Makšķerēšana jūrā

Šovakar varēja karināt uz āķa kautvai kazragu fileju,cope žēlīga.No atraktoriem vislabāk man strādāja lašveidīgajiem domātais.Tā konsistence un iepakojums līdzīgs padomju laika slēpju ziedei,smaržo pēc sastāvējušas brēčas.Tam ir viens būtisks mīnuss-pirmās divas dienas ķeras tikai sīkās,kaimiņi tai pašā laikā vilka normāla izmēra butes.Esmu mēģinājis zieķēt to draņķi mazākos daudzumos,rezultāts nav atkarīgs no daudzuma.Pēc pāris dienām ķeras aktīvāk un rupjākas,cik saprotu,tad tas jūrā ir pavēdinājies.Reizi 2 nedēļas ar to noķēpāju sistēmas un svinus.Šogad neesmu lietojis,pamēģināju pagatavot ķiploku atraktoru šķita,ka strādā,uz šo brīdi esmu sapratis,ka atraktorus lietošu iedzīts izmisumā,ka citiem ir-man nē.
13.novembris 2017, 23:05 | links
 
Es liktu nevis kā teritorijas iebarošanai, bet tomēr sistēmu klāt un ne ceturto barotavu. Kad uz neko neķeras, šis bieži vien strādā un nekas, ka aiznes sāniski, jāatstāj vieta, lai nesapinas ar citām. Vienā copes reizē pa kreisi aiz Ovīšu bākas to visu man vairākas reizes pat izmeta krastā. Bet ja bute galā, tad kāda starpība ...
13.novembris 2017, 22:55 | links
 
Tad jau iznāk, ka ja nav liels vilnis un straume var izmantot ceturto kātu ar torpēdu un iebarot zināmu copes teritoriju.....

Pravietis, 13.novembris 2017, 22:42


mēģināt, protams, to var.
13.novembris 2017, 22:45 | links
 
Pie švakas copes ar barotavu keras labāk. Distance, protams ir mazāka, un uz straumi arī vairāk velk prom.
13.novembris 2017, 22:44 | links
 
Tad jau iznāk, ka ja nav liels vilnis un straume var izmantot ceturto kātu ar torpēdu un iebarot zināmu copes teritoriju.....
13.novembris 2017, 22:42 | links
 
Barotavai ir viens būtisks MĪNUS! Tālu neaizmetīsiet.

urmaas, 13.novembris 2017, 22:24


Barotavai viens liels pluss, bute panāks tuvāk.
13.novembris 2017, 22:26 | links
 
Barotavai ir viens būtisks MĪNUS! Tālu neaizmetīsiet.
13.novembris 2017, 22:24 | links
 
Šo variantu var lietot, kad slikti ķeras. Izmantojam kantainās 80,90g barotavas ar svinu. Papildus svinu neliekam. Ja ir iespēja, novieto šo makšķeri atsevišķi, jo parasti aiznes sāniski. Aromāta dēļ bute pati atrod. Bet ir viltus copes, kad grūsta barotavu.
13.novembris 2017, 22:20 | links
 
Diametr, esmu mēģinājis ar reņģu ķidām, bet tad ir savas grūtības, reņģes ķidas neskalojas ārā no barotavas. Barotavu ar lodi tālu neaizmetīsi, it sevišķi pretvējā. Es neesmu bridējs, tadēļ strādāju ar garajiem kātiem, 5,0m un nedaudz zem. Lietoju garenos lāses veida svinus ar plakano dibenu un garu spuru virspusē no sākuma līdz beigām, ap 12 cm. garumā. Priekšējā lidojošā daļa smagāka, aizmugurējā pavisam smaila, sākot 140 - 175 gr. ( Professional lead sinkers, Salmo firma). Ļoti labi planē tālumā, man šķiet ka šobrīd viņi ir līderi iemešanai tālumā. Viegli izvilkt, nevibrē pa dibena reljefa viļņiem, neķerās aiz zālēm. Iesaku, pamēģini. Ļoti līdzvērtīga ūsaiņiem, ļoti labi pretojas straumēm un pavilkt uz savu pusi ir daudz vieglāk nekā ūsaini. Nepanesu piramīdas.
13.novembris 2017, 21:53 | links
 
Nav slikta barība ar ķiploku aromātu aukstam ūdenim karpai, breksim. Ārzemēs jūrā arī izmanto fīderi ar barotavu, pie mums barotavu ar reņģu ķeskām
13.novembris 2017, 21:21 | links
 
Diametr,

Paldies, sapratu, brekšu uztura bagatinātājā nedrīgst būt karamele. Bet ja tev tāda fiška, varbūt tad izmantot labāk barību līņiem. Barība līņiem nav tik salkana, tā ir rūgtāka. Piecas dienas atpakaļ copē 8 km no Kolkas noķēru 7 kg. plekstes - ņēma tikai un vienīgi tīģereni ne vienu vārīto garneli, ne reņģi ne salaku (gurķi). Esmu arī novērojis, ka plekstei tomēr nepatīk reņģu gabaliņi, kuros iekšā ir skelets ar ribām, Laikam jau tomēr fileja, kaut arī sliktak turās uz āķa, ir pateicīgāka barība.
13.novembris 2017, 21:07 | links
 
