konservēšana

Karpu, karūsu konservi
Kaut kā līdzīgi es daru.Mugurkaulu es arī ar šķērēm izgriežu.Ribas ar filējamo nazi ( Buma taisīto)izgriežu.Spuras,galvu,asti ar šķērēm nošņikāju .

https://www.youtube.com/watch?v=tn3Cwsvorxo
15.februāris 2024, 16:03 | links
 
Kā filē, lērums aiziet zudībā.

Ir vairāki paņēmieni kā filēt.Es esmu nonācis pie tāda,kur tikai asakas aiziet zudībā.,,Viģikus" te nemāku ielikt. Kā es to daru...skaidrojot ar vārdiem var neiebraukt fīčā.Jāpameklē jūtubē, kas līdzīgs.Ja šķiet ka daudz metās ārā...no tā visa var zupņiku izvārīt.
15.februāris 2024, 15:44 | links
 
Nešaubos, ka mazām zivīm asakas kļūst mīkstas. Man pamatmasa bija no vairākus simtus g smagām karūsām, kas nav gluži sīkas un asakas arī parupjas.

Varēja just, ka mīkstākas ir kļuvušas, bet ne tuvu tā, lai varētu ēst.
Kā filē, lērums aiziet zudībā.
15.februāris 2024, 14:56 | links
 
Kad dažas reizes gatavoju zivis, liku garšvielas un tikai eļļu, lai sanāk šprotes modē, jā, pirms tam drusku dūmos, lai dūmu smeķis ar klāt, stundu dampēju, asakas nejutu, lai gan liku sīkzivis, nu tā, provei...
15.februāris 2024, 14:54 | links
 
Ja reiz tēma pacelta, gribēju apjautāties, vai kāds taisa arī zivju konservus?

Es taisu lērumā.:)Bez autoklāva diez vai var tikt vaļā no asakām.Es līņiem griežu ārā muguras asaku,ribas un spuru kaulus.Pličiem,breksēniem,ruduļiem,raudām,utt. līdz ~300 gr.asakas sadalās un var ēst ar aizvērtām acīm un karotēm.:)Butēm tikai muguras lieku burkās.Ribas un centrālā asaka tām nesadalās...pārbaudīts vienu reizi.Vimbām arī centrālo asaku ārā...mazās izkūp :) pateicoties spiedienam un temperatūrai.
15.februāris 2024, 14:24 | links
 
Kādreiz bija lapa hunters.lv, tur bija ideāli un sīki viss process aprakstīts, diemžēl tā beigta. Savam baltkrievam vispirms uzpumpēju 2atm, tad uzkarsēju, lai spiediens ir 4,2- 4,5atm (ne vairāk, piedegs!), noturu 1,5 stundas, slēdzu ārā, kad atdzisis, nolaižu štīmi, un taisu vaļā, viss. Iznāk pa pirmo.

brivkalns, 15.februāris 2024, 11:15


Es daru biku savādāk,bet galvenais jau ir gala iznākums !:)
Uzpumpējot tam pašam ,,baltkrievam: tās 2vas atm.kādas 15mit minūtes pagaidu,lai pārliecinātos,ka vāka blīve tur spiedienu.Pēc tam ar ventiļa palīdzību spiedienu pamazinu līdz 1,1nai atm.Piešķiļu uguni un apmēram pēc 2vām stundām autoklāvā ir 3,9-4,0 atm.=120grādiem.Tad nogriežu gāzi mazāk,tā lai spiediens nekrītas.Zivju konservus tādā režīmā izturu 30mit minūtes,gaļu 45cas.Ugunu nost un lai atdziest.Dziestot viss tur vēl gatavojas.

Vadījos no itā ,,ģaģkas":),kurš smalki visu apstāsta.
https://www.youtube.com/watch?v=oKYnLIOIwFE
15.februāris 2024, 14:11 | links
 
Ja reiz tēma pacelta, gribēju apjautāties, vai kāds taisa arī zivju konservus?
Esmu mēģinājis - sagriez gabalus, piešauj kādu nieku eļļas, ūdeni, garšvielas un sanāk visai labi, vien asakas... Ne visas zivis filēsi, bet no konserviem ķibināt ārā asakas slinkums. Mēģināju ilgāk vārīt, mēģināju pamarinēt etiķī, ko vēl ne. Nekā...
Idejas?


