Kaltētas, vītinātas zivis (voblas)

kāds varētu pateikt no kādām zivīm voblas vislabāk taisīt?.cik atceros ar tēti ātrāk garažās paši pēc copes ,brekšus sasālijām un likām žāvēties.bija jau labi bet cik nu tur no tā brekša tā gaļa.
19.februāris 2015, 16:21 | links
 
Ja iet runa par gaļas vītināšanu iesaku Bauskas garšvielu Basturma.. Eh, pat siekala notecēja:D
29.aprīlis 2014, 13:52 | links
 
drl
A es par ko. :))
29.aprīlis 2014, 12:55 | links
 
Gurmani pat gaļu pažobelēs vītina. :))

urmaas, 29.aprīlis 2014, 12:16


Nezinu, kā ar reņģēm, bet ŪUu, vītinātu gaļu - silti iesaku, tiem, kas nav vēl paši vītinājuši.
Pie tam - mierīgi to var darīt arī ar cūku, elementāri, 3-4 dienu laikā uztaisāms mājās.

recepte šeit: http://www.povarenok.ru/recipes/show/82838/





-d.
29.aprīlis 2014, 12:52 | links
 
Sveiki, vai kāds ir mēģinājis taisīt voblas no reņģēm? Vai ir tā vērts?

pus_udens, 29.aprīlis 2014, 11:44

Vai tad reņģe nav zivs???
Gurmani pat gaļu pažobelēs vītina. :))
29.aprīlis 2014, 12:16 | links
 
Sveiki, vai kāds ir mēģinājis taisīt voblas no reņģēm? Vai ir tā vērts?
29.aprīlis 2014, 11:44 | links
 
Jūras buļļus kāds ir voblējis? Sālītas zivis ir jāslēpj no putniem jeb viņiem tās neinteresē (kaijas, gārņi)?

azaris, 26.aprīlis 2014, 16:44


70-jos gados ar comu bijam Rostova pie Donas. Piekeram, piekaltejam un atvedam milzigu cemodanu ar bulliem. Gala super. Un Zasulauka pie alus automatiem alum naudu kadu laiku nevajadzeja- gaja tirais barters!
29.aprīlis 2014, 10:46 | links
 
Jūras buļļus kāds ir voblējis? Sālītas zivis ir jāslēpj no putniem jeb viņiem tās neinteresē (kaijas, gārņi)?
26.aprīlis 2014, 16:44 | links
 
Ja jau jums brrrrrrr ir tarpi ieks zjuves, ka tad ir ar zivs lenu bet pamatigu nosmaksanu pec jusu copes.
Liksanu uz galda, vai , vaui mani divsejainie Janusi.
Bet smuka galinja vakarinjas mums visiem patik ???
Un visi mes taks adas apgerba nestaigajam, jakas, kurpes, jostas, mmmmmm, jus mani dualie draugi, izskatas ka runajat vienu, a patiesiba darat citu.............
Uz visiem tas protams neatiecas,
Za ribalku.
24.februāris 2014, 14:46 | links
 
Voblas , tarpi.
Sals pacies un iznicinas visu ( odnaznacno )
Brekseliem ipasi Baltezera lentenji ir pa 100 proc gandriz, ka teica seit komentators, uzreiz redzams kas ir kas
Kisi ari tadi puzainie padaudz gadas.
Ta ka kiskas ara ( atrak vobla zuus ) un izkaltertus njemajiet uz uraa.......
Za ribalku.
24.februāris 2014, 13:51 | links
 
Sausajā Daugavā, Rīgas HES ūdens krātuvē u.c. ir bijuši lomā brekšuki ar lenteni. Parasti, jau apskatot tikko noķertu zivi, acīs krīt nedabīgi liels vēders, es pat teiktu, ka tas ir tāds kā kantains. Kad ar šo problēmu saskāros pirmo reizi,uzšķērstais vēders likās pils ar taukiem, bet, ieskatoties pamatīgāk, redzams, ka šie ''tauki'' ir lentveida un posmaini.Bez tam ,ja pavēro uzmanīgāk, tie kustās. B-r-r !
23.februāris 2014, 13:53 | links
 
Man uz tādām raudām acs ir piešauta Tās var atšķirt tur pat copes laikā It sevišķi Usmā ,jo tur arī gadās ar lenteņiem
23.februāris 2014, 00:26 | links
 
Arii ir doma uztaisiit voblu. Jautaajums ir par taarpiem. Peipusaa kjertajaam gadaas taarpi. Kaa lai pasaka kurai ir un kurai nav neatgriezot valjaaa? Esmudzirdeejis ka taarps pats izlien atstaajit caurumu zivs veederaa? Kads vitinasanas specialists vareetu pakomenteet?

