā padomē.
Un es taču brīdināju, ka tā būs.

Ļaunākais, kas var notikt ar makšķernieku, ir tupēšana nevis pie upes, bet internetā ar apmelojumiem. To jūs visi šie urmasi, birkovi, zvaigznes nesaprotiet. Bet es esmu slims un nesavtīgs. Esmu lamatas apmelotājiem.

Arī par plēsēju saudzēšanas konceptu man nav jākaunas - tas vismaz izskaidro, kāpēc ķeram līdakas ap kilo labākajā gadījumā, lai gan zivju it kā daudz.

Kad Lavijas upēs un ezeros satikās no vienas puses - meliorācijas pofigisms, taisnojot jebkā, jebkurā laikā, ar lielāko kausu, no otras puses - ekoloģiskā stagnācija - ka viss dabiskais ir labs, kas sapuvis un aizaudzis, un klāt pienāca siltāks klimats...

Tas izrādījās nāvīgs kokteilis. To ar populismu un makšķernieku tracināšanu neatrisināsi. Mārtiņš varbūt paies malā atpūsties, es varbūt piestāšu, bet arī tas nebūs tavs panākums.
21.augusts 2015, 08:55 | links
 
:) lieku kluci šajā smilškastē, kas ietekmes mantiņas nevarat sadalīt, varbūt vajag atklāt citu tēmu - baltais balodis, porno zvaigne, gaiļu cīņas, nekas Jums tur nemainās.... :)
21.augusts 2015, 08:44 | links
 
Turpinājums par pretenzijām.

Attiecībā uz VMK, vai MOSP kā biedrībām kopumā pretenzijas ir tik tālu, kā jautājums vai biedri ir informēti par atsevišķu personu darbībām un atbalsta tās.

Kas attiecas uz Grīnbergu, tad kungs nepārtraukti nodarbojas ar apmelošanu, informācijas sagrozīšanu, intrigu vērpšanu un personu cieņu un godu aizskaršanu. Personīgo lietu kārtošanā ievelk biedrības.

Kas attiecas uz Balodi, bija periods kad pretenzijas saistījās ar MRK dalību MOSP, tas ir informācijas un mērķu trūkums, neinformēšana par notiekošo, nesaskaņota viedokļa paušana, statūtu nesaskaņota labošana – lietas, kas saistītas ar MOSP vadību. Dotajā mirklī – nevēlēšanās rēķināties ar citām organizācijām, nespēja sadarboties un vēršanās pret tām, sagrozītas informācijas izplatīšana.
21.augusts 2015, 08:32 | links
 
eMKa, ja vēlējies lai ievietoju organizācijas mērķus utt. nebūtu grūtību, rastos labs neko nepasakošs palags. Šajā gadījumā, vienkārši izskaidrot ir vieglāk = uzrakstīt pret ko iestājas un tam nav nekāda sakara ar sazvērestību, partizāniem kā tev gribētos. Ja vēlējies labskanībai, MRK iestājas par visu to kas vajadzīgs makšķerniekiem – palika labāk?

MOSP mērķis savukārt tevī neizsauca nekādas pārdomas, tas ir - nav svarīgi ko paust, ko darīt, galvenais būt galvenajiem un vienīgajiem, lai to nodrošinātu visi mērķi un līdzekļi labi.
Tu droši vien neesi aizdomājies kāpēc Latvijas Zvejnieku federācija svaigo MOSP uzskatīja par vienīgo makšķernieku Jumta organizāciju, kura ir tiesīga izteikties makšķernieku vārdā un to īpaši uzsvēra savās vēstulēs.
Par loģisko izstāšanos no MOSP, tam nav nekāda sakara ar tev tik vēlamo terorismu, pagrīdes darbību utt. ja nav informācijas, sēdi bez vai meklē pats, ja tavas domas neaiznes līdz valstij, tāpat … sēdi un priecājies vai dari pats, ja viens saka vienu, cits citu sēdi un domā vai meklē atbildes. Tā kā viss ir vienkāršāk MOSP priekš MRK nestrādāja, nācās visu darīt pašiem.

