Vienkārši runājam par visu ko!

Tas, kas nav citās tēmās!
Brusis - Sienāža gadījumā ir vēl pāris apgrūtinājumi - polderis un blakus esošais liegums. Es jau nu pa dienu tā vienkārši nebradātu, jo cilvēki tur apgrozās un ja kādam nepatiks, tad inspektorus izsauks... un ej pēc tam skaidrojies...
9.marts 2010, 10:53 | links

man domāt, ka par privātajiem grāvjem inspektoriem maz daļas un intereses, ja vien tie nerobežojas ar publisko zemi ai ūdenstilpni. Es ar pirms pāris gadiem pa privāto grāvi ar brideni līdakas uz jāņiem cilāju :D

Brusi, tieši tā. turklāt man pašam savs dīķis, zivju netrūkst.

Vienīgais interesē, kas tais grāvjos darās, kad bijām sīki, tad karūsas un līņi ap kg bija ka biezs.

gulbis37 - jā jā. Ja es pie tāda Sienāža karūsiņu grāvja izdomāju ķirsī iekārt tīklu pret strazdiem, man kā čangalim, kuli nost, jo esmu par tuvu zivi plivinājis gardīni :D Arī Jūlijs Krūmiņš ir palicis bez abi roki, kāji un starpkāju mantības,jo tiklīdz lapenītē aizkari vējā ieplīvo par tuvu Baltezeram, tā atnāk viens zaļais un kaut ko nocērt, jo ar aizkariem jau var noķert mailītes :D
9.marts 2010, 10:52 | links

To Daddy,Cik es sapratu sienāzis taisās bradāt pa grāvi.Pirmkārt inspektori Latvijāir tik maz,ka grāvjus točna nekontrolē,un otrkārt,grāvji pārsvarā ir izrakti un atrodas privātā zemē.Negribu ticēt,ka uz privātu ūdenstilpni,kura ar upi vai ezeru savienojas tikai palu laikā attiecas minētie likumi.
9.marts 2010, 10:50 | links

ir jau veel,ka ar neatlautiem riikiem nedriikst atrasties cik tur tuvu pie udenskratuves:)
9.marts 2010, 10:42 | links

:) tais grāvjos miit tikai karūsas un līnīši. Turklāt ja zeme īpašumā, tad īsti nevar saprast, vai ir jācērt kuli vai nav :)
9.marts 2010, 10:42 | links

Brusi, sveiks! :))
taisnība...es 1x tv skatījos, kur kaukādi tiesneši žēlojās, ka esot pārgruzīti ar administratīvajām lietām, kuras skata 3 instancēs un gadiem katrā...a ko var gribēt, ja likumi un noteikumi ir tik "šķidri" cik ir...

tev taisnība, nāksi no bodes ar "avosjku" kurai acs lielāka par 10mm, iekāpsi upītē...un PSC :))
9.marts 2010, 10:40 | links

Daddy - aizmirsi pateikt jaunos MK apakšnoteikumus Nr 21/4 no 2010.03.03. MP /MZGD noteikumu 3.apakšpunkts - kurzemē ja noķer ar brideni -nocērt labo roku,ja Vidzemē -kreiso,Zemgalē - abas olas,Latgalē - kuli nost. :)
9.marts 2010, 10:40 | links

vecīt, 500ls ir tikai ja tu tā vnk iekāp upītē tīklu paskalot...bet ak vai, ja kaukas tajā tīklā arī ieskrien, tad pēc MN ir vēl jāpiķo 500Ls par katru zivi (alata, lasis, sams, sīga, strauta forele, taimiņš, zutis)...citas zivis gan ir lētākas :))
9.marts 2010, 10:35 | links

To Daddy,sveiks Ja labi grib visur var atrast šķirbu.Šie noteikumi attiecas uz makšķerniekiem un zvejniekiem,bet es taču ar kartupeļu tīkliņu eju uz veikalu,un pa grāvi īsāks ceļš.
9.marts 2010, 10:35 | links

man kaiminnsh iemineejaas, ka tie ir 500 Ls, negribēju ticēt, bet nu ta laikam tā arī ir.
9.marts 2010, 10:30 | links

skatoties kā tu bradā - kā fiziska vai juridiska persona un vai makšķerē vai zvejo :)) skaties pats:

