Vimbas

Jautājums barotājiem.Cik tonnas tos sūdus pa sezonu sagāžat ūdeņos? Domăjat tas viss bez sekăm?
4.aprīlis 2017, 08:54 | links
 
..vēlreiz atkārtošot priekš .....
VISĀS MAKŠĶERĒŠANAS METODĒS IR SAVI PLUSI UN MĪNUSI, ARĪ PERSONISKĀ PATIKŠANA,TAPĒ NEVAJAG MĒĢINĀT VIENU VIEDU PADARĪT PĀRĀKU PAR CITIEM !!!
4.aprīlis 2017, 08:51 | links
 
.. vēl viens dīvains uzskats, ka grunteni ar svinu iemet un gaida pus dienu :)
Tā nebūt nav, jo tieši ar barotavu pats *piesaisties* vietai un mēģini piedabūt zivi tur, kur tev sšķet, ka viņai būtu jāpienāk! (runāju par svešu vietu, nezināmu, parbaudītas vietās un uz zivju takām ķer visi) !
Bet ar svinu var *iztaustīt* krietni plašāku teritoriju, nebaidoties, ka, ja aiziešu prom, manā piebarotajā vietā atnāks zivis, bet es jau citur meģinu sasaukt viņas !!!
4.aprīlis 2017, 08:47 | links
 
Dresden: Man gan liekas, ka vajag meklēt iemeslus kāpēc ķeras, ne?

otinjsh, 4.aprīlis 2017, 08:35


Nu iemeslu kāpēc ķeras sapratīsi pēc veiktajām izmaiņām. Respektīvi kad kaut ko izmaini un cope aiziet... :) Bet parasti līdz tam ir jānonāk un ne vienmēr tas notiek ātri. Principā viss atkarīgs no makšķernieka pieredzes!
4.aprīlis 2017, 08:41 | links
 
Labrīt, jautājums nav gluži par to kā gājis, bet par pašu vimbu pagatavošanu - vai vimbas var gatavot uz grilla un ja jā vai varat lūdzu ieteikt kādu padomu tajā sakarā? Jau iepriekš liels paldies!
4.aprīlis 2017, 08:36 | links
 
Dresden: Man gan liekas, ka vajag meklēt iemeslus kāpēc ķeras, ne?
4.aprīlis 2017, 08:35 | links
 
Pa lielam jau ķer ne makšķere, bet gan makšķernieks! :) Ja nav naudas, tad ari ar grunteni var mēģināt ķert progresivāk. Mana skatījuma donka vulgaris ir slinkā cope, iemet uz gaida pus dienu brīnumus. Fīderis personīgi man nozīmē aktīvāku darbību. Sākot ar pareizu vietas izvēli un beidzot ar daudz biežākiem pārmetieniem ( ja tas ir nepieciešams) , bet vispār jau galvenais ir meklēt iemeslus kā pēc neķerās, nevis gaidīt brīnumus! Rīki... nu kādi tie ir - ar tādiem jāķer.
4.aprīlis 2017, 08:22 | links
 
Nav jau arī visiem tik daudz naudas, lai pirktu barību. Īpaši laukos.
4.aprīlis 2017, 08:07 | links
 
P.S.Uldis...
Pirmīt varbūt nepareizi izteicos,bet uzskatu,ka
cope ar piebarošanu ir mērķtiecīga darbība,lai noķertu zivi;
cope ar svina pļantaku ir laimes spēle (trāpot zivij uz galvas,viss notiek,bet krietni retāk)
4.aprīlis 2017, 06:10 | links
 
Nevar un nevaig uzspiest citiem savu viedokli.
Katrams savs.
Visi fīderisti kādreiz bij grunteņotāji parastie,tikai vēlme attīstīties,pilnveidoties,izzināt ko jaunu copes jomā-dzen uz priekšu.:)
4.aprīlis 2017, 06:03 | links
 
Tad iznāk ka fīderisti ir gaļenieki!!!
4.aprīlis 2017, 00:05 | links
 
Braukt ar moskviču vai bembi ar nekādas starpības.:)
Fīderis-zivju ķeršana;
Gruntene ar svinu-makšķerēšana.
Vai ir starpība?
3.aprīlis 2017, 22:06 | links
 
