Zivju pagatavošanas receptes

BrunoL [8.apr]: Tēvicīti jot, Jūsu minētās, pašas par sevi garšīgas! Kāpēc jāpārvērš picā?
Nu tak jā!bites ar var svaigas ēst!;)
8.aprīlis 2024, 17:19 | links
 
Tēvicīti jot, Jūsu minētās, pašas par sevi garšīgas! Kāpēc jāpārvērš picā?
8.aprīlis 2024, 16:54 | links
 
Bruno, spēks ir dažādībā, vajag gan tunci, gan šprotes, gan mencu tomātos uzēst :)

par čiekuriem - labāk tādi "sūdi", nekā 3D printēts zirņu lasis mašīneļlā...
8.aprīlis 2024, 14:52 | links
 
Gadījās būt vienas pārlieku darbīgas dāmas jubilejā. Galds bagātīgu klāts, bet starp tradicionālajām špeisēm šis tas latviski “ekzotisks”- medū mērcēti jaunie priežu čiekuri utt. Tad atskanēja meitas replika: Mammu, kāpēc tādi sūdi jāēd?
8.aprīlis 2024, 14:04 | links
 
Es gan ķeru un ēdu tikai tādas zivis, kuru garša nav jāuzlabo un jācīnās ar asakām. Vienīgā garšviela sāls un dažām, nedaudz, melnie pipari!
Labu apetīti!
8.aprīlis 2024, 13:46 | links
 
Autoklāvs ir ideāla manta lai sagatavotu garšīgas bet asakainas zivis. Nu var arī vis kaut ko citu. Piemēram es taisu marinētus gurķus. Nu tiem jau nevajag ''+120'', bet manam , elektriskajam , autoklāvam (Ukraiņu ražojums, kad pirku pirms kara, maksāja nieka summu) var precīzi iestādīt temperatūru un laiku. Salieku 2l, burkas , tvaika režīms, 82 gradi 5min un sanāk ideāli, kraukšķīgi marinēti gurķīši.
Zivis- apcepu, apcepti sīpoli un burkāni, tomātu pasta un ideāla manta. Pilns internets ar tām receptēm.
Ja bez autoklāva, tūlītējai lietošanai, tad to pašu ātri vārāmā katlā. Apcepam zivi, pievienojam apceptus sīpolus un burkānus samaisītus ar tomātu pastu. Ūdeni katlā lai nosedz zivi un tad tik pa virsu tomātu pastu ar sīpoliem un burkāniem. Ja sajauc ar ūdeni visā tilpumā uz reiz- piedeg. Sanāk vienkārši fantastiski. Arī tāda ''asaku bunte'' kā vimba. Lai gan vimba ir laba arī tik cepta, ja taisām visā garumā kādu 5mm attālumā iegriezumus. Tās sīkās asakas ''pazūd''.
8.aprīlis 2024, 10:54 | links
 
Tieši par vākiem.

https://www.youtube.com/watch?v=5U9DoH9oo7I

snipiens, 2.aprīlis 2024, 22:00


Labs video, ne tikai par vākiem, paldies!
Daudz visādu ideju...
6.aprīlis 2024, 10:18 | links
 
Esa pa lielām šeibām iegādājos autoklāvu,lai zivis pagatavotu ilgstāvēšanai.Tagad pat, vārās kartupeļi un olas priekš zivju konservu ,,rosola".:)Kartupeļi,olas un sīpoli sagriezīsies...līņu fileju konservi,majonēze un visais.Pāris dienas var nepasūtīt Boltus,Woltus un nepirkt hoddogus,picas,lai būtu paēdis .:)Nauda ķešā vesela un uz copi prom !:)
3.aprīlis 2024, 17:16 | links
 
Ta pliki tauki vai sacepti circenīši?

Vilnis62, 2.aprīlis 2024, 23:26


2.variants.
Tā, lai pašam patīkami ēst :)
3.aprīlis 2024, 08:26 | links
 
Starp citu, varu ieteikt, ko var izmēģināt sagatavot ar autoklāvu - pēlēkos zirņus ar speķīti - sanāk prīmā ēdiens. Nevajag ēst tos pretīgos sausos zirņus, ko uz jaungada sagaidīšanu liek galdā, bet gan treknāku variantu. Tad arī zirņu nemīlētāji teiks - eu, tas patiešām ir garšīgi.

Sabriedina zirņus (šo gan jādara apzinīgi, lai tie burkā pārāk neizplestos), jāpakausē tauki ar sīpoliem, jāielej burkā un jāpiešauj kādas garšvielas pēc saviem ieskatiem. Nekā sarežģīta.

Savulaik biju noprovējis laikam visus bodēs atrodamos zirņu veidus - jāatzīst, mans neveiksmīgākais vārījums bija 5x labāks par bodēs atrodamajiem.

Hotentots, 2.aprīlis 2024, 23:13


Ta pliki tauki vai sacepti circenīši?
2.aprīlis 2024, 23:26 | links
 
Starp citu, varu ieteikt, ko var izmēģināt sagatavot ar autoklāvu - pēlēkos zirņus ar speķīti - sanāk prīmā ēdiens. Nevajag ēst tos pretīgos sausos zirņus, ko uz jaungada sagaidīšanu liek galdā, bet gan treknāku variantu. Tad arī zirņu nemīlētāji teiks - eu, tas patiešām ir garšīgi.

Sabriedina zirņus (šo gan jādara apzinīgi, lai tie burkā pārāk neizplestos), jāpakausē tauki ar sīpoliem, jāielej burkā un jāpiešauj kādas garšvielas pēc saviem ieskatiem. Nekā sarežģīta.

