Aigaigar, par Tevis uzdoto jautājumu,ja sliekas mēģina iegūt ar elektrību,cik tuvu var iet pie stieņa,pie kura pieslēgta strāva.Te rakstīja,ka viens prātvēders tādā veidā darbojoties,nonācis slimnīcā.Man aizdomas,ka viņš īsti nav zinājis,ko dara.Katik čalītis nebija iespraudis zemē fāzi un nulles vadu arī.Esmu tādā veidā uz ātro sadabūjis pietiekoši nakteņu,jo viekārši nav cita varianta,ja pēkšņi saspriež ar čomiem pacopēt.Daru tā:četrzaru mēslu dakšai pieskrūvēju vadu,atrodu kādu ēnainu vietu vai puķu dobi,protams savā sētā,salaistu ar ūdeni,pēc kāds laiciņa ūdens sasūcies zemē pietiekoši dziļi,tad ieduru dakšu un pieslēdzu pie fāzes.Pie strāvas paturu kādu minūti,sīkās izlien ātri,bet lielie jāpagaida.Esmu lasījis sliekas pie pašas dakšas ar pieslēgtu strāvu,neko neesmu jutis,ka sistu strāva.Bet tas jau nu pašam jāsaprot,ko dara,ne jau visi vienādi panes strāvu.Ja tās sliekas ātri salasa,pārāk ilgi nemocot ar strāvu,tad nav ne vainas.Esmu pagrabā mitrā velēnā noturējis pat nedēļu.Man vakar izskatījās,ka Ancē pamatīgi nogāza lietus,tākā droši vie vari nakteņus salasīt arī tāpat.
7.jūlijs 2010, 21:59 | links