Karsto kūpinātavu īstenībā uztaisīt ir ļoti viegli. Der jebkas, kur var nodrošināt, ka malka nevis deg ar liesmu, bet kūp vai gruzd diezgan augstā temperatūrā (kurtuvei ir jābūt nosedzamai, lai nepiekļūst daudz gaiss). Brekši, asari,līņi un vistas kājiņas vai spārniņi sanāk dievīgi.
Jāuzmanās, lai starp alkšņu malku neiemaldās kāds skujkoks - tad viss būs rūgts un melns. Kurtuve katrreiz jāiztīra.Kūpināšana neaizņem ilgāk kā 1 stundu = 20 minūtes lai iekurinātu un 40 minūtes lai kūp,gruzd. Zivis, vistu ievieto, kad ir iekurējies. Nosedz ar vāku.
Šogad uztaisīju no izbijušas 200 litru eļļas mucas - viss perfekti sanāk un ļoti garšīgi ! Marinādē tikai ķiploks un sāls.
P.S. Aukstos kūpinājumus gan var aizmirst un veselu vistu arī varētu būt problēma izkūpināt.
Jāuzmanās, lai starp alkšņu malku neiemaldās kāds skujkoks - tad viss būs rūgts un melns. Kurtuve katrreiz jāiztīra.Kūpināšana neaizņem ilgāk kā 1 stundu = 20 minūtes lai iekurinātu un 40 minūtes lai kūp,gruzd. Zivis, vistu ievieto, kad ir iekurējies. Nosedz ar vāku.
Šogad uztaisīju no izbijušas 200 litru eļļas mucas - viss perfekti sanāk un ļoti garšīgi ! Marinādē tikai ķiploks un sāls.
P.S. Aukstos kūpinājumus gan var aizmirst un veselu vistu arī varētu būt problēma izkūpināt.
3.septembris 2018, 13:26 | links