paldies par info :)
Bet kā ir ja kūpina gabalā veselu, negriežot uz pusi, paturot sālsūdenī kādu stundu?
Bet kā ir ja kūpina gabalā veselu, negriežot uz pusi, paturot sālsūdenī kādu stundu?
7.jūnijs 2018, 10:58 | links
JUNKA10 [07.06.18]: Sveiki spečuki.Es kūpinu 85-90 grādos 2-2,5 st. Iztīra saliek pa virsu ķiplokus un nokūpina. Sāli beigās ņemot nost.
Nogalē gribu izkūpināt skumbriju, nav tas darīts,aptuvenais sālījums ir skaidrs, bet kā ar temperatūru un ilgumu , varbūt var kāds ko ieteikt? :)
defender [10:34]: Sveiki meistari. Kūpinātava ir tapšanas procesā! Kurtuve i gavata no viņas iziet ārā 2,5m garš dūmvads uz kūpināmo mājiņu. Pirmās 4-5 rindas likšu no blokiem un virsū koka mājiņu. Kādus blokus labāk likt!? Keramzīta vai gāzbetona? Noteikti, ka abi veidi ir salīmēti ar dažādām līmēm, tadēl kurš būs praktiskāks un mazāk kaitīgs!?
Paldies.Labāk jau nu nopērc sarkanos māla ķieģeļus, un uzmurē tās 5 rindas.
Sliktakā gadijumā, tad keramzīta blokus. Gāzbetons, mīksts un uzsūc ūdeni vairāk, ziemā var plaisāt. Bet ķieģeļi būtu vislabāk.
jenots13, 22.maijs 2018, 12:50
defender [22.05.18]: Sveiki meistari. Kūpinātava ir tapšanas procesā! Kurtuve i gavata no viņas iziet ārā 2,5m garš dūmvads uz kūpināmo mājiņu. Pirmās 4-5 rindas likšu no blokiem un virsū koka mājiņu. Kādus blokus labāk likt!? Keramzīta vai gāzbetona? Noteikti, ka abi veidi ir salīmēti ar dažādām līmēm, tadēl kurš būs praktiskāks un mazāk kaitīgs!?Labāk jau nu nopērc sarkanos māla ķieģeļus, un uzmurē tās 5 rindas.
Paldies.
kutis [19.05.18]: Viss vienkāršāk ir kūpināt asarus kā to dara tālo austrumu copmaņi. Svaigi saķertus asarus kā ir samet stiprā sāls ūdenī uz pusstundu līdz stundai, atkarībā no izmēra un uz restēm. Gan sulīgi un sāls arī normā. Bet tas ir tikai ar asariem.Ar visām iekšām?
ja tīrītas, tad bik vēderā aŗī vajag iekaisīt sāli, lai no iekšas pasālās.
Domaataajs, 15.maijs 2018, 22:49
Izklausās, ka zivs i pārkūpināta, un tāpēc sausa. Par rūgtumu droši, ka malka pie vainas vai arī darva, kas uzkrājusies kūpinātavā. Tāpēc man patīk "elpojošas" kūpinātavas kurzemnieku modē.
Pats esmu sapratis, ka katrai sugai nepieciešams savs piegājiens. Visām neder viens algoritms. Jāpierod gan pie kūpinātavas, gan malkas, gan zivs, gan arī gadalaika.
Man savukārt vislielākais izaicinājums ir sāls. Kā dabūt to vienmērīgi sāļu? Ehh, iet visādi, bet kaut kur jau garšīgai patiesībai esmu tuvu. :)
o.
otinjsh, 15.maijs 2018, 14:01