Es esmu par lielo vaļā laišanu un speciāli tās neķeru. Ja pieķeras, saudzīgi atbrīvoju, taču ir gadījies arī apēst. Pievienojos visiem, kuri uzskata, ka lielās līdakas garšas ziņā nav sliktākas par mazajām. Esmu norijis 7 nieci. Šogad noriju piecinieci. Ribu daļa aiziet uz pannas, apviļāta miltiņos. Ir gana trekna, milzīgi kauli un ļoti garšīgi var nočurkstināt. Muguras daļa aiziet gaļas mašīnā vismaz divreiz izmalt. Un ar malto gaļu jau var darīt visu ko sirds kārojas - piemalt cauraudzīti vai speķīti, pielikt sviestiņu un kotletēs. var frikadeles uztaisīt un sanāks glamūrīga zivju zupa, var ielikt pīlē un ar krējumiņu vai majonēzīti un dārzeņiem vai sēnītēm uzsautēt. Bet nu uzsvēršu vēlreiz. ja ir iespēja, ir jālaiž vaļā. Septiņnieci laikam no dīķa apēdu, tur nedrīkstēja vaļā laist. A pieciniece šogad bija aprijusi mānekli tā, ka caur pakaļu bija jāvelk laukā. Visādi citādi paturu tikai 1 - maksimums divas 1 - 2 kilo līdakas. Viss pārējais tiek laists atpakaļ. Vairāk mana ģimene neapēd, a saldētavā turēt ir muļķīgi, jo tak noķers vēl :) Visiem ne asakas!
23.septembris 2021, 12:35 | links