Līņi un to cope

ĪSa atskaite par weekendu - biju mazā ezerā, kur tika vilkti pagājušās sezonas līņi un karūsas līdz 2kg. Biju piektdien no 4:00 - 8:00 un sestdien no 4:00 - 8:00. Piektdien sūkājiens a sestdien viens karašs ap 1.4 kg un pāris faņeras. Vispār nekad līņu galdam nelieciet uz grunts šīferi :D Bija vajadzīgs pusotrs gads, lai saprastu, ka viņiem tas galīgi nepatīk :D.
29.maijs 2011, 21:58 | links
 
Vajag jau mazliet kaut ko palasīt kaut vai šajā tēmā,nevis visu lai ieliek mutē!http://www.copeslietas.lv/site/sarunas/topic/126/?sort=desc&p=51
28.maijs 2011, 13:50 | links
 
a kada tipa ūdenszāles tad viņiem patīk, zinu ka patīk tā saucamās mazās zaļās eglītes, citviet ezeros kā biezoknis aug, tādās līņi uzturoties, bet ja ezera naw šāda tipa zāļu, tad ūdensrozēs, vai niedrēs, vai ka??
28.maijs 2011, 12:12 | links
 
Ezeros visam jānotiek agrāk,parasti tur ūdens siltāks.Nerunāsim pa Ventu,tur savi likumi!Ja man vecupēs ņem,tad ezerā ķem boļe!Pirmkārt jau jāzin,pie kādām ūdenszālēm meklēt,ja iepriekš nav ķerts.Un ir dienas,kad viņi nav aktīvi.Vari cīnīties cik gribi-nedabūsi viņu pie ēšanas.
28.maijs 2011, 12:02 | links
 
a kads varbūt var pateikt kā ir ar līni ezeros, ņem viņš jau vai ir aktīvs tikai upē šobrīd, vai ezerā ar jau sācis par ēšanu domāt?
28.maijs 2011, 11:47 | links
 
Mans uzskats,ka lielām zivīm arī vajag kādu lielāku barības graudu.Ar to pulveri vien nekas nav,mazie momentā sanāk un visu aplasa.Ja līnis nav tuvumā,tad tas pat saost nepaspēj.Tiem līdzi pavadonis -līdaka.Ja grib labus lomus vilkt,tad vajag ik pēc pāris dienām to vietu barot.Ieteicams vienā laikā.Makšķerējot jau tikai mazliet jāiemet barība,lai zin ka jānāk ēst.Beidzot copi var iebarot vairāk,saprātīgi-tā vismaz es daru.Jā,es veikala barību jaucu klāt barībai~1/4 daļu,un ar smaržām ar uzmanīgi,vienu izdomāto un viss.Ne viss vienu ,otru,trešo-visu kopā.... un līnis saprot=jālaižas!!!!!!!!!!!
28.maijs 2011, 11:38 | links
 
Tur jau jaskatas vai vieta nav parbarota, ja parbarosi to vietu nekas nebus... 2-3 bumbas ir ok ne vairak!


Salmo līni es taisu ar melnzemi no laukiem + kukuruzas budzu piejaucu klat!
28.maijs 2011, 11:25 | links
 
tad kas būtu laba barība līnim? vienkārsi veikala barības nejaukt ar zemi?, vai jaukt ar ko citu? vai ka?
28.maijs 2011, 11:11 | links
 
Kā jau iepriekš rakstīju,neēd viņš to barību pagaidām manā pusē.Nākt nāk uz smaržu apskatīties,tas jau vairāk tāpēc,ka citas zivis nāk.Noteikti līnis ar grib piebiedroties un pārbaudīt,kas tur ir.Meklē viņš tārpus tur pat netālu.Vienu šorīt izvilku,uznāca stiprs vējš un iestājās pilnīgs klusums.Pat rudulēni neplosīja nakteniekus.Vakarpusē jā pārbāzējās uz kādu ezeriņu!Par to SALMO 1:1 ar zemi-tad jau labāk tīru zemi,vismaz nauda nav jātērē!
28.maijs 2011, 10:31 | links
 
līnis cimperlīgs, negribēs ēst nelīdīs un nezinu vai salmo līnis 1:1 ar zemi ir tik laba kombinācija, lai jau pirmajā diienā uz uzbaroto vietu atnāks, citas zivis jā
28.maijs 2011, 10:18 | links
 
