22.jūlijs 2025, 23:38 | links
Bjorgvins [21.jūl]: Neiespringsti.Var jau būt baigi principiālais. Bet vai vajag.Es kādreiz agrāk dikti daudz pa forelēm staigāju.Šad un tad nācās uzdurties vai nu iemestai makšķerei vai aizvēsturiskai gruntenei.Es nekad tos štrumus neaiztiku.Šad un tad satiku arī īpašniekus,lauku večus.Nu tipa nav laika,daudz darba.Jā laukos nav viegli.Normāli,cilvēciski parunājāmies.Parasti tika piedāvāts autiņu pie viņu sētām nolikt.Reti kad kāds neadekvāts trāpījās. Tā,ka diez vai visur baigi vajag to likuma burtu.Paldies, paldies...
Bjorgvins [22.jūl]: Abavnieks.Diez vai ir vērts par tupizmu runāt.Visi nav tik spici,kā tu te sevi pozicionē.Lai cik dīvaini nebūtu,es praktiski neesmu nekādus labumus izmantojis.Tā sanāk,ka vienkārši apstaigājot foreļupes,tu otrreiz vairs tur neatgriezies.Dzīvē nav tik daudz laika.Ir upes,kurās biežāk piestaigā un ir vienreizējā iepazīšanās.Ne tāpēc,ka labi vai slikti, ķerās vai neķerās,bet tāpēc,ka visu un visur uzspēt nevar.Un netiek arī tāds mērķis uzstādīts.Man tā upīšu staigāšana ir vienkārši atpūta un saikne ar dabu.Par neadekvātiem.Tas galīgi nav saistīts ar labumiem vai nelabumiem. Vienkārši ir pāris reizes satikt cilvēkus ar visai atšķirīgu dzīves uztveri un uzvedības normām. Tas laikam no vientulīgās dzīves meža vidū tālu no civilizācijas.Parasti cenšos neielaisties tādās agresīvās diskusijās un eju savu ceļu.Par noteikumu pārkāpumiem.Es domāju,ka liela taisnība ir RaimimD.Viņs principā runā par samērīguma principu.Cilvēki ir kļuvuši stresaini un kašķīgi un bieži iznieko laiku un nervus kasoties par visai nenozīmīgām lietām.Bet lielās nebūšanas nemaz neievēro.Es zinu ko man Abavnieks pateiks -ka cilvēkam tā nenozīmīgā lieta ir svarīga.Jā,varbūt.Nu neko,kasīsīmies tālāk.Nav jau par ko kasīties. Tava nostāja man sen jau skaidra un domāju Tev mana arī. Katram savi uzskati
RaimisD [21.jūl]: RaimisD [16m]: Kas ir lielāks ļaunums – trešā gruntene vai tīkli krustām šķērsām upes ietekā?Atšķirībā no krītiņa, HESi, dambji, tīkli un pat ķīmija ir legāli.Krītiņš ir legāls. Tur, kur to drīkst darīt. Murdiņi šķiet bija nelegāli jebkurā gadījumā. Bet galīgi par to nav stāsts. Tie vēži ir invazīvi un nevienā mirklī neteicu, ka es kaut ko vilku ārā vai vēl vairāk - ziņotu inspekcijai. Lai ķer uz paraušanu, bet spriežot pēc situācijas, tā cīņa ir sen zaudēta. Nupat tikko uzgāju četrus murdiņus ar signālniekiem un visus atstāju upē, pat vēžus nepalaidu prom :D
RaimisD [21.jūl]: Abavnieks [19:57]: Kur var būt tik tupa uztvere. Ja man nav laika, tad varu darīt to, ko nedrīkst darīt, lai iegūtu to, ko man vajag.No likuma puses, protams, tev ir taisnība – attaisnojuma nav. Bet no cilvēciskās puses – visai diskutabli.Slikti ir kā viens tā otrs. Bet var palīdzēt ūdeņiem tik cik pats vari. Par tīkliem un murdiem upju mutēs manuprāt vajadzētu runāt 100 Latvijas gidiem, 2000 sportistiem un visiem pārējiem, kuri ikdienu gozējas facebookos, instagramos utt, būtībā pelnot uz ūdeņu bagātībām.
Tas nav upju un ezeru lielākais posts.
Kādu kaitējumu nodara HESiņš ,dambis, kas uzbūvēts uz nelielas upītes, ķīmija no laikiem, salīdzinājumā ar Bjorgvina minēto piemēru?
Kas ir lielāks ļaunums – trešā gruntene vai tīkli krustām šķērsām upes ietekā?
Es neattaisnoju maliķus, bet samērīgumam ļaunuma uztverē ir jābūt.
RaimisD [21.jūl]: Kas ir lielāks ļaunums – trešā gruntene vai tīkli krustām šķērsām upes ietekā?Atšķirībā no krītiņa, HESi, dambji, tīkli un pat ķīmija ir legāli.
Abavnieks [21.jūl]: Kur var būt tik tupa uztvere. Ja man nav laika, tad varu darīt to, ko nedrīkst darīt, lai iegūtu to, ko man vajag.No likuma puses, protams, tev ir taisnība – attaisnojuma nav. Bet no cilvēciskās puses – visai diskutabli.
Bjorgvins [21.jūl]: Neiespringsti.Var jau būt baigi principiālais. Bet vai vajag.Es kādreiz agrāk dikti daudz pa forelēm staigāju.Šad un tad nācās uzdurties vai nu iemestai makšķerei vai aizvēsturiskai gruntenei.Es nekad tos štrumus neaiztiku.Šad un tad satiku arī īpašniekus,lauku večus.Nu tipa nav laika,daudz darba.Jā laukos nav viegli.Normāli,cilvēciski parunājāmies.Parasti tika piedāvāts autiņu pie viņu sētām nolikt.Reti kad kāds neadekvāts trāpījās. Tā,ka diez vai visur baigi vajag to likuma burtu.Tie, kas nepiedāvāja pretī kādu labumu, tie skaitijās neadekvātie?
Hotentots [21.jūl]: Legāli gan jau nav, bet skādes no tā arī nav nekādas. Vēži daudz kur ir, vien tā ķeršana tāda - reti kur atļauta.Tāds arī bija mērķis - saprast, vai būtiska skāde, jo konkrētajā situācijā par relatīviem sīkumiem meklēt kašķi galīgi negribas.
Abavnieks [20.jūl]: Plekstis [14m]: Sveiki!Kā ir? Tas tā kā legāli?
Mazupīte. Pie pāri upei krituša koka atradu piesietu piramīdas formas murdu, 4 ieejas. Iekšā ielikts tikko svaigs vistas šķiņķis ar stilbu.
Kas tiek ķerts?Vēžus
Plekstis [20.jūl]: Sveiki!Vēžus
Mazupīte. Pie pāri upei krituša koka atradu piesietu piramīdas formas murdu, 4 ieejas. Iekšā ielikts tikko svaigs vistas šķiņķis ar stilbu.
Kas tiek ķerts?
Plekstis [20.jūl]: Sveiki!Murds no tīkla materiāla, ja tas ko maina.
Kas tiek ķerts?