Vienkārši runājam par visu ko!

Tas, kas nav citās tēmās!
Kāds var pateikt kāda bija tā itāļu laika prognožu mājaslapa?
6.jūlijs 2010, 22:44 | links

kapec bezjedzigu? man liekas, ka tikpat labi karusas narsto, tapec ari prasu...
6.jūlijs 2010, 22:38 | links

aizmirsu piebilst,ka es te cepjos upes pēc nevis ezeru,tas jav akal cits stāsts.
6.jūlijs 2010, 22:37 | links

Vecīt ja Tu šauj mani nost es to būd arī svilinu nost))),bet ja nopietni tad nevajadzēja pieļaut stutēt būdas un pārdod zemes pie ūdeņiem,kas atiecas uz sūdu neaizvākšanu,tad mums visiem pie tā ir jāpiestrādā,respektīvi,ja redz kādu kas to sūdu met zemē likt viņam savākt aiz sevis un ne tikai aiz sevis,bet citu gružus arī.
6.jūlijs 2010, 22:36 | links

Es , kā zemes īpašnieks ūdens krastā , mazliet izteikšos par tam tauvas joslām . Brauciet , ķeriet , nav jau žēl , atvēlēšu ne viss 4 metrus , bet kaut vai 100 metrus , bet brauciet tikai tie , kuri spēj aiz sevis savākt visus savus sūdus , lai man pēc tam nav jāstaigā un jālasa jūsu atstāto . Vienkāršs piemērs : Vārkaļu kanāls , pavasarī , lielās talkas laikā , visu kanāla apkārtni burtiski izlaizīja , paskatieties kas tur darās tagad , pagājuši ir tikai 3 mēneši !!! Redzot šo ārprātu es esmu par to , ka tauvas joslas vispār tiktu atceltas , žogs priekšā , iekšā traki suņi , un jā kāds rāpjās pāri - šauju nost . Te ir dalītas jūtas , no vienas puses nav jau žēl , no otrās puses - apšaut tādus makšķerniekus , kuri nevar aiz sevis savākt . Un kā lai atšķir kurš ir tas kurš aiz sevis visu savāks , bet kurš nē .
6.jūlijs 2010, 22:24 | links

un runa jav iet par izpļauto +-100m ne jav par 4x4 mazu pleķīti,tur pat es nelīdīšu:)
6.jūlijs 2010, 22:20 | links

sorry,runa gāja par grābeklīšiem,kuri nebij atļauti,kas atiecās uz sabarotu vietu,kā lai es zinu ka tu esi to vietu sabarojis,un es atbraucis 30-60 km uz cop netaisos meklēt citu viet
6.jūlijs 2010, 22:11 | links

Ilmarsss...

Te kaut kas neiet kopā... Valsts mežā točno ne ar kādiem likumīgiem līdzekļiem nav iespējams aizliegt ogot/sēņot ne tantukam, ne ministram. Ja runa par medniekiem, tad tā gan pavisam cita opera un par šo tēmu ne tādi vien stāsti dzirdēti, bet nu līdz meža dedzināšanai nolaisties var tikai pilnīgi lumpeni.
A runājot par makšķerēšanu,tad līst izpļautā un sbarotā vietā, ja darbu ieguldījušais protestē (te gan arī vārdi jāizvēlas, jo uz trīstāvīgu sveicienu var gaidīt tikai četrstāvīgu atbildi), man pašam liekas kaut kā neētiski, vienalga vai privāta, vai publiska vieta. Bet nu katram savs....
6.jūlijs 2010, 22:05 | links

savu-laik man bij pazīstami divi mežsargi(valsts mežos),vienam no viņiem patstāvīgi vasarā dega meži,bet otram nē,jautāju kā tad tā,meži Jums robežojās,kaimiņam mežs deg ,bet tev nē?!Šis man atbild,es atšķirībā no viņa,ar sakostiem zobiem ciešos , laižu tantukus , onkas ogot un sēņot,lūk arī rezultāts.Tā ka skatieties tā saucamie privātīpašnieki, nevajag valts ūdeņus uzskatīt par privātajiem,un nav Jums nekādu tiesību nelaist mūs makšķerniekus makšķerēt,kaut arī tur ir izpļauts un sabarots.
6.jūlijs 2010, 21:46 | links