Lai kā, ja raksti, ka kļūdos un zini kāpēc tika dibināts MRK, tad varēji arī uzrakstīt, man ar būtu interesanti palasīt.

Prestižāk… eMKa tiešām domā, ka es piekritu pārstāvēt MRK prestiža dēļ? Ja jau dzītos pēc prestiža, tad MOSP valdes loceklis ir vēl prestižāk. Atlika tikai nestāstīt kas notiek MOSP, visam piekrītot paklausīgi māt ar galvu un aplaudēt ģeniālām idejām, pašam neinteresēties par notiekošo un vēl aizvien būtu prestižs MOSP valdes loceklis. Kas attiecas uz palagiem … kas tad tur bija tik nepareizs?

Par to izvēli un komunikāciju un tavu nesapratni. Vari izskaidrot kam vēl bez Grīnberga un Baloža un dažiem viņu pielūdzējiem internetā ir grūtības komunicēt ar mani. Kas ir tie pārējie ļaudis?

Grīnbergs visiem MRK biedriem, arī tos, kurus pazīsti personīgi, ir veltījis sekojošo: "bezatbildīgie, neitrālie, gnīdas, meļi, pa kaktu durvīm lienošie, apmelojumu perinātāji, prātu čakarētāji, slepeno gaiteņu spēļu spēlētāji, faktu sagrozītāji, cilvēku stulbinātāji, intriganti, šizofrēniķi, apķengātāji, vārdu no konteksta izrāvēji, bloķētāji, bremzētāji, aplicēji, sabotieri, kurmji, demagogi, nīgrie penši, kladzinātāji, diskreditētāji, stagnāti, populisti, kretīni, taranētāji".
21.augusts 2015, 07:54 | links
 
Mhm... Tev par lielām šausmām, Ķirsi, valsts manu atkāpšanos nav pieņēmusi, ar e-pastu un tālāko rīcību neesot pietiekami, nāksies turpināt. Tā kā dzejas grāmatas vēl neizmet, bērniem vēl ir cerība nekļūt tev līdzīgiem.

Emka, paldies, bet nevajag tādu atbalstu. Šodien kādu stundu pētīju MRK publikācijas pirms gadiem 5. Forši čaļi, sūdīgi politiķi. Gluži kā mēs, ko tur slēpt. Par makškerēšanu kā atsevišķu nozari lasīju, kurai pieder iekšējie ūdeņi lasīju. (un nepagāja ne pusgads, kad uzradās džeks kurš man vaicāja Andri, kāpēc tu gribi lai makšķernieki vieni paši maksā par resursiem: :) bet es neko, tik smējos, jo viņi paši to gribēja.

Par karogiem un copes pasākumiem lasīju, Baigi viegli kad gadi paiet un dzīve mainās, tādus viegli uztracināt uz jebko, jo jaunības enerģijas vairs nav, tikai cemmīga enerģija.

Līksma vīzija iešāvās šodien prātā - kā pāris džekiem varētu pēkšņi iestāties miers. Man tajā skaitā. Beidzot kaut kas taustāms un pierādāms notiktu! Stāvēju pastā un skatījos uz ziedot.lv lādītil. Bērniem bāreņiem. Pilna ar santīmiem.

