Eholotes

Palasījos, atkal „sviests” sadzīts!
Ja tev ir lētā gala eholote, tad protams, viņa rādīs kroplības, tādas pašas, kā dārgā gala „verķis”, kuram ieslēgta lielāka jūtība/gain-sensitivity receiver/. Nesaku, ka viņas nav piemērotas makšķerēšanai, bet ne akurātai darbībai, pārsvarā gultnes dziļuma noteikšanai.
Eholote nerēķina un neuzrāda vidējo dziļumu, bet procesors aprēķina ātrāko ultraskaņas frekvences atstaroto signālu no gultnes, t.b. „īsākais punkts” eholotes stara kūlī. Lenķi un grādi atbilst ražotāju parametriem. Svarīgs, ļoti- ekrāna izšķirtspēja. Dārgs eholots, ar zemu ekrāna izšķirtspēju, nebūs vērtīgāks par eholoti, ar augstu izšķirtspēju.
Tā kā, tā aina, kura redzama eholotes ekrānā, nekad neatbildīs patiesajam gultnes raksturam. Piemēram: paugurs, būs lielākā vai mazākā mērā izstiepts, un tās zivis, kuras „gulēs” bedrē, vispār nebūs redzamas.
Ļoti interesanti, ir noskatīties, kā strādā eholote dubultā režīmā/dual frequency/, labi var noteikt zivs atrašanos vai pienākšanu, protams, ka ne jau no kuras puses. To parāda tikai 3-D, bet interesanti sekot zivs atrašanās vietai.
„Dubultais dibens” atkarīgs no frekvences atstarojošā signāla. Šauram kūlim ir īsāks „vilnis”, vai raidošā signāla garums, tāpēc mazāk atstarojas. Tas pats uz „termoķīli”, apmēram šitā, ar Garmin fishfinder 250
9.aprīlis 2010, 23:11 | links
 
:) pokupaju toka proverenij variant un uz teaatri peec paaris reizeem eju tikai peec ieteikuma :) Lai nav jāgull :)))
9.aprīlis 2010, 16:07 | links
 
vot vot... :))

kopējā tendence ir tāda, ka VISPIRMS vajag nopirkt un tad interesēties vai nav baigā kaka...a pirkt mantu, kuru zina, ka būs laba - nekāda adrenalīna :))
9.aprīlis 2010, 16:00 | links
 
Sienāzi - čau!
Esi gan Tu losis. Stilīgi ir nopirkt un tikai tad šeit prasīt - ko domājiet par to un to, vai būs labs vai sūc? :DD
9.aprīlis 2010, 15:54 | links
 
Daddy nopirku humminbird 565x, man passam taads ir, šo nopirku pazinnam, pats esmu ļoti apmierināts un darbību saprotu, tā kā īpaši nekādu info nevajag.
9.aprīlis 2010, 15:50 | links
 
sienāzi - ..normāli džeki citās tēmās pasaka ko nopirkuši un viedokli paprasa - kāds ta šis ir :)))
9.aprīlis 2010, 15:22 | links
 
Lizzy

E boat Tev šampi parādā.

Pēc tava vakardienas ieteikuma, šodien vienu nopirku.
9.aprīlis 2010, 14:56 | links
 
droši vien, bet kā jau teicu - šis tas vēl jānotestē, lai līdz galam izprastu kas ir kas... :)

pagaidām lietošanai nododu atziņu, ka eholotu (arī laivas motoru, autiņu, sievieti/vīrieti...) nevajag ņemt pirmo, kas pagadās, vai ko "labi cilvēki" iesaka bet pamēģināt dažus un tad tikai saistīties "uz mūžu" :)))
9.aprīlis 2010, 11:13 | links
 
nu klausies, ta jau Tu pat varēti CL rakstu uztaisīt par eholotiem - domāju daudzi būt pateicīgi :)
9.aprīlis 2010, 11:08 | links
 
zivniek - prieks censties! :)
...patiesībā sen jau taisos veltīt vismaz pus-dienu un saprast, ko tie eholoti īsti rāda...lietoju eholotus jau vairāk kā 10 gadi un arvien vairāk pārliecinos, ka daudz kas no tā, ko raksta manuāļos, ir maigi izsakoties "basņas". Piem. zivju izmērs, stara platums, konusa forma, virziena diagrammas u.c.
9.aprīlis 2010, 11:07 | links
 
vellos ku Tev gudri sanāca :)
labi, lai būtu, kā būtu, galvenais, ka apmierina makšķernieka prasības un tad jau ir ok....
ne asakas!
9.aprīlis 2010, 10:45 | links
 
Labdien. Brīvības ielā 277. Rīgā E-boat.lv ir iespējams izīrēt Fishin Buddy 120X. (laba iespēja saprast , kas un kā)

Gints 29215040
9.aprīlis 2010, 10:43 | links
 
zivniek - nē, tik nikni es negribu teikt - "galīgi nepareizu" nē :) par šito 1x zivē bija neganta diskusija - ko eholots patiesībā rāda :)

bij gudrinieki, kas mēģināja man iegalvot, ka zivis viņš rāda tajos 120/60 vai hvz cik grādos, a dibenu (dziļumu) - tikai perpendikulāri uz augšu, vai arī tuvāko punktu ja ir kante, kas manuprāt nav taisnība.

