arii fakts, dikis jau it kaa uzsilst atraak , bet tajaa pashaa laikaa, dikim visu laiku teceeja klaat udens jo augshaa laidu nost vienu no dikiem un udens iisti nedabuuja uzsilt!
sodien biju savaa dikii paproveet pametaat spini, jo narsta aktivitaati vairs nebiju manijis, un bija ar visi gan zemmeri, un loti gausi, lidakai virsuu bija deele, bet iznarstojushas gan ir visas!
kopaa pa 3stundaam 5gab :)
ta ka nesakas, un gaidam 1. maiju :)
a,nu varbuut..es jau personigii nav spiningojis narsta laikos,ta i 1.maijaa neeju...parasti peec kaads nedeeljas,tad atkopjas arii maatiites,tad jau ar dziivo vairaak....
Ņem gan, bet tas tādos gadījumos, ja ķer ar līdaciņai līdzīgu mānekli. Notiek aktīva konkurentu projām dzīšana un zivs vienkārši uzkeras. Daži mazāk godīgi makšķernieki to izmanto.
fiskare,nu tieshi jau tas tai rakstaa ir atziimeets,ka viss atkariigs no laika apstaakljiem.....ja nakamnedeelj sola siltu laiku,tad jau fiksi buus cauri....un visspar jau lidaka narsta laikaa nenjem,taa ka ceriibas nokjert ikrainu maatiiti nemaz nav tik lielas...
Ļoti laba teorija, bet mani interesē novērojumi, jo tie ir visprecīzākie. Piemēram pagājušopavasari es piefiksēju pats, ka nārst beidzās nedēļu pirms lieguma beigām. Tādēļ arī droši devos pīckot. Šogad laika vērošanai nesanāca, tādēļ jautāju par novērojumiem. Nevaag tēlot hipergudros un atsaukties uz rakstiem - dabā viss notiek ne tā kā mēs domājam, sevišķi jau pēc bargākās ziemas pēdējos 20 gados.
Tas varētu nozīmēt, ka par 1.maiju sapņot miklos sapņus nav jēgas. Ja vien līdakas nākamajā nedēļā pa fikso visas lietas nenodara, tad badapātagas vicināšana būs diezgan bezjēdzīga. Ja nu vienīgi kādu zivi var aizcemerēt, bet tas nemaz nerullē. Ko saka eksperti?