Vienkārši runājam par visu ko!

Tas, kas nav citās tēmās!
prasiishu veelreiz :D

kaads domaa sestdien iet uz Doma laukumu? uz to pasaakumu?
10.marts 2010, 19:05 | links

Jeeska, katru gadu konkrētā atkostā vieta var izskatīties savādāk. Gaujā gan aizpagāšgada vieta rudenī riktīgi atdevās! Sagaidām, kad ūdeņī būs vaļā, lai nedēļu nostājas un zivs pierod, un gāžam!
:))
Tomel, jā, ap to vietu.
:)
10.marts 2010, 19:04 | links

emKa
0.3 strofts=0.32-pārbaudīts, bet aukla laba.
Viepli
Nu var arī lociņu aiztaisīt, bet ar roku jātur kasete...karoče nēmāku sīkāk iskaidrot.
Vēl ko kādreiz piekopu, bet tas mazākām zivīm un pamatā rotiņiem-noknieb orģinālo āķi, un viietā piesien ar monofīlo, kurai nedaudz mazāks diametrs. Zaudē trisžuburi nevis visu rotiņu:-), darbojas, bet ne vienmēr
10.marts 2010, 19:03 | links

eMKa katram savs :) man atkal ir taa kopsh saaku ar piitajaam copeet, mono pat redzeet negribu.
10.marts 2010, 19:01 | links

Jeeska, nau jau nemaz tik traki, bet protams sauraaka nekaa valmieraa. bet toties kas par dabas skatiem, kaifs vien jau gar upi iet. un ja veel kaadu zivtinu noker tad pa visam.
10.marts 2010, 19:00 | links

emka - tāpēc jau lieto fluorkarbona pavadu ;)
tievāka pamataukla - vieglāk iemest, mazāk straume nes utt ;)
10.marts 2010, 18:59 | links

Viepli Tu jau pa gauju copeejies te pat riigas tuvumaa ja? liidz siguldai un taa?

Aluuksnes rajonaa taa gauja ir pavisam citaada nekaa teiksim pie adaziem.
10.marts 2010, 18:57 | links

tomels
Nu Alūksnes rajonā-tur jau tai Gaujiņai pāri var pārspļaut:-). Bet pirms un zem Valmieras..... Nu nemāku es nenoraut ne ko. Reiz ar kolēģi bijām val. pie vanšu tilta. viņš mētāja peldētavā, es blakus gar krūmiem. Viņš noķēra līdaku, es norāvu vizuļus. tajā dienā viņam 2lidakas, man laikam 5 vizuļi. Nu nevaru paiet garām smukām vietām. Starp citu bieži škrobis nav par vizuļu noraušanu bet gan pavadiņu-tās starp citu dārgāk sanāk, ja ņem uz gumiju fona:-), citādus vizuļus Gaujā nelietoju, nu labi vēl rotiņus.
Viepli
Nu jā, ja iet uz raibajiem, tad jau konkrētas vietas, kuras atkož, bet ja uz līdakām....:-(. Vispār iemācīsi lašus ķert:-)? Man gan ir zināmas iemaņas...bet to šeit nestāstīšu;-), pārpratīs pilsoņi:-)
Kilka
Par auklas nostiepšanu un atlaišanu Tev taisnība, bet nedarbojas ja apakšā ir nogrimusi 100 gadīga egle un zini ka tur apakšā arī līdaka uz 100 cm:-)
10.marts 2010, 18:57 | links

Labi, izmantoju , jau gadus divus, Stroft 0,3 monofīlo, netaisos mainīt ne pret kādām pītajām, jo :
1kārt āķi taisnu ( oriģinālo Tobijam) var izstiept arī ar šo.
2kārt ja zaceps konkrēts, tad nav atšķirības mono, pītā vai trose...
3kārt ja copē upē, kur gultnē akmeņi, pītā nolietojas ātrāk un pat pie maziem zacepiet tā trūkst (pēc prakses Kolā)...
Un vispār man patīk mono auklas :))
10.marts 2010, 18:56 | links