Iedomājos, kāda laime. Vienā mirklī viss atrisināts. Skrējiens pēc saldējuma, izraušanās no pašvaldības policijas. Sajūsma, ka bija tak aizdomas, ka nevar viss būt tik tīri, beidzot pieķerts patiešām. Apliecinājums, ka 4 gadi dzīves, lai to pierādītu, nebija velti. Ekstāze.
21.augusts 2015, 01:33 | links
 
Zvaigznei joprojaam sheit ir pamats rakstiit da jeb ko,atskjiribaa no akm viesa.Pilnvaras noliki,tad luudzu ar skubu ej arsteties!Noteikti pasekosju lai mani berni skolaa nelasa andra akmentija dzeju-stulbibas nevajag uznjemt tuliit peec maates piena vo.P.S.kad tad beidzot buus taa kontrole uz,zem udenjiem?
21.augusts 2015, 00:57 | links
 
Šis ir labs :)
Vēl labāka ir Zvaigznes anotācija.
Klau, Kaspar Tu tur gadījumā neesi sapinies skaidrojumos?
Par MOSP skaidri un precīzi.
MRK dibināšanas pamats gan tāds visai dīvains :) Dibināšanas pamats ar noliegumu jau saknē...lai "cīnītos" pret. Manuprāt, pat teroristiskām organizācijām mērķos ir cīnīties PAR kādu ideju, nevis pret.
Tālāk paliek vēl interesantāk. MRK ir dibināta ar domu cīnīties "pret", tomēr ir MOSP dibinātājos, kam pamatmērķos ir pavisam cits mērķis. Sazvērestība jau saknē? Izplānota partizānu darbība iefiltrējoties "ienaidnieka" rindās jau pašā dibināšanas procesā?
Tālākā "izstāšanās" ir tikai loģiska, jo cik tad ilgi sēdēsi partizānos- vajag veidot redzamu "opozīciju".... :D :D :D

Tagad nopietnāk. +/- zinu kā tika dibināta MRK un tas galīgi nav pamatojums, ko mini.
Tālāk - par Zvaigzni. Savas "sazvērestības teorijas" jau labu labu laiku drukāji zem dažādiem nikiem- Dzenītis, Kimko, varbūt zem vēl kāda, vairs neatceros...
Protams, būt par Zvaigzni- MRK pārstāvi sadarbībā ar valsti ir krietni prestižāk, nekā par anonīmo "palagu" drukātāju CL, kas līdzīgi kā Betmens ir uzņēmies altruisku aizstāvību pār "apmuļķotajiem" makšķerniekiem.

OK, varētu jau vēl rakstīt, miegs nāk :)

P.S. Daudzus no MRK puišiem pazīstu personīgi- labi makšķernieki un lādzīgi cīlvēki, bet šad tad palasot Tavus tekstus, Kaspar, nesaprotu- kamdēļ viņi izvēlējušies šādu "pārstāvi sadarbībai ar valsti" un komunikācijai ar pārējiem ļaudīm, kam interesē, kas notiek ap un par makšķerēšanu.

Šitam foruma tematam prasās tāds kā ievads ar darbojošos personu sarakstu. Nu tāds kāds ir lugās parasti pirmajā lapā. Piemēram:

Zvaigzne - biedrības x runasvīrs, kas ir neapmierināts ar biedrības Y darbu

Akmens viesis - biedrības Z pārstāvis, kas ir neapmierināts ar biedrību X un Y darbību

Urmass - biedrībās nesastāvošs makšķernieks, kas ir neapmierināts ar visu biedrību darbu

imation - makšķernieks, kas neapmierināts ar biedrību Y un Z darbību un ir dusmīgs, ka nekad nekas neķeras.

jurka32- makšķernieks parastais, kas visas lugas laikā stāv malā un nesaprot, par ko ir bazārs. Arī viņas ķeras švaki. utt utml

jurka32, 20.augusts 2015, 21:57
21.augusts 2015, 00:05 | links
 
jurka32, varu atbildēt par/ap sevi.

MRK - biedrība Makšķernieku radošais klubs, tika dibināta ar mērķi lai neļautu makšķernieku vārdā pieņemt biedriem, kuri visi ir makšķernieki un vienojošais ir makšķerēšana, nepieņemamus lēmumus un piedalīties makšķerniekus apvienojošas organizācijas veidošanā.

