RaimisD [31.jūl]: Krodzinieks [26m]: Varu Tev pasviest cūķim recepti, kas vienmēr strādās un nav sarežģīta.Labprāt uzklausītu.1 vesels kakla gabals ~2.5kg
Galvenais izgriez cīpslas, ar rokām čamdot jutīsi nepatīkamus stiegrojumus, citi saka - būs sulīgāks, kas ne cik nav taisnība. Griez gabalu šķēlēs un tad skaties uz dzīslojumu, tas Tev pateiks kā griezt gaļu, dzīslojumu atstāj uz gabala ārpusi, nevis iekšpusi.
Nepieciešams ayran (Rimi var atrast pie kefīriem), sīpoli kādi 4-5. Saldā paprika, sāls, melnie pipari, malts koriandrs, (ja gribi, ķiploku pulveris pa sliktu nenāk), čut-čut sinepes pēc garšas, nevajag stipru garšu, marinētu gurķu sula nedaudz, nedaudz cukurs, Marinādei pēc garšas Tev ir jāatgādina aukstajai zupai. Ar šo marinādi arī veca cūka būs mīksta. Cep arī - iekurini mangali, pirms cept, ogles sabīdi uz vienu pusi un lēnām sākuma pasildi to gaļu, pēc tam cep, katrai pusei ~2 reizes.
31.jūlijs 2025, 17:56 | links








