Nēģi

Kā man kāds pazīstams maluzvejnieks - nēģu pagatavotājs teica - dikti svarīgi ir dabūt nost gļotas. Ja tas ir izdarīts, tad pārējais nav TIK svarīgi, vai cepts īstā vai ne tik īstā krāsnī. Ja gļotas palikušas, tad arī krāsns neglābs...
17.decembris 2013, 22:25 | links
 
Nav tur nekāda Amerika.:))

Tādi ir pareizi notīrīti un brūni sacepti Cepums ir jāvaktē ne par maz un ne par daudz To rūgtumiņu jau tieši dabū no piedegušās astītes :DD

Te ar nožēlu jāatzist ka gatavošanas pirmsākums jau ir bijis nepareizs
Tos ar apsutināto gļotu varat ēst paši :DD
17.decembris 2013, 22:20 | links
 
Katlakalnā Dzintars cepa labus nēģus !
17.decembris 2013, 22:09 | links
 
Tēju ,kafiju nēgiem gan neliek klāt, tāpat arī ar sāli tie nav jāberž un arī slogs nav nēģiem virsū jāliek. Sloga vietā izmanto dēlīšus ar kuriem viegli saspiež (saplacina) nēģus. Tā teikt lai labums sasūcās .Liek klāt tikai sāli beigu procesā, kad saplacinātos apaļmutniekus kārto kubuliņā. Tāda lūk seņču oriģinālā recepte.
17.decembris 2013, 20:51 | links
 
mūsu ģimenes vairāk par sāli un H2O vispār neko neliek klāt un rezultāts ir izcils !
kā ticās dergazivs : vienam mamma,otram.......:))
17.decembris 2013, 18:50 | links
 
Nuja, vienam mamma bet otram atkal tētis patīk! :D Nēģiem man tikai sāls, pipars, cepeškrāsnī iekšā, pēc tam bļodā, slogu virsū un pa pirmo!
17.decembris 2013, 17:51 | links
 
Degerzivs
Gaumes atšķiras un ar kafiju sanāk pa pirmo.
17.decembris 2013, 17:40 | links
 
Tikai jēlus! Un kafiju ber visur citur, tikai ne pie nēģa, nevajag muļķības saklausīties! Bez kafijas ir nēģis, ar kafiju - kā piepīpētas kafejnīcas iepriekšējā mēneša skumbrija!
17.decembris 2013, 17:25 | links
 
Ņem spaini un sasaldē dažus jēlus priekš manis :))))
17.decembris 2013, 16:33 | links
 
Vo binladensjoparetetei. Tagad esmu dilemnas priekšā-jemt jau gatavus ceptus nēģus, vai jemt spanni ar svaigiem un doties pie Zarāzija. :))
17.decembris 2013, 16:09 | links
 
man nav variantu, nēģi jāpērk dzīvi un jātaisa pašam... figņa tā rūpnieciskā cepšana, lai cik tur laba un tradīcijām bagāta, bet tai konveijerā viņi to čūskulēnu normāli nenotīra no gļotas... Nu nevaru es normāli ieēst tādus kam apkārt sačokurojusies trauklupatas miziņa karājas - normāli nēģim jābūt pilnīgi gludam... Sorry, droši vien esmu pārāk izlepis....
17.decembris 2013, 15:59 | links
 
Maisiņš vajag???
17.decembris 2013, 15:26 | links
 
Piekrītu!?
17.decembris 2013, 15:23 | links
 
Bet tā jau ir, jansonsjr pareizi teica, tos pašus Carnikavas un Salacas krāsnī ceptos nēģus tirgo visos lielveikalos un CT, ne jau zem letes...!?
Vairāk jāuzmanās pirkt no "nezināmām rokām", kas arī, it kā, kur Carnikavā taisa...!?

vitenahemots, 17.decembris 2013, 15:00

Carnikavā nēģus cep vismaz pāris cilvēki. Abi zināmie to dara labi. Tas pēc personīgās pieredzes. Veikalos var uzrauties uz kādu laiku nostāvējušiem nēģiem. Bet ņemot pa taisno no cepējiem tiec pie svaigas mantas. Jo cepēji tos neuzglabā.
17.decembris 2013, 15:18 | links
 
Bet tā jau ir, jansonsjr pareizi teica, tos pašus Carnikavas un Salacas krāsnī ceptos nēģus tirgo visos lielveikalos un CT, ne jau zem letes...!?
Vairāk jāuzmanās pirkt no "nezināmām rokām", kas arī, it kā, kur Carnikavā taisa...!?
17.decembris 2013, 15:00 | links
 
To, ka Tev ir ļoti VĒLA aizdedze!!!!!!
17.decembris 2013, 14:49 | links
 
jansonsjr,
ko nozīmē Aizdedzes regulēšana ?
17.decembris 2013, 14:42 | links
 
Coplietdraug tev, kas aizdedze jānoregulē???? Ja meklē ceptus nēģus vecās krāsnīs tad padomā no kuriem brakaniem viņus pirksi. Salacas nēģi, gaujas nēģi tiek cepti mūra nēģu krāsnīs uz oglēm. Piesakies pie Carnikavas Gunčas vai Salacas Valda uz ekskursiju.
17.decembris 2013, 10:43 | links
 
raihs,
nu kāpēc vienmēr jābūt tik riebīgiem ?
Mēs esam Latvijā, ir senas zvejnieku tradīcijas un arī tradīcijas kā šos produktus pagatavot. To tak tu saproti ? Nu kas tie par nēģiem RIMI ? Herņa. Ja reizi esi ēdis kartīgus nēģus, pagatavotus speciālajā nēģu krāsnī, tad nekad vairs negribēsi ēst veikala nēģus.
17.decembris 2013, 09:11 | links
 
Hmmm..Lai dēvētu sevi par īstenu maksķernieku,obligāti ir jāredz cepti nēģi! Nu tad es laikam esmu izcils makšķernieks,jo esmu redzējis arī grillētas garneles un konservētus kalmārus!!!
17.decembris 2013, 09:02 | links
 

Pievieno savu atbildi

Nepieciešams reģistrēties, lai pievienotu atbildi!
Uz augšu
 
Creative templates for Google Ad Manager