Bārtas upe

Liepājas rajona lielākā upe, kuras lomi arī nav tie sliktākie (vēdzeles, vimbas, līdakas, asari). Būsim atsaucīgi, un laicīgi uzzināsim, kas darās Bārtas upē.
kaut kads divains klusums Liepajas puse.kaut gan jau vairak ka nedelu laivas izmisigi vago ezeru.un Bartas krastos krumi pilni ar entuziastiem.laikam visi baltkrievu partizani parcelusies uz dzivi Liepaja. svetdien pazvanija pazistams un palielijas,ka piektdien nokeris 4 un svetdien 2 vimbas.un smukas raudas.ta nu ari es nolemu vakar atklat valeja udens sezonu.ta ka no rita bija tads pavess nebija istas ticibas panakumiem vimbu fronte.tapec nolemu sakt nevis ar upi,bet ka es saku Bartas gravjiem.nu tur viss pamazam notiekas.MJ no sakuma noignoreja. pargaju uz pludinu.jaa,tas gaja pie sirds asarisiem.paliekot siltakam pameginaju atkal MJ.nu ta lieta aizgaja. ari izmers palika drusku rupjaks.patiesiba gigantu jau nebija - tadi 150 -200 gr bija lielakie.kad nu jutu,ka esmu nosportojies pietiekosi un vakarinu tiesai pietiks,nolemu doties uz vimbam.piebraucu pie Nicas tilta.veci bija.tiem kurus satiku bija tikai raudas.un ne but dizas.vai nu izkertas vai nebija ta diena.ta ka tupet kolhoza nebija velesanas aizbraucu talak.nu viena tada vieta kur citgad biju vimbas keris iemetu fideri.pec pusstundas palika garlaicigi.iemetu klusa vietina pie krasta pludinu. vismaz kaut kada dinamika.pec kada briza pludins aizgaja.piecirtu.hm,izradas zivs.un izskaras,ka liela.nu ja ta bus vimba tad kritis Latvijas vimbu rekords.nu vimbu rekords nekrita.vainigais izradijas alants 1,5 kg.vimbu ta ari nenokeru.ipasi par to nenoskumu.jauka diena.jaa intersanti ir tas ka nosledzot sezonu novembri nokeru skaistu alantu.un tagad atkal.interesanti vai ta ir sagadisanas vai ka.varbut alanti Barta keras tikai ziema?a varbut alanti atgriezas?es Barta copeju kadus pacmit gadus.esmu nokeris visadus brinumus.bet alanti loti reti un tie pasi mazini. un tika palaisti paaugties.un ari atskaites alanti figureja loti reti.tad jau ezera esmu nokeris vairak alantu.vel par vakardienu.kolegis copeja no dambisa.rezultats - 1 lidaka. 4,5 kg.un redzeja ka tuvakais laivinieks dabuja 2. vienu silki ierava un otru pacela ar sacoku.kur atskaites?es saprotu tie baltkrievi.a Flakais ko tu kluse?miris esi vai emigrejis?
26.februāris 2019, 10:34 | links
 
Vakar ap 16.00 biju taisnajā posmā. Vietām skalojās ūdens ,vietām piesalis .Neviens vēl nebija mēğinājis ieurbties ,vajadzētu vienu dienu -10 tad būtu ok.
28.janvāris 2019, 16:08 | links
 
Pēc vakardienas novērojumiem ledus varētu būt vēl "strjomnijs". Aizvilcies it kā ir (ar dažiem izņēmumiem), bet nevienu Dievam līdzīgu b;utni vēl uz ledus neredzēju. :D Šodien sniga, kas nenāk par labu. Pirms saliem bija arī paliela straume, kas arī nenācas par labu.

Flakais, 26.janvāris 2019, 19:01

Arī tā ir ziņa, paldies!
Man jau, godīgi sakot, bija aizdomas par kaut ko apmēram tādu. Nu neko, jābrauc kādu gabalu tālāk, apmēram A/DA virzienā, tad jau manīs, kā ies!
26.janvāris 2019, 19:27 | links
 
Klau, kolēģi, vai tiešām neviens "šejienietis" nav šodien bijis pie upes un nevar pateikt, vai ledus ir vai nav, un vai uz tā var arī virsū tikt?

k442, 26.janvāris 2019, 18:42


Pēc vakardienas novērojumiem ledus varētu būt vēl "strjomnijs". Aizvilcies it kā ir (ar dažiem izņēmumiem), bet nevienu Dievam līdzīgu b;utni vēl uz ledus neredzēju. :D Šodien sniga, kas nenāk par labu. Pirms saliem bija arī paliela straume, kas arī nenācas par labu.
26.janvāris 2019, 19:01 | links
 