veel ir gadiijies kad atstaaju vizuli deel suudiigas karabiiniites. taam zalajaam pavadaam taadas ir, kopsh taas reizes tos meeslus vairs nelietoju. gaujaa atstaaju loti labu suupinu, liidakaam garsoja, tajaa dienaa 6 liidakas uz vina izvilku un peectam ari atstaaju.
10.marts 2010, 18:55 | links

eMKa, Vieplim uz 3000 daiwas nemaz nevar uztīt tik rupju auklu, lai kaut uz mirkli sabremzētu, kur nu vēl gar zemi:)))
Ā, tad tapē lielais jūras trolinga muļķiks:)))
10.marts 2010, 18:55 | links

Sjo, jāiet bunbot ;)
10.marts 2010, 18:54 | links

Kilka, sorre. Likās, ka tu domā veidu, kad loks paliek ciet, bet auklu pavelc sānis, nospriego un tad laid vaļā.
10.marts 2010, 18:51 | links

meps rotiņiem visiem āķi atliecas,tie ir speciāli tādi taisīti lai mazāk vizuļus norautu.ar normālu auklu mepus var izvilkt!!!
10.marts 2010, 18:49 | links

Kāpēc čakarē? Ja bezinercenei - tad attaisa lociņu un auklu pietur ar pirkstu!?!
eMKa, par gultni - Daugavā līmenis no HESa cilājās ik pa 5 min, nekāda dižā gultnes lasīšana neizdodās...
10.marts 2010, 18:49 | links

Kilka, tai zacepu atbrīvošanai ar nospriegošanu viens kreņķis - čakarē spoli. Tā kā pārāk aizrauties arī nedrīkst.
10.marts 2010, 18:46 | links

Viepli, lociņš ne reizi neaizkrita ciet?:)Man vienreiz bij ekstrēms tuvplānā:))))Labs! Kas attiecas uz "zacepu" iesaku lietot plastmasas~3/4 caurulītes gabaliņu10cm, aptin auklu reizes 6-8 ap cauruli, lai nekrustojas un tad censties stiept āķus. Drošības apsvērumu pēc var pārslēgt vēl antireversa sviru. Zobrati nedeformēsies un aukla uz spoles ar "neiegriezīsies".
10.marts 2010, 18:45 | links

es jau ar tādā atpūtnieka līmenī.bet upēs taču dzīvo arī bebri,ja iepriekšējā gadā tā bedre bija tīra,tad šogad jau zaceps garantēts.tieši tā lai tur konkrētu slodzi,tā kā pie rīgas hes akmeņu netrūkst,arī vajag normālu auklu.eMKa tu esi labs humora vecis.bet par noraušanu tādu auklu,vieplis iedeva labu padomu ,tā kā nemaz jau tā nav jādara kā tu raksti!
10.marts 2010, 18:44 | links

tomel - uz auklu iepakojumiem, īpaši LV tirgotiem visādu figņu raksta. Reāli 30 lb Powerpro ir 0.28 mm.
Savās dažās pirmajās copes reizēs Daugavā (tik nezinu ko ķēru, jo neko nenoķēru :DD ) iemanījos, ka vizuļus reizēm viegli "atsist", ja ieķerās akmeņos. Proti - riktīgi nospriego auklu ar kātu, un tad to strauji atlaiž. Meistari mācīja, ka āķi samērā pamīksti vajadzigi, jo velkot iztaisnojot tos, arī var atbrīvoties no zacepiem. Ar superstrong treblēm - game over ;)
Emka - es jau sabijos, ka esi piedzimis par "straumes lasītāju", bet tad ar lielu atvieglojumu lasīju, ka tas tik ar laiku Tev atnācis :DD
10.marts 2010, 18:43 | links

Jeeska, nu Gaujā pēc Daugavas vispābā kaifs bija copēt. Bleķis forši pa gultni veļās, visu var saprast. Pa divām sezonām nevienu neatstāju.
10.marts 2010, 18:41 | links

Pievieno savu atbildi

Nepieciešams reģistrēties, lai pievienotu atbildi!
Uz augšu

Creative templates for Google Ad Manager