Atkal sākas vecā dziesma jaunās skaņās - šitas temats par tauvas joslām utt. jau n-tās reizes ir izmalts pa visiem forumiem un pie kaut kāda konsensusa neviens nav nonācis. No vienas puses, protams, likums ir likums un tauvas joslas un citi servitūti būtu jāievēro, jo īpašniekam jāsaprot, ka tas NAV VIŅA ĪPAŠUMS bet gan APGRŪTINĀJUMS uz viņa īpašuma, no otras puses pilnīgi saprotama ir īpašnieku vēlme pasargāt savu teritoriju un arī likumi lielā mērā ir īpašnieku pusē un iespējas piespiest īpašnieku ,piemēram, novākt žogu ir visai minimālas. Katram sava taisnība, un, kas raksturīgi, viens un tas pats cilvēks var lamāt "biezos budžus" kas sacēluši visur žogus tā ka cilvēks netiek pie upes tārpiņu papeldināt, bet tai pašā laikā lielās ka dzenā no savas 20m tauvas joslas "vietējos bomžus". Koroče bardaks... Varbūt labākais risinājums ir Skandināvijas variants, kur praktiski visa nepastrādātā zeme/ūdeņi pēc likuma ir " sabiedrībais brīvi pieejami dabas resursi" (lai gan tur arī ir savas zamaročkas un de jure nav vienāds ar de fakto). Koroče nezinu... Galvenais, manuprāt, ir neaiziet ekstrēmos uz vienu vai otru pusi - negribas ne lai mūsu bērni sēdētu katrs tikai pie saviem 10 upes metriem un uz svētkiem apmainītos ar kvotām, ne arī lai jebkur un jebkad būtu jāsastop cūkukūts, stikli, tīkli utml.
6.jūlijs 2010, 19:00 | links

Brusi, bet no laivas cis, cis jau drīkst!:)
6.jūlijs 2010, 18:45 | links

haha te rada ka ara +12 gradi Rigaa :D :D :D maza kluda-tikai pa kadiem vismaz desmit gradiem nobidite :D:D
6.jūlijs 2010, 18:28 | links

Palasot likumdošanu radās doma par reālu tūrista piedzīvojumu Latvijā;Esmu likumpaklausīgs Vācijas iedzīvotājs.Sadomāju nobraukt pa Latvijas upi ar laivu.Izlasīju likumus;aizliegts piestāt krastā bez saskaņošanas ar īpašnieku.Ok.Braucu.Vakarpusē sagribējās cis cis.Gar krastiem meži.Viss vakars pagāja braucot un saucot īpašniekus.Klusums.Otrā diena.Pabļaut vairs nevaru.Uz vienas vietas uzliku žņaugu.Zvanu policijai,ugunsdzēsējiem, saeimai u.t.t.Neviens nevar pateikt,kā neizkāpjot krastā atrast zemes īpašnieku.Trešajā dienā pūslis neizturēja.Piezvanot uz izziņu biroju un informējot par šo lietu,atradās īpašnieks.Saucas-Ātrā palīdzība.Fūuuu.Galvenais,ka dzīvs un likumīgi ļāva pietauvoties.Vairāk pa Latvijas ūdeņiem nebraukšu.
6.jūlijs 2010, 18:07 | links

man jau domāt, ka pašvaldībām būtu jārūpējas par piekļuvi pie ūdens, vismaz konkrētās vietās un tad vari doties uz abām pusēm pa tauvas joslu cik tālu vien tīk. Tikai viens jautājums tauvas joslu mēra no tās ūdens līnijas, kas ir augusta vidū vai aprīļa sākumā? :D
P.S. es ar laukos dzenu makšķerniekus prom no tauvas joslas, ja viņi iesēžas manā copes vietā, kur izpļauta zāle un sabarotas zivis, jo mūžīgi kāda smēķu paciņa vai kāds plasmasas "garais" ir zālēs iemests. Un jā vēl man kremt, ka viņi 100 gr raudas stiepj uz mājām maisiem. es laižu atpakaļ lai būtu ar sīčiem ko paķert.
6.jūlijs 2010, 17:46 | links

