Dāvi, kā tev ar ražu?
Lāsmiņa no Jelgavas siltumnīcā kapitālu ogu izaudzējusi.
Tik kā tur ar to garšu? :)
Tu reiz teici, ka arbūzus vajag ārā audzēt.
Es arī reiz siltumnīcā arbūza sēklu zemē iespraidu – uz rudeni bija sanācis tāds greipfrūta lielumā, nebija ēdams :D
RaimisD, 21.septembris 2025, 20:36
Nav šogad, viss noslīka - plēvi noņēmām, bet vēl tagad nevar lielu daļu lauku uzart un nokultivēt.
Atstājām divas slejas, kur bija sausāks, tad pašiem gab 15 ir.
Ar tām siltumnīcām ir tā, ka klasikā, kad tev stāv vienā vietā dārzā un vēl 40cm dziļumā ģeotekstils, lai nezāles nelien un kurmji, tad arbūzi tur neaugs.
Ja uz lauka taisi tuneļus, tad tas uzlabo ražu protams un tādā gadā kā šogad - nodrošina ražu, bet ņem vēra, ka arbūzu nedrīkst stādīt divus gadus pēc kārtas, jeb arī dūšīgi jāmēslo un jāpielieto diezgan plašs klāsts herbicīdi, fungicīdi, insekcīdi un pesticīdi, bet mēs esam bioloģiski un praktiski neko no tā nevaram lietot.
Ja runājam par šo lielo ogu, tad tā ir viena F1 šķirne, hibrīds, mārketingam der, pašapliecinājumam der, vairāk īsti nekam arī nē, pieprasījums pēc tik lieliem nav, pašam ģimenei tik lielus ar nevajag.
Kaut kā tā.