Es jau ar tiku provējis ar zvīņām cept, bet laikam nemāku, jo nekas labs tur nesanāca.
Doma lietot aparātu kopā ar zivju tīrāmo kasti. ;) nez vēl jāapdomājas, liekas jau ka laiku var labi ieekonomēt...
Meisters, 23.janvāris 2014, 21:40
Šodien pat tādā veidā sacepu ašukus - dievīgi!
Daži padomi:
1) apviļāt miltos (olu nevajag);
2) pannu uzkarsēt uz vidējas liesmas līdz parādās pirmie garaiņi;
3) uzliet eļļu un uzkarsēt;
4)apgriezt zivi uz otru pusi, kad parādās pirmais kraukšķis (gaiši, gaiši brūns);
5) pašās beigās var piešaut nedaudz sviesta - smeķīgāk;
6)pēc uzcepšanas apkaisīt ar sāli.
Tas ir tāpat kā ar omleti, gaļu, kartupeļiem - ja nepareizi uzkarsē pannu, pieraus klāt kā likts. Pannas ar ir dažādas.
Bet noteikti iesaku nemocīties ar zvīņām - tas vairāk ir stereotips, ka tās jātīra. Jo īpaši ar āsuku nav ko mocīties.
Labums zvīņām arī tāds, ka taukumiņš tik traki neiztek.