AndisN - kautkā tā jā. pamēģini jūrmalā caur fizisku un juridisku personu īpašumiem pie lielupes tikt. nedraudēs, bet vnk nošaus.

Piekrītu, no vienas puses tā ir cūcība, ka ierobežo piekļuvi, no otras puses - man arī nepatīk, ka pār manu mežu vai tīrumu sveši (mednieki, sēņotāji) staigā - vairums tomēr kautkādu drazu atstāj...
6.jūlijs 2010, 17:36 | links

Ko dod tā tauvas josla,ja pie viņas nevar tikt klāt.Aizbraucām uz Daugavu,mašīnu nolikām NEprivāta ceļa malā,un pārgājām metrus 20 pa aizaugušu pļavu līdz Daugavai.Pēc 15min.klāt bargais īpašnieks un draud ar nepatikšanām,ja staigāšot pa viņa zemi.Prasām,kas slikts ka pārgājām,šis atbild ka viņam redz nodokļi jāmaksā utt.Labi ka vēlāk pienāca BARGĀ kaimiņš(lāga vīrs) kurš pat atļāva iet caur savu pagalmu lai tiktu līdz ceļam.Kā tad ir,ja īpašums būs 3km.garumā,tad lai tiktu līdz copes vietai jāklunkurē pa tauvas joslu tie km.?
6.jūlijs 2010, 17:25 | links

Klau, vai te ir kāds burnieka ezera pazinējs? Jautājums: izbraucot ar laivu no Ezerpriedēm, uz kuru pusi (pa kreisi gar baznīcu vai pa labi) doties lielo lidaku un zandartu meklējumos (virs 5kg)? Maijā spiningoju pa kreisi pie baznīcas un tad keras ļoti daudz, taču visas ne lielākas par 58cm..

Paldies!

P.S. Rakstu šai forumā, jo Burtnieku forums ir neaktīvs
6.jūlijs 2010, 15:50 | links

Ir tāds likums par tauvas joslu, kur aprakstīts ko drīkst um ko ne. Tikai par to naudas iekasēšanu tā!? Mazsalacā arī pārdema biļetes uz"meteorīta bedres'' apskati:):):)
6.jūlijs 2010, 15:36 | links

Tas ir zvejniecības likuma pants,pēc kura ir izdomāts Gaujā iekasēt piķi.(7) Pēc saskaņošanas ar zemes īpašnieku tauvas joslā ir atļauta:

1) laivu un kuģu piestāšana (izņemot zvejas uzraudzības dienesta laivas un kuģus, ja tie izmantoti, pildot dienesta pienākumus), to izkraušana un pagaidu uzglabāšana; Interesanti ir tikai viens,kā es,neizkāpjot krastā varu kaut ko saskaņot.Pagaidām neesmu redzējis gar upju un ezeru krastiem sēžam īpašniekus,to pārstāvjus,kaut vai vismaz telefonus.Perfekti pildot šo likuma punktu,laivošana Latvijā praktiski ir aizliegta.
6.jūlijs 2010, 15:33 | links

Kaat domā ka tev kāds atbildēs?
Pie Siguldas tūristbāzes nav parka zeme, bet privātīpašums Dainas:)kur uzcepts kempings.
6.jūlijs 2010, 15:15 | links

Pievieno savu atbildi

Nepieciešams reģistrēties, lai pievienotu atbildi!
Uz augšu

Creative templates for Google Ad Manager