sorīt mēģināju barot nedaudz nostāk no zālēm, barība salmo līni 1 pret 1 ar zemi, uz barību neatsaucās pilnīgi neviens, bet 2 metrus tālāk no barotās vietas zālēs bija mazs zāļu logs, kura noķēru 3 līņus, varbūt kāds varetu ieteikt kaut ko sai sakara, kāpēc uz barību nelīda ārā no zāles, bet netālu no iebarotās vietas līņi ņem
28.maijs 2011, 08:48 | links
 
linkinjanis -es iesaku vadies peec savas pieredzes un noveero iegaumee tas buus veertiigaak par ieteikumiem jo nekad neviena copes reize nau kaa bija ieprieksheejaa un tur kur tu copee tu pats vari zinaat kaa buus labaak jo neviens patiesiibu neteiks ja apskatiis vietinu vnk uzzinaas tavu vietinu un atnaaks izkert
28.maijs 2011, 00:51 | links
 
Ber,ber tik pa taku,nespēsi līņukus mājās nest???
28.maijs 2011, 00:35 | links
 
man jautājums par līņu copi, respektīvi par barošanu, kā ir labāk -pāris barības bummbas iemest tieši zāļu malā, vai nedaudz zālēs, un pārējas mest taja vieta kur maksķere- respektīvi kādu pusmetru no zālēm, vai tomer tam nav jēgas, jo esmu dzirdējis ka vajagot taka sataisit barības taku līnim no zālēm līdz copes vietai, jo citreiz ir bijis tā kad līnis knapi tik galvu no zālēm ārā pabāž un vis tālāk neiet, cerams sapratāt manu domu
28.maijs 2011, 00:22 | links
 
Šorīt trīs līņu copes,un visi krastā.Divi tādi 32...34cm aizpeldēja nākošo pavasari gaidīt.Viens labs somā,divi āķi rijīgajām kunģī.Vienu izvilku,dziļi bija ierijusi,kā mazliet pavilku aulu tā pušu,aizpeldēja ar visu āķi.Līņu cope baigi lēna,ar tādu ilgu vazāšanu kamēr iet projām.Ja jau nebūtu tie sīkie rīmas apakšā-tad jau līdz lietum varēja sēdēt.
27.maijs 2011, 11:07 | links
 
Tad man ne vienīgajam tā ! Nu ko pagaidīsim citu,,dienu,, ! :)))
27.maijs 2011, 10:55 | links
 
Vakar pāris stundas pasēdēju. Trīs copes...papumpā...smuki uz malu un zem ūdens ...izskaitu līdz 1......piecirtiens... gala tikai tārps.
Visas trīs reizes vienādi. Iznākumā 0...
27.maijs 2011, 10:03 | links
 
vai ir vietas kur vimbas keraas veel?
27.maijs 2011, 00:48 | links
 
Nemakšķerēju jau es Ventā,kur līņu ir pat ļoti daudz.Bet ja man vecupē ir teiksim 50 laba izmēra līņu un tuvu pie 20it jau izvilkti(ko zinu),tad ir tiešām jāpiestrādā.I ar grābeklīti.i ar barošanu prātīgu un tt.Nav jau tā kā griezējs raksta;iemet Sensas Līnis un velc!Nevienam izvilktajam šogad līnim nav bijusi vēderā barība uz kuru viņš ir atlīdis.
26.maijs 2011, 23:13 | links
 
Aakkis,visu cieņu,bet man jau liekas ,ka saspringstat,te dažs labs uz to pludu un svinu izsvērtību.Mana pieredze ir tāda,tad kad ūdens krātuve ir beidzot tāda,kāda viņai ir jābūt,lai tajā laiskotos gan līnis,gan plaudisšs,nu nevajag tik izsmalcinātus piegājienus.Kad bija līņu copes,starp citu,ļoooti lielā vējā,ar slīdošo pludu,un slīdošo svinu,ņēma,kā karpa,čiks un pluds aizgāja.Bet tas protams tad ,kad ir ņemšanas laiks.Tādi līmeņi kā AVidzemes pusē,liec kādus svinus un paiciņu gribi,līni piemānīt brīvos ūdeņos ir ojoj oj smags darbiņš!Bet tas tikai viss no manīm.Ne kā personīga.
26.maijs 2011, 22:58 | links
 

Pievieno savu atbildi

Nepieciešams reģistrēties, lai pievienotu atbildi!
Uz augšu
 
Creative templates for Google Ad Manager