Vienkarsi man taa doma neliek mieru, kad saksu vicot ieksaa raudinu pie alus kausa, a tur ieksaa taarpini... Nu nevelos to piedziivot.
23.februāris 2014, 00:01 | links
 
Pārtikas To ko liek uz tortēm Viņa pilnībā nenodziest kamēr iekšā būs skābeklis Kad tas izdeg svece nodziest Rauda šādā veidā uzglabāta nerūs Nepaliek brūna ,jo tauki /omega/nereaģē ar skābekli Vobla ir balta kā tikko izžāvēta .

Te populāri izskaidro voblu kvalitātes rādītājus
22.februāris 2014, 23:46 | links
 
A kas tas ir,ko Bums-juniors tur aizkurina tai burkā?Ziemassvētku svecīte?
22.februāris 2014, 23:13 | links
 

viens no labākajiem voblu uzglabāšanas veidiem
22.februāris 2014, 21:34 | links
 
Vītinātas zivis
Vispirms gribu teikt, ka raudas priekš vasaras ķeru un gatavoju ziemā ,kad tās nebarojas ar veģitāro maltīti ,bet lieto pārtikā visādus moluskus un vēžveidīgos un vēl ir pilnas ar ikriem
Vēl kas lai pagatavotu garšīgu un mazsālītu voblu ir pats laiks ,jo mušas un citi insekti iztrūkst tāpēc var izmantot mazāku sāls daudzumu.
Vienīgais trūkums ir apstāklī ka zivs pēc copes ir jāatlaidina no Peipi savādāk arī nevar atvest Tāpēc pēc Peipja raudas braucu kad ir atkušņi tuvāk pavasarim ,jo nesasaldēta rauda gastranomiskā ziņā ir labāka Atbraucot mājās noķert
ās raudas nemazgāju ,jo cenšos to nesasmērēt -lietoju cukura maisus ar plēvi iekšpusē Zivs sālīšanai izmantoju lielu trauku /25 litru plastmasas toveri/. Ziemas sālijumam izmantoju sāls un cukura maisījumu /uz 1kg saļs 2 ēdamkarotes cukura /tas dod patīkamu smeķi . Zivi lidz 1 kg nedrīkst ne ķidāt ne arī kā citādi apstrādāt tapēc ka tiek zaudēta zivju eļļa kura arī sastāda 90% no zivs garšas Trauka dibenu noklājam ar sagatavoto maisījumu/sāls +cukurs/ Liekam kārtu ar zivīm /kā siļķes mucā /Nokaisam ar sāli un liekam virsū nākamo kārtu līdz toveris ir pilns .Jācenšās zivis sašķirot tā lai rupjākās būtu apakšā bet smalkās augšpusē.Kad toveris ir piepildīts noberam augšējo kārtu pilnībā ar sāls cukura maisījumu.Toveri liekam vēsā -ne aukstā vietā .Vēl kas zivis toverī ir jānoslogo ar dēlīti un akmens slogu /vai arī kādu citu smagumu/ Zivs sālīšanai nav garšas veidošāna ,bet zivs atbrīvošana no mitruma. Pēc vairākām stundām izveidojas tuzluks tā ir pirmā pazīme laika skaitīšanai /no tā parādīšanās zivis jātur 3-4 dienas Ziemas zivis es turu 3 dienas Zivs gatavību nosaku pēc mugurām tām jābūt iekritušām un cietām.Kad esam konstatējuši zivs gatavību sākam nākamo procesa daļu.-mērcēšanu . Praktiski tas ir viens no svarīgākajiem ,ja maksimāli no zivs jādabū ārā sāls . Ir vairāki varianti kā to darīt
1.izmantot tekošu ūden/es tā daru/ar rēķinu cik dienas zivis bija sālījumā tik stundas tās jātur tekošā ūdenī to daru laukos jo tur ūdens daudzums ir neierobežots un bez skaitītāja ;DD
2.Turēt zivis svaigā ūdenī periodiski to nomainot , ūdeni šajā gadījumā ir jāmaina 5-6 reizes un zivis jānotur 12 stundas
3. ja zivis uzpeld virspusē tas norāda par zivs gatavību un mērcēšanu var beigt.
Gatavās žāvēšanai zivis veram uz auklas vai stieples un izkaram vēsā vietā -saules stari tās skārt nedrīkst .Kā karināt tā ir katra iedoma un funktieris tikai jāatceras vienu visām astēm jābūt uz leju un zivis savstarpēji nedrīkst saskārties!!!!, Tālākais jau ir laika un temperatūras varā parasti viss notiek no nedēļas līdz 3 nedēļām Personīgi es zivi ņemu nost kad tā vēl ir mīksta/nedaudz/
Vēl ļoti svarīgi - gatavās zivs uzglabāšana. To var glabāt tikai papīra maisos -nekādā gadījumā plēves maisiņos ,ja nav papīra kulītes tad to ir jāietin papīrā kaut vai avīzē .Vēl par vietu kur žāvēt Vienalga kur-uz bēniņiem pažobelē šķūnī pirtsaugšā -ka tik peles un žorķi nesaskādē.
Šādi gatavota vobla man vasaras mēnešos noēdās visa /atspaids ģimenes budžetā/Parasti jau jūnijā viss ir beidzies -kaut tonna būtu viss tiek apēsts
22.februāris 2014, 21:30 | links
 
