Kaltētas, vītinātas zivis (voblas)

Jūras buļļus kāds ir voblējis? Sālītas zivis ir jāslēpj no putniem jeb viņiem tās neinteresē (kaijas, gārņi)?

azaris, 26.aprīlis 2014, 16:44


70-jos gados ar comu bijam Rostova pie Donas. Piekeram, piekaltejam un atvedam milzigu cemodanu ar bulliem. Gala super. Un Zasulauka pie alus automatiem alum naudu kadu laiku nevajadzeja- gaja tirais barters!
29.aprīlis 2014, 10:46 | links
 
Sveiki, vai kāds ir mēģinājis taisīt voblas no reņģēm? Vai ir tā vērts?
29.aprīlis 2014, 11:44 | links
 
Sveiki, vai kāds ir mēģinājis taisīt voblas no reņģēm? Vai ir tā vērts?

pus_udens, 29.aprīlis 2014, 11:44

Vai tad reņģe nav zivs???
Gurmani pat gaļu pažobelēs vītina. :))
29.aprīlis 2014, 12:16 | links
 
Gurmani pat gaļu pažobelēs vītina. :))

urmaas, 29.aprīlis 2014, 12:16


Nezinu, kā ar reņģēm, bet ŪUu, vītinātu gaļu - silti iesaku, tiem, kas nav vēl paši vītinājuši.
Pie tam - mierīgi to var darīt arī ar cūku, elementāri, 3-4 dienu laikā uztaisāms mājās.

recepte šeit: http://www.povarenok.ru/recipes/show/82838/





-d.
29.aprīlis 2014, 12:52 | links
 
drl
A es par ko. :))
29.aprīlis 2014, 12:55 | links
 
Ja iet runa par gaļas vītināšanu iesaku Bauskas garšvielu Basturma.. Eh, pat siekala notecēja:D
29.aprīlis 2014, 13:52 | links
 
kāds varētu pateikt no kādām zivīm voblas vislabāk taisīt?.cik atceros ar tēti ātrāk garažās paši pēc copes ,brekšus sasālijām un likām žāvēties.bija jau labi bet cik nu tur no tā brekša tā gaļa.
19.februāris 2015, 16:21 | links
 
No jebkādas zivs var uzbūvēt voblu Līdaka pat ļoti intresanta iznāk ar specefisku smeķi :)
19.februāris 2015, 18:01 | links
 
Te ir viss par sālīšanu un vītināšanu
http://failiem.lv/u/nxzesfo#
19.februāris 2015, 19:46 | links
 
kur pilsētas apstākļos .dzīvoklī varētu kaltēt voblas?
19.februāris 2015, 20:58 | links
 
Ja sieva neizdzīs no mājas ārā pirmajās dienās, dzīvoklī vajadzētu būt dikti ok. Man tādas labsirdības nav, vītinu pagrabā, vēja nav, bet pārējais ideāli, temp. ap vidu, mušu ar naf............
19.februāris 2015, 21:27 | links
 
P.s. Tārpiņi ledusskapī jau normāla parādība, neviens uzmanību vairs nepievērš. Arī tad, kad ložņā olu plauktiņā :)))))))))))
19.februāris 2015, 21:29 | links
 
Tārpiņus uz copi var paņemt.
Kārtīgi sasālīt vajag, tad jau kukaiņi nemetas, vismaz lidojošie.
19.februāris 2015, 22:46 | links
 
Cik dzirdeeju,tad vislabaakaas voblas sanaak no lidojosjajaam vaaverziviim,pats neesmu nokeris,bet vobla bij ljoti garrrrda!!!!
20.februāris 2015, 00:53 | links
 
Cik dzirdeeju,tad vislabaakaas voblas sanaak no lidojosjajaam vaaverziviim,pats neesmu nokeris,bet vobla bij ljoti garrrrda!!!!

Kirsis6666, 20.februāris 2015, 00:53


Kādas tās izskatās?
20.februāris 2015, 18:51 | links
 
Cik dzirdeeju,tad vislabaakaas voblas sanaak no lidojosjajaam vaaverziviim,pats neesmu nokeris,bet vobla bij ljoti garrrrda!!!!

Kirsis6666, 20.februāris 2015, 00:53

Kādas tās izskatās?
Tā pat kā asaržagata :D
Domaataajs, 20.februāris 2015, 18:51
20.februāris 2015, 19:41 | links
 
Cik dzirdeeju,tad vislabaakaas voblas sanaak no lidojosjajaam vaaverziviim,pats neesmu nokeris,bet vobla bij ljoti garrrrda!!!!

Kirsis6666, 20.februāris 2015, 00:53

Kādas tās izskatās?
Tā pat kā asaržagata :D
Domaataajs, 20.februāris 2015, 18:51

bums, 20.februāris 2015, 19:41


Tā gan nav manā gaumē :)
20.februāris 2015, 19:42 | links
 
Nupat noprommēju vītinato gaļu pēc zemāk ieteiktās receptes no http://www.povarenok.ru/recipes/show/82838/.
Tātad, gaļu provei nopirku otrdien. Diennakti noturēju iesālītu un tad liku garšvielās, ar niansi, ka man tas ķiplociņš labāk patīk, ja ir gaļā iekšā, kā tas ir redzams bildē.
http://www.bildites.lv/viewer.php?file=2zdz17p3w0z608ac5gmb.jpg
Marles, kā receptē, man nebija, tamdēļ ietinu gaļu palaga audumā.
Divas diennaktis paturēju vēsākā istabā, tad trīs tajā, kur ir kamīnkrāsns un temperatūra pie griestiem varētu būt ap grādiem 28. Teikšu kā ir- pēc receptes uz 1 kg gaļas 3-4 tējkarotes sāls. Man uz tiem 0,7 proves kg ar trijām karotēm bija par daudz, bet gaļa sanāca suppper un 0,7l pērnā pīlādžu vīna pazuda ar to gaļu kā nebijuši. Tātad, nedēlas laikā tā gaļa, toč, jau ir ēdama Rītdien braucu uz bodi, pirkšu gaļu un taisīšu nākamo vītinājumu.
p.s.
Pie gaļas sālīšanas sālij ir ieteicams pievienot nedaudz cukura, tad garša ir patīkamāka.
3.marts 2015, 18:51 | links
 
Vispār jau tur rakstīts, ka vajag 2-4 ēdamkarotes sāls nevis tējkarotes :)
Bet ja piešāvies tad labi :)
3.marts 2015, 19:31 | links
 
Sveicināti biedri! Esmu pieķēries pie savas pirmās voblu partijas. Zivis kārtīgi iesāliju un jau otro dienu tās stāv virtuvē uz grīdas zem loga. Apkures šobrīd vēl nav tāpēc telpā diezgan pavēsi, tie varētu būt kādi 18 grādi. Jautājums varbūt diezgan muļķīgs, bet kādā temperatūrā tad īsti zivis sālīt? Ledusskapī cik saprotu ir par aukstu? Kā tad tur īsti ir?
30.septembris 2019, 20:22 | links
 

Pievieno savu atbildi

Nepieciešams reģistrēties, lai pievienotu atbildi!
Uz augšu
 
Creative templates for Google Ad Manager