APK 80.pants. Medību, zvejas un makšķerēšanas noteikumu pārkāpšana

Par makšķerēšanas noteikumu vai licencētās makšķerēšanas noteikumu pārkāpšanu -

uzliek naudas sodu no divdesmit līdz piecsimt latiem, konfiscējot pārkāpuma izdarīšanas rīkus un pārkāpuma priekšmetus, tai skaitā pārkāpuma rezultātā iegūtās zivis, kā arī peldošos līdzekļus ar aprīkojumu vai bez konfiskācijas.

Par zvejas noteikumu pārkāpšanu —

uzliek naudas sodu fiziskajām personām no divsimt līdz piecsimt latiem, konfiscējot pārkāpuma izdarīšanas rīkus un pārkāpuma priekšmetus, tajā skaitā pārkāpuma rezultātā iegūtās zivis, kā arī peldošos līdzekļus ar aprīkojumu, vai bez konfiskācijas un atņem zvejas tiesības uz laiku līdz vienam gadam vai bez tiesību atņemšanas, bet juridiskajām personām — no divsimt līdz trīstūkstoš latiem, konfiscējot pārkāpuma izdarīšanas rīkus un pārkāpuma priekšmetus, tajā skaitā pārkāpuma rezultātā iegūtās zivis, kā arī peldošos līdzekļus ar aprīkojumu, vai bez konfiskācijas un atņem zvejas tiesības uz laiku līdz trim gadiem vai bez tiesību atņemšanas.
9.marts 2010, 10:25 | links

sienaazi, kad inspektors prasa, ko tu te ar tīklu dari, tu viņam pasaki, ka tas tak nav tīkls, tā ir bridene, a par tādu noteikumos nekas nav rakstīts :D :D
9.marts 2010, 10:24 | links

Uzliks tevi sienāzi uz āķa -uz sapalu,Siguldā Mitris var arī nošaut :)) Ar brideni neviens neko tev nedarīs . Ta jau ja es mazās zivtiņas ar tīkliņu ķeselēju -tad ar jāuztraucas. Brien vien mierīgi .
9.marts 2010, 10:22 | links

Kāds sods ir par tīklu likšanu ?
Gribu zināt, kas draud, ja mani paņem pie dziesmas ar brideni brienot pa grāvi, varbūt ka laikus atmest šo domu :)
9.marts 2010, 10:19 | links

gulbi - ja? es nekad neesmu pēc svara skatījies, tikai pēc izmēra un krāsas. ta jau tam svaram jābūt miligramos, lai būtu atšķirība...
9.marts 2010, 10:04 | links

gulbi
vislabākā proporcija ir čujs!
9.marts 2010, 10:02 | links

daddy,nu jaa,es jau arii par to kontaktu...bet tie grami jau parasti veikalaa ir atzimeeti pie mormenes....
9.marts 2010, 09:44 | links

gulbi
es taču viņas nesveru :))

kā jau teicu - tas atkarīgs no dziļuma kurā taisos makšķerēt. pie 0.12mm auklas:
a)līdz 3m dziļumam es liktu pilienveida mormišku 2-3mm diametrā
b)3-5m dziļumam - mormišku 4-5mm diametrā
c)virs 5m - mormišku 5-6mm diametrā.
Ja drusku jūtama straumīte, tad lielāko mēru, ja mierīgs ūdens, tad mazāko.

man jau šķiet, ka jo mazāka, jo labāk, protams ar nosacījumu, ka vari viņu normāli patirināt un ir labs kontakts ar to.
9.marts 2010, 09:41 | links

Pievieno savu atbildi

Nepieciešams reģistrēties, lai pievienotu atbildi!
Uz augšu

Creative templates for Google Ad Manager