P.S.
hunters.lv nevaid miris. T.i. - miris gan, bet internets neaizmirst.
https://web.archive.org/web/20171116221113/http://www.hunters.lv/latforum/viewtopic.php?f=38&t=431

Var pameklēt iekš Wayback machine. Jā, nebūs smuki, bet iekš sadaļas Medības -> Trofejas, virtuve, zvēri var atrast recepšu tēmu. Savulaik lasīju - bija tīri noderīgi.
15.februāris 2024, 14:03 | links
 
Nosterelizēju 120 grādos 40min. Zem 1,8bar
15.februāris 2024, 13:48 | links
 
Trihinella iet bojā 70 graados
15.februāris 2024, 13:47 | links
 
Labrīt,

Jautājums par mežacūkas konserviem, cik ilgi sterelizēt 120 grādos?

Berjoza, 15.februāris 2024, 07:39


Lai tiktu vaļā no trihinelozes vai botulisma?
Ja uzsildīsi līdz 120C, tad trihineloze jau būs nobeigusies. Botulismam 30min jānotur 120C.
15.februāris 2024, 13:19 | links
 
Kādreiz bija lapa hunters.lv, tur bija ideāli un sīki viss process aprakstīts, diemžēl tā beigta. Savam baltkrievam vispirms uzpumpēju 2atm, tad uzkarsēju, lai spiediens ir 4,2- 4,5atm (ne vairāk, piedegs!), noturu 1,5 stundas, slēdzu ārā, kad atdzisis, nolaižu štīmi, un taisu vaļā, viss. Iznāk pa pirmo.
15.februāris 2024, 11:15 | links
 
Berjoza [15.feb]: Kā ar trihanellu iet bojā tik īsā laikā?
Pameklē netā kādu precizāku info par grādiem un temperatūrām autoklāvā. Tie 120 arī nav obligāti, var zemāk bet ilgāk. Ja autoklāvs bez temperatūras automātiskas regulēšanas tad nedaudz virs 120 gaļa sāk degt un var kļūt rūgta. Manam autoklāvam pēc instrukcijas gaļa 115 grādi un 40 minūtes. Bet vispār jau ruksim var arī analīzed uztaisīt.
15.februāris 2024, 09:26 | links
 
Kā ar trihanellu iet bojā tik īsā laikā?
15.februāris 2024, 08:22 | links
 
Roniks [15.feb]: Berjoza [6m]: Labrīt,

Jautājums par mežacūkas konserviem, cik ilgi sterelizēt 120 grādos?,30 minūtes būs labi
Aļņi parasti 40 minūtes.
15.februāris 2024, 07:46 | links
 
Berjoza [15.feb]: Labrīt,

Jautājums par mežacūkas konserviem, cik ilgi sterelizēt 120 grādos?
,30 minūtes būs labi
15.februāris 2024, 07:45 | links
 
Labrīt,

Jautājums par mežacūkas konserviem, cik ilgi sterelizēt 120 grādos?
15.februāris 2024, 07:39 | links
 
Bebrs [04.12.22]: Ja nav briedis, tad provē no līdakām :)
Aga!...lika pagaidít!:)
4.decembris 2022, 23:19 | links
 
Ja nav briedis, tad provē no līdakām :)
4.decembris 2022, 23:10 | links
 
Bebrs [04.12.22]: Nelielos daudzumos var jau pats ņemties ar autoklāvu, bet vienkāršāk un ērtāk ir atdot tiem, kas to lietu pieprot. Nemaz tik dārgi nav. P.s. pelmeņi nemaz nav tik garšīgi, brieža pankūkas ir labākas :)
Ei nu ei!?Kur ņemšu tās pankūkas!:))
4.decembris 2022, 23:03 | links
 
Nelielos daudzumos var jau pats ņemties ar autoklāvu, bet vienkāršāk un ērtāk ir atdot tiem, kas to lietu pieprot. Nemaz tik dārgi nav. P.s. pelmeņi nemaz nav tik garšīgi, brieža pankūkas ir labākas :)
4.decembris 2022, 22:52 | links
 

Pievieno savu atbildi

Nepieciešams reģistrēties, lai pievienotu atbildi!
Uz augšu
 
Creative templates for Google Ad Manager