Savulaik biju noprovējis laikam visus bodēs atrodamos zirņu veidus - jāatzīst, mans neveiksmīgākais vārījums bija 5x labāks par bodēs atrodamajiem.
2.aprīlis 2024, 23:13 | links
 
Esmu taisījis produktus gan ar tiem "prastajiem" vākiem, gan ko iepriekšminētajā Ulbrokas bodē minēja kā autoklāvam piemērotākos - visus sākotnēji normāli piegriezu, bet pēc procesa nācās atkārtoti aizgriezt ciešāk.
Brālis 1x ņēma produktus ārā no katla un vākus neaizgrieza. Tā partija aizgāja pa pieskari...
2.aprīlis 2024, 23:03 | links
 
Paldies, vīri!!
Lai jums stāv 100 gadus (konservi un viss cits, kam jāstāv)!! :)
2.aprīlis 2024, 22:09 | links
 
Tieši par vākiem.

https://www.youtube.com/watch?v=5U9DoH9oo7I
2.aprīlis 2024, 22:00 | links
 
bišķi tēma jāatdzīvina, tipa padoms vajag! :)

Uz jubileju bērni uzdāvināja autoklāvu. Vajadzēja iemēģināt. Paņēmu Rimčikā cūciņu un 10 burciņas ietaisīju. Laurlapa, 5-piparu maisījums un 1% sāls. 40 min 120 grādos 4 atm. Viss kā pēc grāmatas. Garša super, gaļiņa mīksta un maiga.

BET. Burkas pildīju ar aukstu gaļu, atstāju 1cm līdz vāciņam un skrūvēju ciet pie "neitrāla" spiediena. Ārā nekas nespiedās, bet pēc sterilizācijas burkās joprojām neitrāls spiediens (t.i. vāciņš nav ievilcies).

Un tas man nepatīk - kā es zināšu, kad tās burkas "uzpūtīsies", ja tur kāds bacilis vai neblīvums radīsies? Gribētos, lai burkās ir vakuums.

Jūsu pieredze, kas esat ar autoklāviem ņēmušies?

daddy_j, 2.aprīlis 2024, 17:31


Paskaties ito ģaķku,kuram ir entie ,,viģiki" par Tev interesējošo tēmu un daudz ko citu,kas saistīts ar autoklāviem.Vadoties no viņa ,,gostiem" pats gatavoju konservus.Noskatoties par vākiem ,,viģiku" meklēju pareizos...atradu ( Tara 24.lv ),kuri atrodas izbraucot Ulbrokai cauri Saulriešu virzienā.Kad nesanāk aizbraukt pēc ,,pareizajiem" vākiem ,taisu ar parastajiem,kurus pērku kur pagadās...DEPO vai jebkurā citā saimniecības bodē.Tos citreiz,pēc izņemšanas no autoklāva nākas piegriest stingrāk,do golam,bet problēmu nav bijis.

https://www.youtube.com/watch?v=oKYnLIOIwFE
2.aprīlis 2024, 19:16 | links
 
Es autoklāvam lietoju speciālus vacinus, ja temperatūra virs 100. Saucas ''sterilizacijas', https://tara24.lv/lv/58-sterilizacijas-vacini . Kad skruvē ciet, nevajag pievilkt ar baigo spēku. Tas lai , kad karsē , gaiss no burciņas tiek ārā. Tad arī pēc autoklāva pievelkas. Pašā sakumā, kad pievilku cik spēka, tiešam nepievilkās un pat viena burka karstu izvelkot no autoklāva, uzsprāga, jo tam gaisam/tvaikam nebija iespējas izspiesties ārā kad autoklāvā , 120 grādos. Nu tie vāciņi strādā kā vienvirziena vārsti. . Protams, pirms skrūvēt ciet, vāciņi ir jāpatur kādu pus minūti verdoša ūdeni, lai blīvējums paliek mīksts. Un pirms skrūvēt ciet, burkas maliņu jānoslauka ar , piemēram, salveti no iespējamam ēdiena daļiņām, kas tika lādētas burciņā.. Tad tas vāciņš piegulst blīvi.
2.aprīlis 2024, 19:05 | links
 
72 st somai, būs ok, tik turi ledusskapī, kamer apēdas :)
2.aprīlis 2024, 17:44 | links
 
bišķi tēma jāatdzīvina, tipa padoms vajag! :)

Uz jubileju bērni uzdāvināja autoklāvu. Vajadzēja iemēģināt. Paņēmu Rimčikā cūciņu un 10 burciņas ietaisīju. Laurlapa, 5-piparu maisījums un 1% sāls. 40 min 120 grādos 4 atm. Viss kā pēc grāmatas. Garša super, gaļiņa mīksta un maiga.

BET. Burkas pildīju ar aukstu gaļu, atstāju 1cm līdz vāciņam un skrūvēju ciet pie "neitrāla" spiediena. Ārā nekas nespiedās, bet pēc sterilizācijas burkās joprojām neitrāls spiediens (t.i. vāciņš nav ievilcies).

Un tas man nepatīk - kā es zināšu, kad tās burkas "uzpūtīsies", ja tur kāds bacilis vai neblīvums radīsies? Gribētos, lai burkās ir vakuums.

Jūsu pieredze, kas esat ar autoklāviem ņēmušies?
2.aprīlis 2024, 17:31 | links
 
No reālās dzīves.
25.janvāris 2023, 11:46 | links
 
2 andreiko
Aņuks labs.... +++
25.janvāris 2023, 10:16 | links
 

Pievieno savu atbildi

Nepieciešams reģistrēties, lai pievienotu atbildi!
Uz augšu
 
Creative templates for Google Ad Manager