Tas,ka pad. laikos pārtika bija veselīgāka, nav divu domu...Tagad pamazām"demokrātiski un labprātīgi" tiekam indēti ar visādām ķīmijām...
Tonis, 8.maijs 2019, 21:28
Diezinvai kāds tīšām, mērķtiecīgi krāmē desās kaut ko ar nolūku radīt barības vada/trakta slimības vai noindēt. Vnk ir liela sāncensība- tavam ražojumam blakus nogulst vēl citas septiņas desas, kurās taisītājs ieliek vielas, lai ilgāk nebojājas- nezcik vēl nedēļas paies, kamēr tavējo kāds nopirks+dārdzība, peļņu arī gribas, tātad lētina sastāvdaļas- mauc iekšā briedinātas cūku, vistu ādas, vēl viskautko, kas dod masu... Kad uznāk dumais, pie desu stenda bolos etiķetē un dumais pāriet... Lielveikals nav gadatirgus, kur var atrast mazo uzņēmumu ražojumus, kuros taisītājs ir kūpinājis/žāvējis to savu gaļu, nevis aplējis ar kaut kādu šķidrumu "pilndūmu" smakai...
Padlaikos nebija vajadzības kaut ko dikti stūķēt tais desās iekšā- kad viņas bija- ātri vien izķēra, sāncensība=0, kādas bija, tādas pirka... Desas pērku reti, te dēpilī vienā tirdzniecības centrā reizi nedēļā mazs uzņēmums tirgo gaļas- tad paņemu žāvētu karbonādi, cūķa ruleti - veikals i tuvumā nestāv. Ķīmisko analīzi viņu darinājumiem neesmu veicis, bet kvalitāte saka priekšā, ka ir gut. Cena, protams,arī ir krietni pāri kaut kādai "akcijai" 2.99..