Vienkārši runājam par visu ko!

Tas, kas nav citās tēmās!
Ezers tīrs 100%. Bet ja līdacēni ir un ūdens tumšs, tad kas būtu pareizākais risinājusm ar ko sākt copēt. Ar gaišajiem mānekļiem - kuri izceļas apkārtējā vidē, vai tomēr mēģināt ar tumšajiem ierastajai videi raksturīgajiem zivju atdarinājumiem?
8.jūnijs 2010, 23:47 | links

Ja tas ir tīrs meža ezeriņš un tajā netiek novadīti nekādi indīgi rūpnieciski notekūdeņi vai naftas produkti(kā piemēram pat putniem nāvīgais gudrona ezeriņš Vangažos), tad tajā 100% ir zivis. Ja ūdens ir ļoti skābs no purva ūdeņiem, tad zivju daudzums parasti neliels, bet mazas karūsiņas, asarīši, līdacēni noteikt dzīvo.
8.jūnijs 2010, 23:21 | links

Tas ir pirmais darbiņš ko darīšu, kad būšu laukos. Jo šodien redzēju bildes, baigi iespaidīgs. Līdzīgs tam kur P. Lideris vienā copes raidījumā ķēra zivis - līdakas. Kad dabūšu bildes ielikšu arī te. Ūdenszāles nav nekādas. Krasts izskatās stāvs. Bet tanī raidījumā arī P. Liderim tur zāles nebija. Vienkāršhi mani šokē, tas ka vietējie nevelk, bet tas ir saprotams grūti piekļūt. Un tas Ph līmenis tomēr biki atšķiras no normas.
Tas zinātnieks, kas zive.lv mēdza ielūkoties laikam jau te neparādās? Varētu uzprasīt šim.
8.jūnijs 2010, 22:26 | links

skolotāja ir mēģinājusi ķert?:)
8.jūnijs 2010, 21:32 | links

Graivis. Būs vien Tev jāaizčapo līdz tam ezeram :) ja ir ūdenszāles (glīvenes, lēpes, raglapes...) tad jau arī zivīm jābūt. Ja tas ir pārpurvojies meža ezers, tad 100% jābūt.
8.jūnijs 2010, 21:27 | links

Ar copi nodarbojos 5 gadus, un zināju ka ir tāds ezers mežā un ar tādu ph, jo rados biloģijas skolotāja, kas to lietu pēta. Viņa saka ka nav zivis!
Bet es neticu ka 15 ha dziļumā no 2-5m nav zivis. Baigais stiepiens pa mežu lai tiktu klāt. ~2km jāiet ar laivu pa akačiem.
Tamdēļ prasu pieredzējušakiem makšķerniekiem. ir tādos meža ezeriņos zivis vai nav?
8.jūnijs 2010, 21:20 | links

Es neprovēšu, es ar māxlīgām ēsmām ķeru. Tik tāpat us joku parāvu :)))))))
Bet isskaidrojumu tāpat lapprēt dzirdētu ;)
8.jūnijs 2010, 20:34 | links

Griezējs....Es jau tā iedomājos ka kāds ko līdzīgu teiks,bet paprovē.Kad strādāju zivjudīķos tad tik tā tika transportētas karpas.
8.jūnijs 2010, 20:20 | links

Nesapratu to fišku, kā var sāls strādāt zivju saglabāšanai dzīvā stāvoklī.
Piparus un etiķi nelēji klāt? :)))))))))
8.jūnijs 2010, 20:10 | links

Es jaunībā mailes vasarā transportēju sālsūdenī.Uz 5 litriem ūdens apmēram 3 ēdamkarotes sāls.Ne asakas!
8.jūnijs 2010, 20:05 | links

Dzīvās zivtiņas labi uzglabāt ,lietojot AIR PUMP! Es lietoju no ebay pirkto par 6-7Ls :piem.item Nr. 160369118436. Vasarā spainī esmu vedis 2 dienas.Bez problēmām!
8.jūnijs 2010, 19:41 | links

