Vimbas

Biju pamēģināt, līmenis diezgan augsts, zāli nesa, grūti copēt, bet vienu dabuju. Edzinators, 5.marts 2020, 19:57


Uz ko ķēri, uz pludu vai fīderi, ko viņām piedāvāji?
5.marts 2020, 21:32 | links
 
basks [05.03.20]: Sveiki copmaņi, kā Bauskā ar vimbām, ņem, neņem? Skatos ka pēdējās dienās daudzi sēž pie mūsas.

Edzinators, 4.marts 2020, 22:45
Ja uztrāpa uz gājienu, tad ņem, bet pastāvīgi cope vēl nav. Ūdens par maz. Tāda pļukāšanās ar to ūdeni šogad, ne īsti augsts līmenis, ne zems. Nav bijis tāda riktīgi liela ūdens kā parasti pēc ziemas. Vimba nāk augšā maziem bariņiem un kaut kur nolien tā ka grūti atrast. Ja paveicas uztrāpīt vai ilgāk pamokās meklējot, tad kaut ko jau noķert var.
Biju pamēģināt, līmenis diezgan augsts, zāli nesa, grūti copēt, bet vienu dabuju
5.marts 2020, 19:57 | links
 
Pravietis [05.03.20]: Āķi uzasināti, viss sagatavots, gaidām starta šāvienu.:).
Samudoram aķus arī asina?
Labāk jau nu saulīti un dienas gaismu sagaidi. Citādi tumsas aizsegā vēl zvēru acis uzglūnēs :)
5.marts 2020, 18:49 | links
 
Āķi uzasināti, viss sagatavots, gaidām starta šāvienu.:).
5.marts 2020, 18:21 | links
 
Capss [05.03.20]: Vai Līgatnē jau vimbas parādījušās?
Nav trāpījies ...
5.marts 2020, 15:31 | links
 
Vai Līgatnē jau vimbas parādījušās?
5.marts 2020, 12:24 | links
 
Sveiki copmaņi, kā Bauskā ar vimbām, ņem, neņem? Skatos ka pēdējās dienās daudzi sēž pie mūsas.

Edzinators, 4.marts 2020, 22:45

Ja uztrāpa uz gājienu, tad ņem, bet pastāvīgi cope vēl nav. Ūdens par maz. Tāda pļukāšanās ar to ūdeni šogad, ne īsti augsts līmenis, ne zems. Nav bijis tāda riktīgi liela ūdens kā parasti pēc ziemas. Vimba nāk augšā maziem bariņiem un kaut kur nolien tā ka grūti atrast. Ja paveicas uztrāpīt vai ilgāk pamokās meklējot, tad kaut ko jau noķert var.
5.marts 2020, 08:53 | links
 
Jābrauc pārbaudīt ! Kāds līmenis ?
5.marts 2020, 06:10 | links
 
Sveiki copmaņi, kā Bauskā ar vimbām, ņem, neņem? Skatos ka pēdējās dienās daudzi sēž pie mūsas.
4.marts 2020, 22:45 | links
 
Kengurs24 [02.03.20]: nelietotaajs [15:31]: Par to, ka sālot vimbai nevajag ķidas ņemt ārā..
Nu nez. Es pirmajā reizē, kad vimbas sālīju, ar šitā saklausījos un izdarīju. Beigās tas vis man aizgāja pa pieskari. Vai sāls bij par maz, vai slogs par vieglu, bet visas ķidas vītinot sāka pujīt!
No tās reizes visas zivis iztīru un tad sālu. Vienreiz pārkaltēju, jo par ilgu noturēju bēniņos, bet tg esmu piešāvies un sanāk dikti labas.Es iesālīju ar iekšām...tad jau redzēs!Tagad vēl jānoskaidro kur vītināt?āra temp.varu garažā... vai kādā siltākā telpā!??Guļamistabā takā negribētos karināt! ;DDD
Līdakas galvu kaltēju pirtī jau 2.mēn...ko ar to darīt īstas skaidrības vēl nav!?Nolakot?ar kādu laku?
Tas vimbas, ko ķēru šajā ziemā, novembrī un decembrī, es karināju bēniņos aukstā garāžā. Ne kada vaina. Principā sāls savu jau bij padarījis un viņām bija tik jāapžūst. Apm 4-5 dienas un bija dikti labas. Vēl tagat ir rezervīte, saliktas vakummaisiņos.
2.marts 2020, 20:43 | links
 
variants ir ,kad ar sāli apbērtas zivis liek traukā,kur škidrums var notecēt.Sausā sālījumā zivs sāli pati paņems cik vajag.It sevišķi šis paņēmiens ir labs ,kad taisa siļķes sausā sālījumā.Tas ir vecs zvsjnieku paņēmiens.Ja gadās dabūt svaigas siļķes-super manta sanāk.Esmu taisījis arī vimbas,pa pirmo.Plus ir tas.ka jau sālot daļa mitruma tiek no zivīm izvilkta.Lai veicas!
2.marts 2020, 18:25 | links
 
Es kārtīgi sapūtu ar nitrolaku, sanāca tīri OK.
2.marts 2020, 16:40 | links
 
nelietotaajs [02.03.20]: Par to, ka sālot vimbai nevajag ķidas ņemt ārā..
Nu nez. Es pirmajā reizē, kad vimbas sālīju, ar šitā saklausījos un izdarīju. Beigās tas vis man aizgāja pa pieskari. Vai sāls bij par maz, vai slogs par vieglu, bet visas ķidas vītinot sāka pujīt!
No tās reizes visas zivis iztīru un tad sālu. Vienreiz pārkaltēju, jo par ilgu noturēju bēniņos, bet tg esmu piešāvies un sanāk dikti labas.