Man šķiet, ka viņš "sarēķina vidējo dziļumu" no stara konusa pamata laukuma projekcijas.

Ir interesati pabraukāt pa ekstrēmām vietām, piem. Pļaviņu ūdenskrātruvē ir vietas, kur kantes ir pilnīgi stāvas. Braucot perpendikulāri kantei ar 20grādu staru var redzēt šo stāvumu. Ar 60 un 120 grādiem nekā, viņš ir lēzens, lai gan ar svariņu taustot tur strauji pāriet 5 uz 15m
Braucot paraleli kantei, piem virs tā 15m dziļuma, kad dažu metru attālumā ir 5m ar plato staru rāda it kā vairākus dibenus...ar šauro nē
9.aprīlis 2010, 10:38 | links
 
daddy
ta Tu gribi teikt, ka 3 gadus esmu dzīvojis, ar galīgi nepareizu loģiku??? :D :D
un tad sanāk, ka kanti ekrāniņā ar 60 grādu leņķi es ieraudzīšu tad pat kad ar 120 grādu leņķi???? vismaz copējot tā neliekas, lai gan ar 60 grādu verķi neesmu strādājis. Bet tak sanāk tā, ka ja es braucu, piemēram, pa 3 metru dziļumu ar 120 grādiem tiks parādīts plašāks laukums pa labi un pa kreisi, nekā ar 60 grādiem. Un tad jau arī kants ekrānā parādiesies fiksāk...ne tā???
9.aprīlis 2010, 10:18 | links
 
zivniek - neko tu neredzēsi "pa labi vai kreisi" :)) tad tev 3d eholotu vajag :)
9.aprīlis 2010, 10:02 | links
 
bums
tas, ka to kanti parāda, tas ir skaidrs, bet cik laicīgi parāda? Es lēnītēm slīdu paralēli kantei vai nu uz sēkļa, vai aiz kants sanāk, ka visu laiku braukāju tādā, ka izstieptā S burta veidā, un tās kantis ir tik straujas un tik apaugušas ar gliemežiem, ka man ir svarīgi, lai zinu, ka tūlīt būs kants un varu pietīt auklu vai atkal otrādāk, katrā ziņā ar 60 grādu leņķi kanti es redzēšu, ka viņa jau ir prakstiski apakšā, bet ar 120 grādu leņķi, ka viņa ir vēl pa labi, vai pa kreisi
9.aprīlis 2010, 09:49 | links
 
Ko tur rādīt manis ieliktajā eholota bildē ir tieši tāda kants no 10 uz 15 m
9.aprīlis 2010, 09:32 | links
 
Sienaazi
par tiem grādiem....mans iemīļotākais copes veids ir vazāt dzīvo zifteli pa kantīm, un tās vietas, kur to daru ir sēkļu kantes, kas no 3m dziļuma ļoti strauji pāriet 11m, un tad kad esi uzbraucis uz sēkļa man ir svarīgi, lai ieraugu kur sākas šī kants, pirms tam, kad esmu uz viņas jau uzbraucis :) nu kaut kā tā, vieglāk būtu parādīt nekā izstāstīt
9.aprīlis 2010, 09:22 | links
 
Liels paldies Jums visiem :) Mēģināsu neapjukt piedāvājumā un izvēlēties sev optimālo variantu ;)
9.aprīlis 2010, 09:22 | links
 
lizzy - par tiem vairākiem eholotiem - interesanti, jo man vairākas reizes ir bijis, ka piebrauc čoms blakus uzpīpēt/ieņemt un eholots sajūk prātā. tiesa tie bija eagle.

oi...katram pielietojumam savs verķis. FB ir ļoti labs ziemai, tāpat seklos ūdeņos var palaist riņķa vai virziena skatu...citiem eholotiem ir citas labas īpašības... :)
9.aprīlis 2010, 09:20 | links
 

Pievieno savu atbildi

Nepieciešams reģistrēties, lai pievienotu atbildi!
Uz augšu
 
Creative templates for Google Ad Manager