Kaut kā smieklīgi sanāk, Ph zini, bet vai ir zivis - nē :DDDD
Nosaukumu vismaz zini, vai tikai garuma un platuma koordinātes? :)))))))
8.jūnijs 2010, 19:29 | links

Zinu purva ezeriņu kurš ap 15ha liels, bet neesmu mēģinājis copēt. Ph~4-5.
Vai tādā varētu būt zivis? Nu vismaz ašukiem toč jābūt.
Neticu ka visi 15 ha bez nevienas zivs.
8.jūnijs 2010, 18:33 | links

Ir variants svariņu uztaisīt no nogrieztas plastmasas pudelītes 4-6cm diametrā(atkarībā cik lielas zivteles gribat izmantot), apmēram līdz 10cm garumā. Apakšā piemontēt(iekausēt) svina plāksni, sānos(apkšā pie svina) izurbina cohumiņus lai ātrāk grimst. Rezultātā sanāk kas līdzīgs palielai fidera barotavai, bet pēc funkcijas vienpakāpes raķete :D Zivteli ievieto ar galvu uz augšu un žvidzina iekšā ar pusapļa sāna metienu, centrebēdzes spēks neļaus zivtelei izlidot priekšlaikus. Kad konteiners pēc iemetiena sāks grimt, zivtele izpeldēs. Atzīšos izmēģinājis neesmu, bet domāju nostrādāt varētu :)
8.jūnijs 2010, 17:41 | links

es, kad biju jauns un naivs un mēģināju samu no krasta uz dzīvo izķert darīju tā, ka pļaviņu hesā kur stāvie krasti, laidu pa auklu lejā sviniņu ar piesietu pavadiņu un dzīvo aiz lūpas. sami neķērās, bet zandartus dabūju...
8.jūnijs 2010, 15:02 | links

mjaa....bet tad reku ir ideaals biznesa plāns - stingrāki PVA maisiņi, domāju, ka tā lieta aizietu... :DDDD
8.jūnijs 2010, 14:36 | links

Pat ar mitrām rokām paņemot PVA maisiņu viņš jau sadalās, UTOPIJA, DZĪVU ZIVTIŅU TUR IEMĀNĪT NEVAR!
8.jūnijs 2010, 14:32 | links

hmm...man likās, ka viņi tā uzreiz neizšķīst, bet var jau būt - neesmu viņus rokā turējis! man gan liekas, ka ja visa sistēma jau ar maisiņu pie svina ir piesieta, tad iemaukt tur iekšā zifteli, aizsiet un iemest paspētu, bet var jau būt, ka smagi maldos. tādā gadījumā vienīgais ko mēģinātu darīt ir to zivteli maukt klāt uz diviem āķiem - vienžuburi caur abiem žokļiem un caur nāsi un tad vēl aizmugurē iespraust trīsžuburi. Bet jebkurā gadījumā nekāda dzīvotāja tā maile nebūs - viņai tas sitiens pret ūdeni vien būs liktenīgs... :(
8.jūnijs 2010, 14:26 | links

Es ar to iedomājos, bet mitrumā tie maisiņi ātri sadalās un labi ja paspēsi ielikt, kur nu vēl aizsiet un iemest. Var lietot tikai ja to zivi nožāvē, bet tad jau viņa vairs nebūs dzīva
8.jūnijs 2010, 14:11 | links

es tādus max tālmetienus gan ar dzīvo neesmu taisījis. man ir viena sistēma tuviem metieniem, ko es tev ienam jau tiku skaidrojis, bet es tikko iedomājos, tādu ļoti iespējams pilnīgi stulbu domu - a kā būtu ja to zivtiņu ar visu āķi iemauktu kaut kādā PVA maisiņā (tādus laikam karpisti izmanto) un to maisiņu piesietu pie svina, tad gan jau varētu žvidzināt droši....varb'tu diezgan muļķīgi, bet moš ir vērts paprovēt....
8.jūnijs 2010, 13:58 | links

Pievieno savu atbildi

Nepieciešams reģistrēties, lai pievienotu atbildi!
Uz augšu

Creative templates for Google Ad Manager