Es iesālīju ar iekšām...tad jau redzēs!Tagad vēl jānoskaidro kur vītināt?āra temp.varu garažā... vai kādā siltākā telpā!??Guļamistabā takā negribētos karināt! ;DDD
Līdakas galvu kaltēju pirtī jau 2.mēn...ko ar to darīt īstas skaidrības vēl nav!?Nolakot?ar kādu laku?
2.marts 2020, 16:13 | links
 
Par to, ka sālot vimbai nevajag ķidas ņemt ārā..
Nu nez. Es pirmajā reizē, kad vimbas sālīju, ar šitā saklausījos un izdarīju. Beigās tas vis man aizgāja pa pieskari. Vai sāls bij par maz, vai slogs par vieglu, bet visas ķidas vītinot sāka pujīt!
No tās reizes visas zivis iztīru un tad sālu. Vienreiz pārkaltēju, jo par ilgu noturēju bēniņos, bet tg esmu piešāvies un sanāk dikti labas.
2.marts 2020, 15:31 | links
 
Žaunas jau patiesībā var izraut ārā

Domaataajs, 2.marts 2020, 14:49

Var jau raut ārā, bet liela ķibele. Vienkārši, kad pakarina zivi ar galvu uz leju, tad žaunu vākus tā kārtīgi palauž vaļā, tie ātri apžūst.
2.marts 2020, 15:24 | links
 
Žaunas jau patiesībā var izraut ārā
2.marts 2020, 14:49 | links
 
Ja nolies sālījuma škidrumu, tad iegūs voblu. Ja tādu grib rezultātu, tad jā. Manuprāt, tas sekmē ātrāku produkta oksidēšanos un vītināšanos jau šālišanas laikā. Es tā nedaru. Tas pats notiks, ja sāla uz redelēm vai liek koka mucā ar caurumiem apakšā. Tādi paņēmieni ir redzēti, bet rezultāts ir viens - vobla! Man garšo viegli vītināta, vēl pamīksta vimbiņa.
2.marts 2020, 11:16 | links
 
basks [02.03.20]: Ķidāt vimbu pirms sālīšanas neiesaku. Pēc sālīšanas, jau vītināšanas laikā, zivs vēdera daļā esoši treknumiņi ātri oksidējas - paliek dzelteni un rūgti. Vēl svarīgs ir sāls daudzums, ņemu apm. 1kg uz 10-15 vimbām, tāpat, pareizais slogs, apm. 1kg uz 5 vimbām. Slogam apm. 5 dienās jāizspiež visu sulu no zivs ārā un zivij jāpaliek plakanai. Svarīgi sāli sastampāt žaunu vākos. Sāli izlietnē nemērcē, bet rūpīgi noskalo. Vītināt nevajag ilgi - sanāks vobla ar ko var naglas dzīt. Pavasarī ķertās vimbas ārā aiz astēm pažobelē sakatina uz apm. 3-4 dienām un liek saldētavā slēgtos plastmasas maisos.
Alus un vītināta vimba komplektā ar pirti ir super, bet visu ar mēru, jo ar piestampātu vēderu uz lāvas nav omulīgi un no rīta puspuda maisi zem acīm arī nav veselīgi.

Super!paldies visiem!;) Par to sulu....vai sālīšanas procesā jālej nost?
2.marts 2020, 10:30 | links
 
Ķidāt vimbu pirms sālīšanas neiesaku. Pēc sālīšanas, jau vītināšanas laikā, zivs vēdera daļā esoši treknumiņi ātri oksidējas - paliek dzelteni un rūgti. Vēl svarīgs ir sāls daudzums, ņemu apm. 1kg uz 10-15 vimbām, tāpat, pareizais slogs, apm. 1kg uz 5 vimbām. Slogam apm. 5 dienās jāizspiež visu sulu no zivs ārā un zivij jāpaliek plakanai. Svarīgi sāli sastampāt žaunu vākos. Sāli izlietnē nemērcē, bet rūpīgi noskalo. Vītināt nevajag ilgi - sanāks vobla ar ko var naglas dzīt. Pavasarī ķertās vimbas ārā aiz astēm pažobelē sakatina uz apm. 3-4 dienām un liek saldētavā slēgtos plastmasas maisos.
Alus un vītināta vimba komplektā ar pirti ir super, bet visu ar mēru, jo ar piestampātu vēderu uz lāvas nav omulīgi un no rīta puspuda maisi zem acīm arī nav veselīgi.
2.marts 2020, 10:15 | links
 
nu finieri likt nav prāta darbs sāls var ar finiera līmēm kādu skādi nodarīt es ieteiktu kādu lapukoka dēli
2.marts 2020, 09:03 | links
 

Pievieno savu atbildi

Nepieciešams reģistrēties, lai pievienotu atbildi!
Uz augšu
 
Creative templates for Google Ad Manager