Ķiploku tad, ja nav Ķīnā audzēts, man liekas, ka tiem švakāks aromāts.
diametrs, 13.novembris 2017, 20:41


Tas ir toč švakāks, turklāt viens mājas desu ražotājs ķīniešus izbrāķēja. Sūdus taisa procesā. Nevis efektu, bet defektu.
13.novembris 2017, 21:01 | links
 
Pravieti,
mani nekas nemulsina, turpinaju vnk tavu turpinato tematu.
Un parasti keru tik ar saldetu bretlinju, parasto saldeto varito garneli un atdzeseto tigergarneli, rengi.
Vietejo LV kiploku gan sad tad atseviski pierivejis esmu klat bretlinai un tad saldetava, ka ari copes laika lidzi panemu atseviski un ari pievienoju klat, ja taja diena garso butei kiploks, tad keras daudz labak. Un sakapatam dillem sad tad ari ir savs plusins.
WD-40 gan neesmu lietojis.
13.novembris 2017, 20:55 | links
 
Šodien plekste ķērās ļoti labi un izmērs arī labs, labāk ņēma garneli īpaši nevārītu.
Liedagā daudz kur stāv ūdens, zāles un straumes nemanīju.
13.novembris 2017, 20:51 | links
 
Diametr, garneļu tieši aromatizētāju neesmu redzējis, bet krabju gan. Es redzēju pa 15 Eur, paostīju, elpu aizsita ciet.......nepirku, jo mana pieredze ar ķīmiju un citām zivīm ir stipri negatīva. Nekas nav labāks par naturālu produktu un kulinārijas garšvielām, vanilīnu, anīsu, šafrāns un tt. Gaidīšu no tevis apstiprinājumu tam, ka tiešām ir precīzi garneļu aroms un vai esi sajutis jūtamu efektu viņu izmantojot.

Pravietis, 13.novembris 2017, 17:20


Man tam garneļu aromatizētājam žēl naudas :) Pārsvarā izmantoju dilles, retāk ķiploku. Ķiploku tad, ja nav Ķīnā audzēts, man liekas, ka tiem švakāks aromāts. Tā kā parastās garneles maz izmantoju, pēdējā laikā 50 / 50 gan reņģes fileja, gan brētliņas, ja uz tām neņem, tad tīģerenes. Tīģerenes parasti paliek pāri un uz saldētavu nākamajai reizei. Vēl par aromātiem. Kādreiz ir līdzējis, ja zivju gabaliņiem vai filejām ļauj iestāvēties brekšu barībā, bet ne saldajā. Šis viss domāts tad, kad slikti ķeras. Kad ķeras labi, tad nav jēga un nav laika visādām izvirtībām.
13.novembris 2017, 20:41 | links
 
Ceru ka šaj paaudzei kas paliks

kazimirs, 13.novembris 2017, 20:06


Ja jau cilvēki nejutīsies badā un vairāk par normu neņems tad jau paliks.;)
13.novembris 2017, 20:32 | links
 
Atstājiet dīzeļdegvielu spainī un skat, pilns ar visādiem lidojošiem kukaiņiem. Kaut kas tajos naftas produktos ir pievilcīgs. Iespējams arī zivīm.
Ar solidolu smērēja govīm tesmeņus kolhozā un arī it kā izmantoja petroleju senākos laikos tad kad lops bija uzpūties. Vēl laikam petroleju izmantoja pret visādiem ādas parazītiem. Un visi dzīvi.
13.novembris 2017, 20:31 | links
 

Ceru ka šaj paaudzei kas paliks
13.novembris 2017, 20:06 | links
 
Kādreiz krievu saitos lasīju ka karūsas arī ķer uzpilinot veselai rupjmaizei 1 pilienu dīzeļdegvielas un to samīcot. Esot fantastisks rezultāts. Mēģinājis neesmu. Domāju ka WD 40 pēc aromāta ir tā pati petroleja.

tevocis, 13.novembris 2017, 19:32


Jā, vecās grāmatās tas pats pa līņiem minēts, pa to petroleju. Bet nu neriskētu savas līņu vietas sabojāt ar tādām ķīmijām.
13.novembris 2017, 19:43 | links
 
Kādreiz krievu saitos lasīju ka karūsas arī ķer uzpilinot veselai rupjmaizei 1 pilienu dīzeļdegvielas un to samīcot. Esot fantastisks rezultāts. Mēģinājis neesmu. Domāju ka WD 40 pēc aromāta ir tā pati petroleja.
13.novembris 2017, 19:32 | links
 

Pievieno savu atbildi

Nepieciešams reģistrēties, lai pievienotu atbildi!
Uz augšu
 
Creative templates for Google Ad Manager