Lauku gaļa cieņā, bet tā nav regulāra :(, rudens kaimiņa jēri jau noēsti :(
Davis-Di, 12.janvāris 2024, 22:21
Kāpēc nav regulāra? Vienkārši vajag labas saldētavas un lielu ledusskapi, ātri sasaldēta zemā temperatūrā gaļa savu kvalitāti nezaudē.
Gadā man uz ģimeni un radiem aiziet 2-3 cūkas, pērku veselas no viena konkrēta zināma un pārbaudīta audzētāja. No cūkas sanāk kaudze produkcijas glabāšanai/lietošanai ilgterminā - sasaldeta svaiga gaļa (šķiņki, karbonādes, kauliņi) kūpināta gaļa, paša taisīti konservi, desas, asinsdesas, subprodukti, nu un īsāka termiņa lietošanai visādi galerti utml.
Visi kūpinājumi ievakumoti leduskapī var glabāties gadiem. Nu jā, tāpat piepērk pie gadījuma pa jēram vai brieža ciskai utml. Zivis arī paša, loģiski :) Citas desas un gaļas produkciju - servelādes, cietžāvētās, cīsiņi, sardeles, un meža gaļas konservus, gan pērku no zināma mednieka-copmaņa.
12.janvāris 2024, 22:44 | links









