Ja iet runa par pirkto cūkas gaļu, var pirkt Juro kautuvē, veikalu zinu Jelgavā, bet ir arī citur un tirgos.
Bauskā ir Jaunseņči ar pašu audzētām cūkām. Viņiem bija savas tirdzniecības vietas Rīgā u.c. Tas viss pārbaudīts, paši šo produkciju tirgojām un lietojam joprojām.
Ir arī citi Latvijas audzētāji, kas ignorē attīstīto rietumu tehnoloģijas.
Pērkot cūkgaļu jāskatās lai tā būtu svilināta neviss plaucēta, būs cita cepta ādiņa un aromāts. Lielveikalu tirgoto gaļu, kas nāk no Dāņu un citu ārvalstu piederošajām kompānijām, (neminēšu ražotājus) un kas audzētas ar brīvam latvietim nepieņemamām tehnoloģijām, nevajag pirkt.
Tas pats attiecas uz norvēģu lašiem. Tad labāk nopirkt reņģi.
egilss, 27.jūlijs 2025, 18:42
Tāpat mēs klāt neesam stāvējuši tām bio-eko-naturliš :) barotajām cūkām, pie siles.Kādreiz mājās cūkas baroja ar vārītiem kartupeļiem,runkuļiem,ēdienu atliekām no ēdnīcām ,utt.Tagad diez vai,jo kartupeļu lauku tik pat kā naf.Mājās cūkas audzēja 100kg. pa gadu...tad tā bija gaļa.Tagad ēdam kuij viņ zin ko,bet it kā jau masveidā pie Pētera dēļ tā neiet.Prasīsi vai bio-eko-naturliš...protams!:)Prasīsi vai tie kartupeļi ir adretta...jā :),lai arī redzu ka nav.:)RIMI biju akujā par kartupeļiem...izcelsmes valsts Zviedrija un Grieķija.Tādi laiki,tādi laiki...tāpēc citreiz cena nosaka visu,jo ticēt tāpat nevienam nevar...nekā personīga...tikai bizness!:)
27.jūlijs 2025, 21:11 | links