Par makšķerēšanas inventāru.Sakabes laikam ir tas vājais posms tajā heverē.Es neesmu baigais līdaku ķērājs.Ir citas zivis,kas ir interesākas par līdakām. Taču reizēm ķeru,plus līdakas nesmādē citām zivīm piedāvātos mānekļus.Esmu palicis slinks un nevēlos vairs taisīt tos 1000 metienus ar spiningu.Tāpēc reizēm paralēli mikrodžigam vai pludiņam iemetu pludiņu ar dzīvo.Esam nonākuši līdz sakabēm. Parasti lietoju ļoti vienkāršas volframa pavadiņas. Poļu.Lētas.Parasti ar testu 5 kg.Retāk 10 kg vai 2,5 kg.Pēc situācijas. Vienreiz Bārtā pieķērās līdaka.Līdaka kā līdaka.Ārdījās ne pa jokam.iesmeļot sačokā redzu,ka sakabe izvarota pilnībā 5 kg pavadiņai.Es nezinu uz kā tā līdaka turējās.Vienkārši noveicās.Vispār gaidīju ka būs kas lielāks.Diemžēl svariņi nepielūdzami rādīja tikai 3 kg.Nu ja,nodomāju par to sakabi,tastak poļu sūds.Lai cik dīvaini nebūtu,tā bija vienīgā reize,kad tika sapostīta sakabe.Uz to pašu 5 kg pavadiņu gan pirms,gan pēc tā gadījuma esmu noķēris vairākas 6 un 6+ līdakas. Un nekas slikts nav noticis.Laikam jau ir kādi faktori,kas to var iespaidot.Pirmkārt līdakas niknums un sportiskums.Otrkārt ražotājam var piegādāt stiepli kuras parametri var nedaudz atšķirties no optimālā.Vēl arī tehnoloģiskajā procesā var būt nepilnības.Tā kā viss kā vienmēr - kā paveiksies.Nu visiem novēlu lai inventārs nekad nepieviļ.Ne asakas.
12.decembris 2024, 11:04 | links