40 grādos apžāvēju zivis. Jūk ārā ari aukstas. Galīgi mīkstas.
15.novembris 2020, 21:59 | links
Jā, tagad ir atkal viela pārdomām!!! Truba vai mūrēšana?!?!?!
erzelis5, 2.novembris 2020, 19:16
Bail ka izdegs ātri! Pirms tam bija keramikas caurules 3 gab. Likās ka ir pa garu (3 metri)un savu mūžu ir nokalpojušas
erzelis5, 2.novembris 2020, 18:28
erzelis5 [02.11.20]: Jā, 2-3m... bet kāpēc gribi mūrēt nevis ielikt nerūsošo ventilācijas/skursteņa trubu 125-150 mm diametrā?
daddy_j, 2.novembris 2020, 17:08
Labvakar, dūmotāji! Kāds būtu optimālākais garums tunelim (trubai), kas savienotu kūpinātavu ar uguns kurināšanas vietu (krāsni)??? Tuneli ir doma mūrēt no ķieģeļa. Pati kūpinātava ir dzelzs kaste (75x75x120 ar 2-viem plauktiem un koka pārsegumu (jumtiņu))(pagaidām). Bet ir doma dzelzi noņemt un apšūt ar koku. Pārsvarā tiks kūpināta vista un zivs, pa retam kāds gaļas gabals.
Labprāt uzklausīšu Jūsu domas un priekšlikumus!!! (bez apdir..nas)
erzelis5, 31.oktobris 2020, 19:19
Ir gan minēts, un pat vairākkārt, tāpēc jau arī liku saiti uz to lapu.
Piemēram: Obstbäume wie Apfel, Erle, Mandel, Aprikose, Esche, Birke, Kirsche, Ahorn, Pfirsich und Birne gehören zu einer Weichholzkategorie, die Ihrem Fleisch oder Meeresfrüchte einen weichen Geschmack verleiht. (Piešķirot gaļai un zivīm maigu garšu).
dim, 15.oktobris 2020, 17:41
Bumbieris (Birne) tur nav minēts.
Domaataajs, 15.oktobris 2020, 17:22
Domaataajs [15.10.20]: Bumbieris (Birne) tur nav minēts.Tāpēc jau sākumā jautāju par konkrēti bumbiera koksnes īpašībām, kūpināšanā.