Es parasti kaisu sāli nežēlojot un bik pa virsu cukuru pabārstu. Salās dienas 5 ir bijis, ka aizmirstu un nostāv 7, bet tas nekas, galvenais lai nesabojājas. Tad ņemu ārā un nemērcēju, bet ar rokām nomazgāju gļotu nost un nekad vēl nav pārsālītas sanākušas, bet tieši otrādi vairāk saldenas kā sāļas. Tad karu ar astēm aukšā kastē ar odu aizsargmarli, ko lieto logiem apkārt. Bet ir viens bet, jo mazās mušiņas citreiz tiek klāt un kādu zivi atverot var novērot neapetelīgu skatu. Gadās ka lapsenes izgrauž caurumu un tad jau tiek klāt kam nav slinkums. Tad izdarīju tā, ka no sākuma riņķī to sietu un pa virsu smalku smalku metāla sietu un viss čikiniekos. Voblas sanāk dievīgas un var notiesāt lielu daudzumu vienā reizē, jo nav sāļas ko nevar teikt par veikalā nopērkamajām. Ja grib kaltēšanu paātrināt vēlams ir kastei piemontēt kādu ventilatoru klāt, kas neļaus tik viegli mušām tikt klāt un paātrinās procesu.

krutais1900, 22.februāris 2014, 15:33

ja tev lido mushas veel virsuu tad saals irbijis par maz vai arii skaoshanai izskalo saali...

zivs nekad nepanjem vairaak saali kaa tai nepiecieshams...

a veikala voblas ir cits story... es pat nesaprotu kaa vinji dabuu veselu kaartu ar saali zem zivju aadas...!?

Faz, 22.februāris 2014, 21:15


Vienkārši , ar šprici .
22.februāris 2014, 21:26 | links
 
Es parasti kaisu sāli nežēlojot un bik pa virsu cukuru pabārstu. Salās dienas 5 ir bijis, ka aizmirstu un nostāv 7, bet tas nekas, galvenais lai nesabojājas. Tad ņemu ārā un nemērcēju, bet ar rokām nomazgāju gļotu nost un nekad vēl nav pārsālītas sanākušas, bet tieši otrādi vairāk saldenas kā sāļas. Tad karu ar astēm aukšā kastē ar odu aizsargmarli, ko lieto logiem apkārt. Bet ir viens bet, jo mazās mušiņas citreiz tiek klāt un kādu zivi atverot var novērot neapetelīgu skatu. Gadās ka lapsenes izgrauž caurumu un tad jau tiek klāt kam nav slinkums. Tad izdarīju tā, ka no sākuma riņķī to sietu un pa virsu smalku smalku metāla sietu un viss čikiniekos. Voblas sanāk dievīgas un var notiesāt lielu daudzumu vienā reizē, jo nav sāļas ko nevar teikt par veikalā nopērkamajām. Ja grib kaltēšanu paātrināt vēlams ir kastei piemontēt kādu ventilatoru klāt, kas neļaus tik viegli mušām tikt klāt un paātrinās procesu.

krutais1900, 22.februāris 2014, 15:33


ja tev lido mushas veel virsuu tad saals irbijis par maz vai arii skaoshanai izskalo saali...

zivs nekad nepanjem vairaak saali kaa tai nepiecieshams...

a veikala voblas ir cits story... es pat nesaprotu kaa vinji dabuu veselu kaartu ar saali zem zivju aadas...!?
22.februāris 2014, 21:15 | links
 
zivju sugai nav nekādas nozīmes.mugurai kas ir zivs gaļīgāka vieta ir jāiekrīt un jāpaliek cietai nu dienas3;4ja zivs liela varbūt vēl kādu dienu.tikai es zivi karinu ar muti uz leju ja zivi neķidā.jo tā iztek zivs kunģa saturs.tā darīja tuvējā garnizona krievi,viņi tai lietā speci.

mikss, 10.jūnijs 2013, 14:44


ar galvu uz leju karina jo zhaunaas ir tas ruugtums, kjidaa vai nekjidaa... ;)
22.februāris 2014, 21:13 | links
 

Pievieno savu atbildi

Nepieciešams reģistrēties, lai pievienotu atbildi!
Uz augšu
 
Creative templates for Google Ad Manager