Klau, kolēģi, vai tiešām neviens "šejienietis" nav šodien bijis pie upes un nevar pateikt, vai ledus ir vai nav, un vai uz tā var arī virsū tikt?
26.janvāris 2019, 18:42 | links
 
Labdien kungi, kāda situācija upē. Ir kas dzirdēts par vēdzelēm, vai Bārta jau ciet vai vēl vaļā?
26.janvāris 2019, 11:37 | links
 
Vai tad vel nav ledus vēdzelītes?

dizuks, 22.janvāris 2019, 21:36


Būs ledus, būs vēdzeles.
22.janvāris 2019, 22:12 | links
 
Vai tad vel nav ledus vēdzelītes?
22.janvāris 2019, 21:36 | links
 
Vīri! Kā ar vēdzelēm, kopš 5.novembra nevienas atskaites.
27.novembris 2018, 10:29 | links
 
Svētdien 1,3kg vēdzele uz raudas.Copes maz vēl viss priekšā.
5.novembris 2018, 08:46 | links
 
sodiena no 11.00 pavadita pie upes.tas kas notiek upe zinaju.ta tas ari bija - udens celies vairak par metru,straume ka elektriskais vilciens,peld visada draza.saku meklet licisus un atstraumes.kaut kas jau atradas.parsvara keras raudas.skaistas rudens raudas,vairakas tadas pa 250 gr.un protams mazakas.kaut kutri,bet pieteicas ari asuki.kadi 10. tadi 120 - 150 gr.nekas ipass,bet zivs ir zivs. diezgan biezi uz aka karas dazada kalibra sapaleni. visi atpakal.un katram pieteikts lai paaicina vectevu. diemzel vectevs neatsaucas.tacu laikam sapaleniem izdevas sakudit citu,attalaku radinieku.ta tiku pie bonusa - alanta 1200 gr 46 cm.nu ta vins nedaudz izrotaja kopejo bildi.kaut ka ta....
27.oktobris 2018, 20:30 | links
 
Svētdien ar baigo baudu pavadīju visu dienu pie Bārtas. Šķiet saucamajā taisnajā posmā, netālu no tilta uz leju. Laiks superīgs, garīgsis arī.
Rezultātā uzstādīju divus personīgos Bārtas rekordus. Raudas krietni garāka par plaukstu un vidējā pirksta garuma asarītis. Tā nu viš sanāk, ja copē Bārtā otro reizi mūžā ;) Copēju ar komfortiņu. Kafijas vārāmais, rijamais, internets u.tt :) Arī pašu copes vietu izvēlējos, lai ainava smuka un viss ērti. Nemirkli nenožēloju. Izbaudīju dienu par visiem 100%
Jaunais braucamais ar iesvētīts, pirmo reizi uz copi aizbraucot. Suni arī pirmo reizi līdzi uz copi paņēmu. Malacis, ar laiku būs labs kompanjons. Nu jau saprata pēc manas rīcības, kad jāskrien pie ūdens zivi gaidīt, kad tukšā cope. Saprata, ka makšķerējot ir jāsēž un jāblenž uz upi.
Vārdu sakot ļoti skaista un vērtīga pieredze.
22.oktobris 2018, 20:35 | links
 
Pēc ilgiem laikiem pēcpusdienā uz trim stundām biju aizskrējis līdz Bārtai pie Bārtas. Ar dzīvo tiku pie 4 līdaciņām, divas pārvedu mājā 60cm. un 54cm, divas peld tālāk. Tas uz dzīvo. Kārtējo reizi pārliecinājos, ja kož līdaka, sīkos nav viegli saķert.
Pie paša tilta redzēju vēl trīs vīrus, viens ar spini, viens ar pludu uz dzīvo, bet trešais straumē pludināja slieku pušķi. Viņu rezultātus neredzēju.
21.oktobris 2018, 20:51 | links
 
Slinkais [9:22]: Braucu šodien uz Ventspili, lai otro pusīti atstātu tur. Līdz ar to esmu sev izkārtojis brīvu svētdienu :):):) Tad nu domāju - braukšu uz Bārtu fīderi pavicināt.
Ja kāds pateiks - nu i muļķis, ko tur darīsi?! Ta nebraukšu. Gulēt man a patīk :)
Veči, vajag mājienu. Uz Bārtu, vai saņemties uz uz Ventu braukt?"Nu i muļķis - ko tur darīsi?" Mājienu cerams uztvēri? =) tad drīzāk uz tirdzniecības kanālu, tur veči baltās velk =)
Nu gan mani apbēdināji :( Nevelk mani uz kanālu. Pie dabas gribu.
Nekas, man vēl ir stundas 6 ko domāt ;)