MOSP – biedrība Makšķernieku organizāciju sadarbības padome (MOSP) dibināta ar mērķi apvienot makšķernieku organizācijas, izzināt individuālo makšķernieku viedokli, lai varētu sadarbībā ar valsti paust vienotu makšķernieku viedokli.

MRK ir viens no MOSP dibinātājiem, konstatējot, ka darbojoties MOSP nevar aizstāvēt MRK biedru intereses un citu iemeslu dēļ, no MOSP izstājās.

Zvaigzne – MRK pārstāvis sadarbībā ar valsti, pirms izstāšanās no MOSP arī MRK pārstāvis MOSP, informē par notiekošo (atskaitās) MRK biedrus, iepriekš centās informēt arī portāla CL lasītājus.

par pretenzijām kaut kad rīt...
20.augusts 2015, 22:37 | links
 
Šitam foruma tematam prasās tāds kā ievads ar darbojošos personu sarakstu. Nu tāds kāds ir lugās parasti pirmajā lapā. Piemēram:

Zvaigzne - biedrības x runasvīrs, kas ir neapmierināts ar biedrības Y darbu

Akmens viesis - biedrības Z pārstāvis, kas ir neapmierināts ar biedrību X un Y darbību

Urmass - biedrībās nesastāvošs makšķernieks, kas ir neapmierināts ar visu biedrību darbu

imation - makšķernieks, kas neapmierināts ar biedrību Y un Z darbību un ir dusmīgs, ka nekad nekas neķeras.

jurka32- makšķernieks parastais, kas visas lugas laikā stāv malā un nesaprot, par ko ir bazārs. Arī viņas ķeras švaki. utt utml
20.augusts 2015, 21:57 | links
 
imi, speiāli tev citāts no www.fishing.lv (autoru domāju varam neminēt)

-> makšķerēšanas kompetence
Es makšķerēju vairāk kā 40 gadus, esmu izmēģinājis ļoti daudzus makšķerēšanas veidus, arī šobrīd makšķerēju vismaz 2-3 dienas nedēļā, dažādos Latvijas ūdeņos, šogad projekta ietvaros regulāri tiekamies ar VVD inspektoriem un uzzinām arvien jaunas detaļas par makšķernieku lomiem un maluzvejnieku paņēmieniem. Par moto-velces ietekmi uz plēsēju populāciju šaubu mums nav, tā ļoti iespaido trofejzivju daudzumu Latvijas ūdeņos. Spekulācijas par šo tēmu būs daudz un labi apzinos, ka virzīt velces mazināšanu ir nepopulārs lēmums. Bet par šo lēmumu MIG bija vairākums un es to virzīšu kamēr cits lēmums netiks pieņemts. Viena no LV lielākajām nelaimēm ir tā, ka par Makšķerēšanas Noteikumiem ministrijās un darba grupās lemj cilvēki, kuri ir niecīga sajēga par makšķerēšanu ar to nedomājot MIG.
20.augusts 2015, 21:56 | links
 
AKM viennozīmīgi sen bija laiks nomainīt un ierobežot LMA genocīdam līdzīgo politiku, kas vērsta pret makšķernieku ierobežošanu, bet diemžēl ir noticis tā, ka lēnām paši sākat iet par LMA iestaigāto taciņu.
Kaut vai vienkārša lieta, par tiem pašiem trīs plēsējiem, reāli Jūs pasliktināt makšķernieku stāvokli. Un nav reālu taustāmu argumentu, kādēļ to vajag darīt, vienkārši MOSP to grib darīt un dara. Tas attiecas uz daudzām lietām, nu nevar uzspiest savas iegribas vairākumam, kaut vai, tikai skatoties no viena viedokļa, ka nedrīkst pasliktināt makšķernieku stāvokli, bet to var darīt tikai tad ja ir ļoti nopietns zinātnisks pamatojums, nevis izdomāti pieņēmumi un kādam šķiet, ka tā būs labāk.

