30.jūlijs 2025, 21:28 | links
Tas bija domāts DomātājamBet Jon-Hill taisnība. Vienīgi Latgalē izskatās vēl sūnaināk.Biju izbraucienā līdz Balvu novadam un atpakaļ uz Stropiem.Tkko atgriezos.
30.jūlijs 2025, 20:54 | links
...nu jau sākat reālu sviestu kult,, man kā lauku cilēkam ( veterināram, sākumizglītība), kas audzējis trušus, vistas, zosis, pīles, kazas, cūkas nobarošanas buļļus, un piena zivju !!
Jon-Hill, 29.jūlijs 2025, 19:30
vitenahemots [Vakar]: Atceros puika būdams kā laukos, saimnieks ar maskalibreni iešāva cūkai galvā. Tad ar nazi iegrieza rīklē. Asins tecēja un cūka kvēca, vārtijās un nomira. Arī teļus ar kuvaldu sita. Un cūku kartupeļus vārītos devām kaimiņpuikam āzējot šo. Un tad vēroju arī cūku nokaušanas un svilināšanas procesu. Iekšas un teļa galvas uz mežu vedām. A gaiļiem vienkārši galvas nocirta un tad šie pa pagalmu skrēja bez galvas. Nu tādi lūk laukos bija tie procesi, lai ēstu gaļu. Tagad civilizēta pasaule ;) ;)Cik atceros saimnieks bij zemessardzē. Un pat automāts šiem bij. Protams tagad arī visi lopi sen jau vairs nav. Uzcēla gateri, lai cita nodarbe.
H20, 29.jūlijs 2025, 07:02
Par mazkalībreni pie saviem senčiem nekad neesmu dzirdējis... Vairāk izklausās, pēc, kādām tieksmēm...
Parasti, lielākus lopus, teļus un cūkas, iepriekš, profesionāli ar vienu "kuvaldas" sitienu apdulināja, tad ar labu vācu durkli nonāvēja...
Mazākus lopus, kazas un aitas, ar mīlestību apmānīja, un, ar to pašu labo vācu durkli nonāvēja...!?
Veikalā parasti īsta lauku cūciņ nav un nebūs.Pie paša saimnieka jāpērk,ja tāds ir pazīstams.Parasti vairāk tādam saimniekam par +-3gb. gadā vairāk nav uz kaušanu.Līdz ar to kāds tirgus,kādi veikali.Es paņemu pusi,ja ir,ja nē,tad ceturdaļu.Tādas nav ne tirgos,ne veikalā.PS.- 4,50 /kg.
Viesturs2, 29.jūlijs 2025, 18:11
Atceros puika būdams kā laukos, saimnieks ar maskalibreni iešāva cūkai galvā. Tad ar nazi iegrieza rīklē. Asins tecēja un cūka kvēca, vārtijās un nomira. Arī teļus ar kuvaldu sita. Un cūku kartupeļus vārītos devām kaimiņpuikam āzējot šo. Un tad vēroju arī cūku nokaušanas un svilināšanas procesu. Iekšas un teļa galvas uz mežu vedām. A gaiļiem vienkārši galvas nocirta un tad šie pa pagalmu skrēja bez galvas. Nu tādi lūk laukos bija tie procesi, lai ēstu gaļu. Tagad civilizēta pasaule ;) ;)
H20, 29.jūlijs 2025, 07:02
Par sākto tēmu- gaļu nepērku vispār, tā man ap māju staigā. Ar antibiotikām piepumpētās vistas neēdu. Tikko samalta mežacūka.
Bebrs, 27.jūlijs 2025, 18:18
Ja iet runa par pirkto cūkas gaļu, var pirkt Juro kautuvē, veikalu zinu Jelgavā, bet ir arī citur un tirgos.
Bauskā ir Jaunseņči ar pašu audzētām cūkām. Viņiem bija savas tirdzniecības vietas Rīgā u.c. Tas viss pārbaudīts, paši šo produkciju tirgojām un lietojam joprojām.
Ir arī citi Latvijas audzētāji, kas ignorē attīstīto rietumu tehnoloģijas.
Pērkot cūkgaļu jāskatās lai tā būtu svilināta neviss plaucēta, būs cita cepta ādiņa un aromāts. Lielveikalu tirgoto gaļu, kas nāk no Dāņu un citu ārvalstu piederošajām kompānijām, (neminēšu ražotājus) un kas audzētas ar brīvam latvietim nepieņemamām tehnoloģijām, nevajag pirkt.
Tas pats attiecas uz norvēģu lašiem. Tad labāk nopirkt reņģi.
egilss, 27.jūlijs 2025, 18:42