MrDaniiC, 20.oktobris 2018, 15:53
20.oktobris 2018, 22:51 | links
 
Slinkais [20.10.18]: Braucu šodien uz Ventspili, lai otro pusīti atstātu tur. Līdz ar to esmu sev izkārtojis brīvu svētdienu :):):) Tad nu domāju - braukšu uz Bārtu fīderi pavicināt.
Ja kāds pateiks - nu i muļķis, ko tur darīsi?! Ta nebraukšu. Gulēt man a patīk :)
Veči, vajag mājienu. Uz Bārtu, vai saņemties uz uz Ventu braukt?
"Nu i muļķis - ko tur darīsi?" Mājienu cerams uztvēri? =) tad drīzāk uz tirdzniecības kanālu, tur veči baltās velk =)
20.oktobris 2018, 15:53 | links
 
Braucu šodien uz Ventspili, lai otro pusīti atstātu tur. Līdz ar to esmu sev izkārtojis brīvu svētdienu :):):) Tad nu domāju - braukšu uz Bārtu fīderi pavicināt.
Ja kāds pateiks - nu i muļķis, ko tur darīsi?! Ta nebraukšu. Gulēt man a patīk :)
Veči, vajag mājienu. Uz Bārtu, vai saņemties uz uz Ventu braukt?
20.oktobris 2018, 09:22 | links
 
sen neskarta tema.vakar pabiju pie upes.tik tiesam var redzet ka sen neviens nav staigajis.tikai bebri. pats ari visu vasaru nebiju.laiks tads nemiligs - vejs un ik pa bridim smidzina lietelis.vai nu laika apstakli vai tas,ka udens strauji pacelies par kadi 30 cm - upe ka nedziva,neviena zivs uzleciena pa visucopes laiku.sakums nekads - zivju aktivitate 0.domaju bus baigais aplauziens.tad loti reti un ar sausmigu manisanu pa kadam sak kusteties.nu reziltats tads - 1 pusbreksis 0,5 kg,15 asari tadi necili auguma,kadi 3 tadi 250 gr, 1 knapmera lidacina un skanigs nosleguma akords - lidaka 77 cm 3 kg.jaa un vel dazi auguma nepadevusies sapalzeperi,kuri upe aug talak.plus skaisti rudenigais mezs un svaigais gaiss.kaut ka ta.
6.oktobris 2018, 09:17 | links
 
Kad pakritīsies kāds grāds ūdens temperatūrai, domāju arī zivtiņa sāks pārslēgties rudens režīmam. Pagaidām jāzina daži noslēpumi, lai ar garantiju tiktu pie laba zivju loma. Noteikti, ka liels no svara ir vietai. ;)
10.septembris 2018, 19:39 | links
 
Nu čau, Kurzemnieki!
Kas tur tagad tai Bārtā darās? Nīcas rajonā. Septembris klāt, pīlādži sārtojās - uz brekšiem velk. Sēž tur veči? Ja sēž tad baigais kolhozs? Lāpstu līdzi jāņem, lai cauri atkritumiem izraktos? Vi daudz maz kulturāla vide? Vai labak lūrēt Ventas virzienā?

Slinkais, 10.septembris 2018, 14:51


Pēdējo reizi pabiju kādu nedēļu atpakaļ.Pasēdēju ar fīderiem,bet jāsaka uzreiz,cope pašvaka.
No paša agra rīta šķita,ka tik bēdīgi jau nemaz nebūs.Tiku pie pāris brekšu bērniem - 400g vērtē un 1 vareni skaistas raudas.Cope ilga īsu brīdi,kādu pusotru stundu pēc saullēkta un ar to arī viss beidzās.
Varbūt jācopē nakts melnumā?
Upes posmā,kur sēdēju es,nemanīju nevienu makšķernieku.
10.septembris 2018, 19:25 | links
 
Aizvakar pabiju Bārtā, kopš 1. maija tur nebiju bijis. Darbojos ar mj un tik švaki man Bārtā nekad nebija gājis... Darbojos no tilta uz ezera pusi. Pa ceļam redzēju divus večus, kuri ar fīderi darbojās, neuzkavējos, lai redzētu vai ko vilka, vai nē. Bet vietās, kur pats biju, miskaste nebija atstāta, tik pāris slieku kārbiņas... Bija posmi kur apakšā zāle, bija posmi, kur apakša bija tīra. Nezinu vai tev kā palīdzēju, bet ņem par labu.

P.s kāds pārītis no laivas vilka, kas pēc tāluma izskatījās pēc pličiem vai raudām. Ne asakas!
10.septembris 2018, 15:29 | links
 

Pievieno savu atbildi

Nepieciešams reģistrēties, lai pievienotu atbildi!
Uz augšu
 
Creative templates for Google Ad Manager