Vienkārši runājam par visu ko!

Tas, kas nav citās tēmās!
Ruu> šaubos gan vai tie var apdraudēt foreļupes, jo nebarojs tajās un neligzdo to krastos. Arī Kaņiera kormorāni uz vietas neēd, bet barojas jūrā, vismaz viens atvieglojums! Agrā rītā var redzēt kā tie skaļi klaigādami milzīgā barā aizlido uz līci brokastot, cik dzirdēts tad lielu daļu raciona šiem sastādot tūbītes. Man gan nebija drosmes iziet uz salas un parakāties šamo mēslos lai pārliecinātos. Tā smaka sita ciet elpu jau no 100m attāluma :/
18.maijs 2011, 23:52 | links

aiztramdiisi vienaa vietaa,noseediisies citaa:(cik man zinaams Kanjierii bija laikam lielaakaa populaacija LV otra lielaakaa ir pie mums Lubaanas ezeraa.Kormoraans par ligzdoshanas vietu izveelas tieshi salas,laikam tur juutas droshaak un taa kaa dziivo lielaas kolonijaas,tad nobeidz visu.Domaaju apdraudeeti ir tieshi seklie ezeri un foreljupes
18.maijs 2011, 23:36 | links

Ruu> vajag gan tos kormorānus sākt uzmanīt, jo cik dzirdēts nu ķērušies klāt Ežezeram. Kaņiera salas jau noindētas, tur neko vairs glābt nevar, pa vēlu tā teikt. Kad pirms 3 gadiem pēc dažu gadu pārtraukuma apciemoju sev mīļās vietas Kaņiera d-galā, biju šokēts:

Viena no skaistākajām salām ar feinu pauguriņu nu pagalam, bija tur gan ozoli, gan aizsargājami augi, i kur skatījās ĶNP vadība? Tos mūdžus tak nemaz nevajag šaut, pietiekot ja pavasarī pāris nedēļas tos patramdot pie ligzdām, un šie aizmūkot.
18.maijs 2011, 23:29 | links

baltais pelikaans pat ligzdo LV,reti gan
18.maijs 2011, 23:14 | links

sūds ar karmorānu sūdiem, pirmdien kaņierī pelikānu satikām, to gan nebiju gaidijis, pēc gadiem 10 varbūt kāds nīlzirgsar parādīsies
18.maijs 2011, 23:06 | links

:)man ir vaacu zivju graamata tur ar par shito copes veidu aprakstiits.Es savaa ezerinjaa briinijos,nevareeju saprast,kapeec taadiem uz pus kilo brekseeniem ir caurums kuprii,taads paliels,kaa izkompostreeti,kad ieraudziiju kormoraanu shivereejot pa ezeru,visu sapratu:)Kanjierii,dabas rezervaataa uz salaam shie ir,salas ar vinju drausmiigi saarmainajiem suudiem ir vienkaarshi nodedzinaatas,baismiigs paskats un kad iedomaajies ka shie vareetu teiksim tikt liidz Usmai un Moricsalai:)varbuut tomeer saakt shos izshaut?
18.maijs 2011, 23:04 | links

Ahoi zivju bendes :)) Tos kormorānus pa divi gadi māca, kamēr šie sāk copēt. Nesen pa Discovery rādija.
18.maijs 2011, 23:04 | links

Viņiem pat veselas kormorānu fermas ir kas copē viņiem zivis,bet cik zinu ... tie ir no dzimšanas apmācīti.Ungredzenus neliek bet dod viņiem kaut kādu delikateses zivtiņu par to ka atnes lielo.Tur ir vēl klipi - nekādus gredzenus neredz.
18.maijs 2011, 22:57 | links

chainiizi uzliek shiem kaklaa taadu kaa gredzenu,lai nevar noriit:)Ir taads miits ka kormoraani eed tikai mazaas zivis,bet ieprieksheejaas Copes lietaas kur pa pasaules visaadiem briinumiem aprakstiits,bij tieshi kur Vaacijaa,vai kur shis zandartu ierijis,no knaabja liidz tuuplim,zandarts man liekas pat meera bija,vairaak kaa 40cm
18.maijs 2011, 22:52 | links

Ko jūs te ņematies . Paskatās kā ķīnieši sakārtojuši to lietu ar kormorāniem.

18.maijs 2011, 22:44 | links

Ar tiem gulbjiem ir tāda pieredze,ka copējot ar pluda makšķeri,tie mauc auklā iekšā tikai tā(tad ļembasts uz nebēdu,ja sapinās tajā auklā)sevišķi kad ir radināti pie barošanas.A pīles auklai peld apkārt ar līkumu.
18.maijs 2011, 22:39 | links

nu mees esam vergi ES aizsargaajamajaam sugaam.Kormoraans nav muusu faunas sastaavdalja un jaunas sugas ienaakshana nes tikai un vieniigi probleemas,esmu dziivojis aarzemes un gaajis pa foreljupiiteem kur ir tukshums,prasu vieteejiem kas pa lietu,shie rausta plecus un skumji tik nosaka kormoraani.
18.maijs 2011, 21:26 | links

buus jaavelk aaraa kakkene...gan jau ornitologi attapsies.
18.maijs 2011, 21:22 | links

tie ir ziemelgulbji, kas pa sejumiem njemas, bet tie kas pa ezeriem vairak njemas tie ir paugurknabju gulbji :)
18.maijs 2011, 21:22 | links

nu vislielaakasi kaitnieks ir cilveeks.Bet nu gribu teikt ka mees veel redzeesim beedas ar kormoraaniem,tie toch aiz sevis seej tikai izniiciibu
18.maijs 2011, 21:21 | links

Viņi netā sēž un reizēm ari zuves ķer!
:))
18.maijs 2011, 21:19 | links

izmiida zemniekiem seejumus
18.maijs 2011, 21:19 | links

kormoraani ar seerga, gulbji notiira visu savaa perimetraa, izniidee...
18.maijs 2011, 21:18 | links

a gulbji ta ko:((((..tie tak zivis need.
18.maijs 2011, 21:16 | links

:)sienaazi,lielaaku kaa kormoraani?
18.maijs 2011, 21:16 | links

Pievieno savu atbildi

Nepieciešams reģistrēties, lai pievienotu atbildi!
Uz augšu

Creative templates for Google Ad Manager