,,un es vien gribu teikt, ka fēderistiem nevajadzētu celt degunus gaisā, jo fīderis nevienā no pozīcijām neapsteidz grunteni vulgaris,,, tas ir vien makšķeres paveids, ne vairāk !
Līdzīgi, kā karpinieki vai MM iedomājas sevi augstākā rangā par citiem makšķerniekiem esam !
3.aprīlis 2017, 20:59 | links
 
Bušmen, ar to es gribēju teikt, ka stiprā strumē es neredzu zatšķirību ar ko copē-gruntenes sistēma jeb fideris. Manā skatījumā straumes spiediens uz auklas padara abus vienlīdz jūtīgus jeb nejūtīgus. Mans viedoklis.
3.aprīlis 2017, 20:45 | links
 
.. ! jūtīgums IR : auklas diametrs+svina(barotavas) svars+ attālums+straumes ātrums !
Nu un kur starpība, ja man teleskopiskā makšķere 3,6m ar testu 100gr. Arī lieku uz žāklīšiem! Kur tā starpība jūtībā ?????
3.aprīlis 2017, 20:38 | links
 
Par tēmu fideris-gruntene manas domas: fideris ir labāks dēļ sava jūtīguma, bet kāds nahren jūtīgums straumē, kur jākabina 100+ grami barotava? sgtraume nospriego auklu, tā pati pašaizciršanās vien ir. Tikai gaumes jautājums, ar ko copēt. ar barotavāv 70 mīnuss grami cits stāsts. tikai un vienīgi mans viedoklis. Galvenais lai veči paši apmierināti ar ko velk.
3.aprīlis 2017, 20:32 | links
 
.. dev : un kas liedz grunteni pārmest biežāk ! ? :)
..raivo022 baigi nepārliecinoši subjektīvs arguments,,,bez dajelkāda pamatojuma,,tīrs fetišs patīk, jo patīk un viss :) !
3.aprīlis 2017, 18:54 | links
 
No pieredzes - makšķerēju ar grunteni un fīderi vienlaicīgi un rezultāts bija 10 ; 1 par labu fīderim. Tas bija jau labu laiku atpakaļ, kad iegādājos pirmo fīderi lai izmēģinātu kas tas par zvēru un tagad jau daudzus gadus uz grunteni vairs neskatos virsū. Iesaku izmēģināt un saopratīsi to starpību. :)))
3.aprīlis 2017, 18:47 | links
 
..tik un tā, nesaprotu, kapē tāda pārākuma dvesma no fēderistiem pret grunteņotajiem !
..nu uzlieku es gruntenei barotavu,,,un palieku par tādu pat fīderistu,,,kur škirba ???
,,man personīgi fīīderkāts nepatīk viena vienīga iemesla pēc - ... salikšana un jaukšana transportēsanai un siešana spices maiņai ! Teleskopisko grunteni, atbraucu, izvilku viss vietā pieliku svinu vai barotavu...un aidā !

bushmans, 3.aprīlis 2017, 14:44


fīderis manā izpratnē nenozīmē tikai pielikt barotavu. ar fīderi tu pastāvīgi piebaro zivi. ja grunteni pārmet reizi 15 minūtēs, tad baigā jēga tur imho nav no tās "fīderēšanas".
3.aprīlis 2017, 16:55 | links
 
..tik un tā, nesaprotu, kapē tāda pārākuma dvesma no fēderistiem pret grunteņotajiem !
..nu uzlieku es gruntenei barotavu,,,un palieku par tādu pat fīderistu,,,kur škirba ???
,,man personīgi fīīderkāts nepatīk viena vienīga iemesla pēc - ... salikšana un jaukšana transportēsanai un siešana spices maiņai ! Teleskopisko grunteni, atbraucu, izvilku viss vietā pieliku svinu vai barotavu...un aidā !
3.aprīlis 2017, 14:44 | links
 

Pievieno savu atbildi

Nepieciešams reģistrēties, lai pievienotu atbildi!
Uz augšu
 
Creative templates for Google Ad Manager