Es vēl lidz šodienai neēdu desu,trauma no padomjlaika izstrādājuma ko sauca par desu
uldens2, 8.maijs 2019, 19:40
Tev taču psihologu vajag:))Kā tu tā vari ar tādu traumu sadzīvot?:)
Bet ,ja nopietni,šodien bij darīšana ar desām,nopirku sardeles,garšīgas,palasiju sastāvu visa garša pazuda-padsmit e vielas.Blakus plauktā desas luņķis ap 1eur kg...nu kas un kā tajā desā jāieliek,lai viņa maksātu 1eur,kg.
Tā kā domā,varbūt,ar savu traumu tu nemaz neesi zaudētājs:)))))
kurjers6, 8.maijs 2019, 19:59
Piemēram dakteru desai jāsastāv no cik tur procentiem liesas cūkgaļas, liellopu gaļas, olām, piena, nekam citam tur nevajag būt – tad pierēķinam vēl ražošanas izmaksas, transportēšanas izmaksas, telpu īre, utt.
Loģiski, ka pie J. Saukas stendā tā cena un kvalitātē ir tāda, kā vajadzētu būt, viss kas ir lētāks vai ievērojami lētāks ir mēsls....
Padomijā jau daļa desas gāja uz kungu galdiem, daļa uz Maskvabadu vai citām raškas pilsētām, tā kvalitāte jau kam vajadzēja, tam bija.
Bet atkal konditorejās, ēdnīcās, skolu ēdnīcās utt, kur gatavoja uz vietas ēdienu, zaga uz velna paraušanu un lika klāt visādus sūdus tā vietā, lielā daļā šo iestāžu ēdiens bija vienkārši nebaudāms. Arī tie paši cīsiņi bija labi un bija tādi, ka vēmiens nāk...
Man māte bija ārste, tai stiepa pateicībā visu, ko varēja nozagt, sākot no gaļas, sviesta, cukura, riekstiņiem, beidzot ar linu un māla iztstrādājumiem....