Tas, ka MOSP stipri sadomājies, ka ir visvarens liecina Tevis paša rakstītais par Birzaku: „Man atmiņā palikušas tikai īsas ironiskas remarkas par jebkuru viedokli, acīmredzami izklaidējoties.” Kaut neesmu tur bijis klātienē, bet Birzaka reakcija ir normāla, kad kaut kāds mikro planktons tagad bīda idejas, kā visiem Latvijas makšķerniekiem ir „pareizi” jāmakšķerē un zivīm „jāņem mutē”.
Normāls vecis no tām jūsu pareizām „mutē ņemšanām” ņirgtu un ņirgtu, nu smieklīgi Jūs tur ņematies meistarībā sapipušies, makšķerēšanu bīdot.
20.augusts 2015, 21:45 | links
 
palasot no malas "pērles" nu tā gribās ka vai acē cērtas stāties kādā makšķernieku biedrībā :D Vien nezinu kurā un kura līdz šim pārstāv mani :D
Zvaigzne - citāts, kā atbilde uz vienu no jautājumiem "Loģiski, ka šajā darbā ir pirmie panākumi - beigusies nauda :) "
20.augusts 2015, 21:43 | links
 
Grīnberg, jau kādu laiku ir zināms, ka Akmens nepatīk Zvaigzne, vienkārši viņš tā ir izdomājis, tāpēc nekādas pret MRK vērstas kampaņas nav, vienkārši ja kaut kur būs Zvaigzne tā Akmens tas nepatiks, vienkārši tāpat. Šeit konkrēti Akmens neiepatikās kāds, kas pārkopējis Zvaigzne tekstus, būtu pārkopēti tavas vai vsop "pērles", viss būtu kārtībā, bet ja Zvaigznes "murgi", tad tas pēc Akmens ir jānosoda.

Attiecībā uz to, ko uzrakstīju, ko centies pasniegt it kā apmelojumu, minējumu vai kā tev tur gribās iztaisīties. Ir pietiekoši daudz informācijas sakrājies lai tā apgalvotu un reizē visu var interpretēt tā, ka neko nepierādīsi. To tu ļoti labi apzinies, tāpēc arī uzstājies un ar sirdsapziņu man viss ir kārtībā, vismaz man nav jācenšas paziņot, kā kāds vilto sanāksmju protokolus.

Pārējo komentēt nav jēgas. Grīnbergs bija padomes loceklis. Padomes loceklim ir tiesības izvirzīt jebkuru jautājumu izskatīt Padomē. ZMZD pagaidām pilda visu ko uzdod padome. Attiecīgi bija iespēja ietekmēt gan makšķerēšanas noteikumu pieņemšanu, gan iesākt risināt citus jautājumus. Tāpēc ir viens vienkāršs jautājums, Andri ko Tu personīgi izdarīji lietas labā?

Nevajag savas neizdarības un nespējas uz citiem norakstīt.

Problēma ir tāda pati kā pirms 5 gadiem, makšķerniekiem nav makšķernieku apvienojošas organizācijas, kura pārstāvētu makšķernieku intereses un kura varētu runāt ar valsti.
20.augusts 2015, 21:24 | links
 
Te jau iet kā tai grāmata"Tur pērkons nikni jodus dzenā",tik tiešām kā 1917.gada Latvijā.
20.augusts 2015, 21:14 | links
 
Akmens, beidz. Kāds vēl pateiks ka tā ir organizēta kampaņa pret MRK.

Patiesībā kopumā mēs turamies vēl pārsteidzoši labi, kungi. Varat neticēt un domāt citādi, bet salīdzinot -

psihologiem piemēram, Saeimā pašlaik topot kaut kāda likumdošana. Viņiem tādas Latvijas psihologu biedrības esot kādas 17, ja nav pēdējā mēnesī radušās vēl jaunas.
20.augusts 2015, 18:38 | links
 

Pievieno savu atbildi

Nepieciešams reģistrēties, lai pievienotu atbildi!
Uz augšu
 
Creative templates for Google Ad Manager