Man bija viena vieta kur ņemt kautus pavasara jērus Gaļa exselenta svars ap 15-18 kg ,bet vilki visu to štelli nobrucināja Saimnieks atmeta ar roku tai vilku barošanai
4.augusts 2025, 22:50 | links
Es pusaitu un puscūku no laba cilvēka paņemtu...
daddy_j, 4.augusts 2025, 22:30
Bjorgvins [4.aug]: Jā,tāda ir realitāte.Tik ilgstošus plūdus Latvijā savā dzīvē neesmu redzējis.Tam būs sekas – rudenī izjutīsim. Šajās dienās valdība lemj par kompensācijām.
Tiesa forelēs šogad neesmu bijis. Jau trešo mēnesi upe pārplūdusi.Nav jēga brist. Precīzāk to praktiski izdarīt nevar.Priecē tas,ka foreles droši vien veiksmīgi barojās un ja paveiksies varēs veiksmīgi nonārstot.
Bjorgvins, 4.augusts 2025, 09:55
Bjorgvins [31.jūl]: .Tad,kad nāksies ēst no amīšu bundžām atcerēsieties gardo poļu gaļu.:DDD labs.
RaimisD [31.jūl]: RaimisD [24m]: Es izgriežu arī asins sarecējumus.Jā, tiešām, gāzēts ūdens tiešām palīdz gaļu padarīt mīkstāku! Es kā irdinātāju izmantoju pamatā ayranu.
Var, protams, paturēt gāzētajā ūdenī, bet parasti tam nav laika.Man čoms privāti uzrakstīja: “Gaļa minerālītī – kas tas par fetišu?”
Kā teica Dreģe – “Tāā dara.”
Lai atbrīvotos no asins recekļiem un, tipa, padarītu gaļu mīkstāku.
Hvz par to mīkstumu, bet asinis nāk ārā diezgan – no sastrādātas gaļas, ne no visa gabala.
Stunda gāzētajā– un ūdens sarkans.
Tas sarecējums jau nav nekas slikts, tīri estētikas moments. Ja kāds redz vēl tikko samauktu, izklātu uz redeles gaļu ar asins recekļiem– pilsētniekam var nepatikt. :DDD
RaimisD [31.jūl]: Es izgriežu arī asins sarecējumus.Man čoms privāti uzrakstīja: “Gaļa minerālītī – kas tas par fetišu?”
Var, protams, paturēt gāzētajā ūdenī, bet parasti tam nav laika.
Krodzinieks [31.jūl]: Galvenais izgriez cīpslas, ar rokām čamdot jutīsi nepatīkamus stiegrojumus, citi saka - būs sulīgāks, kas ne cik nav taisnība.Tieši tā – kurā mirklī cīpsla var piedot sulīgumu? Tas taču nav tauciņš.
Krodzinieks [31.jūl]: 1 vesels kakla gabals ~2.5kg
Galvenais izgriez cīpslas, ar rokām čamdot jutīsi nepatīkamus stiegrojumus, citi saka - būs sulīgāks, kas ne cik nav taisnība. Griez gabalu šķēlēs un tad skaties uz dzīslojumu, tas Tev pateiks kā griezt gaļu, dzīslojumu atstāj uz gabala ārpusi, nevis iekšpusi.
Nepieciešams ayran (Rimi var atrast pie kefīriem), sīpoli kādi 4-5. Saldā paprika, sāls, melnie pipari, malts koriandrs, (ja gribi, ķiploku pulveris pa sliktu nenāk), čut-čut sinepes pēc garšas, nevajag stipru garšu, marinētu gurķu sula nedaudz, nedaudz cukurs, Marinādei pēc garšas Tev ir jāatgādina aukstajai zupai. Ar šo marinādi arī veca cūka būs mīksta. Cep arī - iekurini mangali, pirms cept, ogles sabīdi uz vienu pusi un lēnām sākuma pasildi to gaļu, pēc tam cep, katrai pusei ~2 reizes.