Lai kāds man teiktu ka krievu laikos bija sliktas desass!!!Tagad ir viens želantīns!
orests, 9.septembris 2021, 04:07
Saprotu ja vienīgā izvēle ir lauku bodīte, tādās jā parasti desu izvēle nekāda un arī tās tikai lētās ar želatīnu un soju sapīčkātas. Tikai atcerēsimies ka arī padomijā lauku bodēs labu desu nopirkt nebija iespējams (tajās vispār neko nevarēja nopirkt) atceros braucot uz laukiem vienmēr no Rīgas vedām doktoreni. Mūsdienās kvalitatīva desa sākas virs 6eur/kg, bet te jautājums nafig tad desu pirkt kur gaļa vienmēr ir mazāk kā 90% ja var par to pašu cenu paņemt tīru cūkgaļu, rimi bieži šķiņķis ir pa 4eur :) Rīgas centrāltirgū gaļas paviljonā pie Saukas stenda rindu netrūkst, bet tur desas un sardeles pa 10-15eur/kg. Labu labās mēli var norīt, pa retam paņemu ko. Un saprotams nekādi vakuma iepakojumi, maksimums 3 dienas turēsies ledusskapī. Nerīdziniekiem es ieteiktu Rēzeknes gaļas kombināta doktordesu, tā no vidēja cenu plauktiņa un kaut cik līmenī. Ādažniekiem ar ok.
Karlis_K, 9.septembris 2021, 12:02
Ja govs iet uz miršanu, sauc kāvējus un tā gaļa paliek vietēja tirgū! Ar miltiem nobarots, vesels, spēcīgs bullis - nokauts pa taisno iet uz Rietumeiropu. Piena teļi - vispār veikalā nenonāk, kauj uz pasūtījumu.
Kas attiecas uz desām - ar ko piestampāt kuņģi, tad Jelgavas Jubilejas atgādina krievu laiku maikopas, tikai labāka. No doktordesām - Nākotnes šķiet vislabākā!
9.septembris 2021, 12:22 | links












