urmaaas>> Mana vec vec vec tēva recepte ir praktiski bez rauga, jo graudos ir raugvielas iekšā.
5l kviešu graudi + 7kg cukura + 30l H2O + 10-20 grami rauga startam. + 3-4 nedēļas rūgšanas laika + 2 nedēļas nostādināšanas + 8 stundas destilācijas = 8l kvalitatīva 50 grādīga dzēriena, kuru nu var ievadīt mutes dobumā. Šos graudus var izmantot 2x. Otrajā reizē raugs nav jāliek nemaz.
Un lai mani nosper zibens, ja kādam pēc iemalkošanas sāp galva.
ja viss ir bumbās,tad ~4L ļooooti labas mantas.visu nosaka rūgšanas apstākļi.parasti "rudzu eļļas" rūgšanas procesu nosaka stundās,nevis dienās.lai būtu saprotamāk tad ar teikšu dienās,tik nevar sasteigt.~5 sutkas un tad vēl ir jāskatās.vai dažas stundas pagaidīt vai likt uz riņķiem.ja notur par ilgu-var saskābt!!!
vairis30
tajās receptēs ir mežonīgi daudz rauga!laikam galīgi slims cilvis tās sarakstijis!no miltiem ražotajam pietiek ar mazo paciņu rauga un 1-2kg cukura.tas uz ~20kg miltumiņa!!!:)))
Šodien ieprovēju rudenī ieikto vīniņu...vo vells ku labs, bet lai vēl pagaida:)))
Nesen ieprovēju kolokoļčiku, tādu vēl nebiju redzējis, pēc smaržas kā citronu liķieris, pēs ņabītis ar citronu garšu...ne miņas no fūzeļa. Solija man ar peršingu uztaisīt, un visus noslēpumus atklāt.
Ar to gribēju teikt lai valsts sāk pati domāt kā budžetu papildināt no akcīzes nodokļa ņedostačas:DDDDD
Sienāzi , jā vajag lēti , tad jāiet uz maxsimu , jā grib īstu mantu un to taisa priekš sevis , tad nav svarīgi cik tas izmaksā , ka tik manta laba , galu galā , jā taisa tikai priekš sevis cik tad man daudz vajag .
gints, vinjsh nav vienaa veselaa, buutu krietni jaapiepuulas lai atrastu visas dallas, bet kandzas aparaatu var nopirkt latgalee, 100 punkti, buus jauzprasa comam lai paintereseejas.