konservēšana

Karpu, karūsu konservi
Sveiki! Ir ļoti nepieciešama recepte un viss process ka pagatavot karpu/karūsu konservus. Ir vēlme pašiem priekš ziemas tos sagatavot. Vēlētos uzzinat sekojošo-kā sagatavot svaigās zivis, kadas garšvielas jāizmanto, jāaplej ar eļļu (kādu labak) vai ūdeni? kas vēl jāpievieno klāt konservu bundžā, cik ilgi javāra aizvākotās bundžas, kādā temperatūrā, lai izzustu indīgās vielas (dzirdēju ka zem 140 grādiem šī indīgā viela nepazūd). kā ar atdzesēšanu pēc vārīšnas, atstāt katlā vai likt uzreiz aukstā ūdenī! Būšu ļoti pateicīgs ja kāds padalīsies ar savu pieredzi un informāciju!!!
3.jūlijs 2012, 13:02 | links
 
Man nesen tiešām radās līdzigs jautājums + arī kādas zivis var konservēt, krievijā ļoti, ļoti daudz tā dara ar Ķīšiem vai tā arī var?
3.jūlijs 2012, 13:12 | links
 
Par karpu konserviem jautā karpu forumā...D...
3.jūlijs 2012, 13:12 | links
 
volvo-labi, vnk pirmo reizi šajā majas lapā esmu, tapēc vēl īsti neorientējos šeit :D
3.jūlijs 2012, 13:15 | links
 
Karpu forumā man smalki izstāstīja par konservēšanu. Visvairāk, ja nemaldos speciālists ir Kazimirs :D
3.jūlijs 2012, 13:26 | links
 
Copmani, ievietoju arī karpu forumā, ceru ka Kazimirs atsauksies :D
3.jūlijs 2012, 13:29 | links
 
Nu džeki, jūs dodat... Nu apliekat Ray ka vien varat :D Karpu forumā par karpu konserviem :D:D:D Pat man smiekls sanāca... Džeku tak nolinčos. Viņš moš Rimikā grib karpas iepirkt un konservus uztaisīt, a Jūs šitā...:D
3.jūlijs 2012, 14:57 | links
 
:D :D :D :D nee nee, karpas un karusas pats ķeršu piemajas dīķī, ne rimikaa :D
3.jūlijs 2012, 15:22 | links
 
Jautājums labs , tikai priekš kam vajadzēja uzcept divas jaunas tēmas , jā tāda tēma jau ir
http://www.copeslietas.lv/site/sarunas/topic/259/?sort=desc&p=6
3.jūlijs 2012, 17:02 | links
 
Sveiki. Kā uzglabāt zivis saldētavā, lai kad izņem ir gandrīz kā svaigas? Lasīju kautkur, ka vislabāk ielikt iztīrītu zivi ūdenī, un tad ar visu ūdeni saldētavā, lai šī tur ir iesalusi ledū. Ir kāds tā darījis? ka atkausē nav baigi ūdeņaina? Rakstā gan bija par lasi, bet man interesētu līnim tā pamēģināt.
4.augusts 2021, 10:51 | links
 
Sveiki. Kā uzglabāt zivis saldētavā, lai kad izņem ir gandrīz kā svaigas? Lasīju kautkur, ka vislabāk ielikt iztīrītu zivi ūdenī, un tad ar visu ūdeni saldētavā, lai šī tur ir iesalusi ledū. Ir kāds tā darījis? ka atkausē nav baigi ūdeņaina? Rakstā gan bija par lasi, bet man interesētu līnim tā pamēģināt.

DainisEl, 4.augusts 2021, 10:51

Es parasti lieku iztīrītu zivi ledus maisiņos ar slēdzi un saldēju, parasti maksimums līdz gadam pat mazāk tās apēdas un nekāda vaina,
Bet ko tu pieminēji tas ir iztīritu zivi ieliek kamerā uz diennakti, pēc tam ņem arā un ieliek ūdzxenī laikam uz 10 min neatceros un zivs uzņem ūdeni cik vajag un liek atpakaļ kamera.
Pamēģināju nepatika paliku pie pārtikas saldējamiem maisiņiem hermetiskajiem.
4.augusts 2021, 11:26 | links
 
Es nopirku vakuma mašinu. Ebay pa 30 naudām. Ideāli! Esmu tā saldējis gan svaigu, gan kūpinātu, gan mazsālītu zivi! Pēc mēneša, diviem.....utt, ņem ārā, atsaldē un zivs ideāla, bez nekādām svešām piegaršām! Rekomendēju!
Un tā noder ne tikai zivīm! Ogas, gaļa utt!
4.augusts 2021, 11:38 | links
 
Jā, tā pakošna vakuumā/saldētavā priekš manis bija atklājums. It sevišķi zivij- kad izvelc no saldētavas un atver, tad kā tikko sasaldēta. Bez vakuuma laikam oksidējas tauki un ātri sāk ost pēc ''zivs'' . Visinteresantākais ka pamēģināju sagrieztu šķēlītēs mazsālītu lasi - pēc atlaidināšanas pat labāks. Pie reizes ar garantiju, ka visādi potenciālie parazīti būs beigti. Nu , arī uzcepu zivi, salieku mazās porcijās vakuumiepakojumā un kad gribās, izņemu, atlaidinu. Garšo kā tikko uzcepta. A tā ''lielais loms'', bet takšu neēdīsi divas dienas tik zivi. Tas pats ar mazsālītu lasi- vienreiz sagatavo un vari mēnešiem mieloties brokastīs ja sapakots pa simts gramu porcijām.
4.augusts 2021, 20:03 | links
 
Vakumotājs un basta!
4.augusts 2021, 22:14 | links
 
Ir arī kāda konkrēta ierīce, veikals, kuru varētu ieteikt gaļas un zivju vakumošanai?
4.augusts 2021, 22:16 | links
 
Sen pirku vakuums.lv
5.augusts 2021, 08:43 | links
 
Ja pa lēto , tad pašas ierīces Aliexpress. Ja uz reiz un dārgāk , tad Cenuklubs . Vari pameklēt viņu lapā zem vārda "vakuumēšanas''. Pašus maisiņu ( šiem aparātiem vajag tādus , kur viena puse rievota) vislētāk Promo Cash&. Sanāk pat lētāk kā no ķīniešiem. Var arī tos , ko lieto rūpniecībā , kas gludie ( krietni lētāki kā rievotie, bet paši iepakošnas aparāti tuvu tūkstotim), bet tad iekšā pa vidu jāliek tipa kas ļauj atsūkt gaisu ar tiem, sadzīves vakuumētājiem. Nu tipa strēmeli agroplēves, kas pati netraucē aizkausēt to maisiņu.
5.augusts 2021, 08:46 | links
 
Paldies par ieteikumiem
5.augusts 2021, 10:22 | links
 
Pirku depo, 44eur.. Salīdzinot šim bija labākā sūkšanas jauda no lētā un vidējā gala(ja vien ķīnietis nemelo). Maisiņi rullī vai gatavas kabatiņas multipack.lv
5.augusts 2021, 13:33 | links
 
Kāds var padalīties ar kādu recepti meža gaļas konserviem?
4.decembris 2022, 19:45 | links
 

Pievieno savu atbildi

Nepieciešams reģistrēties, lai pievienotu atbildi!
Uz augšu
 
Creative templates for Google Ad Manager