Zinu kas jau tagad brauc uz darbu gan 100 un kas 60km, tā kā tas nav radītājs.
jegersz, 28.novembris 2020, 23:35
Es arī zinu tādus. Bet viņi nestrādā par palīgstrādniekiem.
28.novembris 2020, 23:38 | links
Zinu kas jau tagad brauc uz darbu gan 100 un kas 60km, tā kā tas nav radītājs.
jegersz, 28.novembris 2020, 23:35
Šāds lēmums 2008 gada krīzē izveidot šādus nodokļu maksāšanas veidus bija īstermiņa lēmums, lai atvieglotu īstermiņā sociālo budžetu, tas diemžēl ieilga.
Ja tu neesi spējīgs strādāt, maksājot visus piekritīgos nodokļus, tad tev jāveras ciet un jāiet strādāt algotu darbu un nevajag teikt ka nav darba ir - tikai droši vien negribas to strādāt vai alga par mazu jo gribas 1000 vai vairāk!
Valstij lielāko IIN un Soc. nodokļa masu ienes tieši zemās kvalifikācijas un vidēja līmeņa algu saņēmēji un nav godīgi ka šie uztur patentmaksas vai mikro nodokļa maksātāju nenomaksāto summu un pēc tam jau cieš daudzas citas nišas, kas barojas no valsts budžeta - ieskaitot ārstus, medmāsas, ugunsdzēsējus, policiju.
jegersz, 28.novembris 2020, 23:23
Tādā gadījumā tam visam bija jābūt slēgtam jau kādus gadus 7.
A un daudzviet līdz darbam ir arī jātiek. kādi kilometri 30 a to i vairāk. Nu labi, Vācijā katru dienu dažs braucot 200 un vairāk uz darbu. Bet vai tas būtu salīdzināms?
Domaataajs, 28.novembris 2020, 23:27
Šāds lēmums 2008 gada krīzē izveidot šādus nodokļu maksāšanas veidus bija īstermiņa lēmums, lai atvieglotu īstermiņā sociālo budžetu, tas diemžēl ieilga.
Ja tu neesi spējīgs strādāt, maksājot visus piekritīgos nodokļus, tad tev jāveras ciet un jāiet strādāt algotu darbu un nevajag teikt ka nav darba ir - tikai droši vien negribas to strādāt vai alga par mazu jo gribas 1000 vai vairāk!
Valstij lielāko IIN un Soc. nodokļa masu ienes tieši zemās kvalifikācijas un vidēja līmeņa algu saņēmēji un nav godīgi ka šie uztur patentmaksas vai mikro nodokļa maksātāju nenomaksāto summu un pēc tam jau cieš daudzas citas nišas, kas barojas no valsts budžeta - ieskaitot ārstus, medmāsas, ugunsdzēsējus, policiju.
jegersz, 28.novembris 2020, 23:23
Es pilnīgi noteikti tajā nevaru iebraukt, vismaz vadoties pēc loģikas.
Jāprasa padomniekiem pietuvinātiem cilvēkiem, ko valdība ar to ir domājusi.
Domaataajs, 28.novembris 2020, 23:21
Es pat necenšos iedziļināties jaunajos nodokļos, jo nekādi nevaru saskatīt tur loģiku krīzes laikā ceļ nodokļus.
Mans redzējums ir pavisam vienkārš ja tuvākajos gados nebūsi eksportētājs vari vērties jau šodien ciet.
mjuniors, 28.novembris 2020, 23:14
Domaataajs [26m]: Un jautrākais ir tas, ka iepriekšējā krīzē visu šo radīja, lai cilvēki varētu izdzīvot.Un šajā krīzē to likvidē, lai cilvēki varētu izdarīt ko?!... Nosvērties?..
raihs, 28.novembris 2020, 23:06
Domaataajs [28.11.20]: Un jautrākais ir tas, ka iepriekšējā krīzē visu šo radīja, lai cilvēki varētu izdzīvot.Un šajā krīzē to likvidē, lai cilvēki varētu izdarīt ko?!... Nosvērties?..
Nodokļi ir jāmaksā, ir ari citi saimnieciskās darbības veidi kā pašnodarbinātais utml.
Lielāka kļūda ir ka katrs mēģina par sevi un neapvienojās lielākos uzņēmumos un no blusu tirgiem neizaug līdz eksporta tirgiem.
jegersz, 28.novembris 2020, 22:22
https://www.delfi.lv/bizness/budzets_un_nodokli/atteikties-no-patentmaksam-izmainas-autoratlidzibu-sanemejiem-lemusi-saeima.d?id=52704963
Saeima izsipusi džepmerīšu adītājus un karotīšu grebējus. Ok, piekrītu, ka nevienam nav pienākums sponsorēt amatniekus, bet risks ir tāds, ka viņi tagad vairs nemaksās neko! Un pat ja viņi nopelnīja tos dažsimts eiro, tirgojot izstrādājumus i-netā, tad tagad vairs nepelnīs, jo 170€ būs jānopogā bez variantiem... Diez vai gudrākais lēmums šobrīd. Ko domājat?
raihs, 28.novembris 2020, 21:02
raihs [28.11.20]: Es runāju par to, ka es to savu bērnu vakarā mājās tāpat jau esmu "nošķaudījis" atliektiem galiem, bez variantiem. Tā ka pēc tam sīkais vienalga pārējos dārziņā pēc tam aplaidīs, arī bez variantiem.Bet tas būs grupiņas ietvaros un kontrolējams, nevis no tava vīrusa saslims garāmejošs vecāks vai bērns no citas grupas.
udens2 [28.11.20]: https://news.weill.cornell.edu/news/2020/07/what-is-known-about-covid-19-and-abnormal-blood-clottingDomāju, ar manu alkohola patēriņa daudzumu man asins sarecēšanas problēma nedraud :)
raihs [28.11.20]: Shm_didzis [0:38]: Un tā inficēto statistika kā reiz liekas čut pa mazu pie mums, ņemot vērā cik daudzi ignorē maskas un cik daudz tautas tam visam spļauj virsū un gānās soctīklos. UK pilsētā kur dzīvo mana māsa pašlaik katru dienu uz 100 000 iedzīvotājiem inficētie nāk klāt tik cik mums uz visu valsti. UK visa valsts sadalīta 3 zonās pēc inficēto skaita un cik strauji aug jauni. Vēl pirms mēneša māsas pilsēta bija 1. vieglākajā zonā ar minimāliem ierobežojumiem, nu jau 3. kad nestrādā ēstuves, frizētavas un veikalos laiž pa vienam.Nav jau brīnums, ka mums ar eksakto zināšanu līmeni ir problēmas. Tu esi labs piemērs. Tev ejot bd ir telpas, virsmas, nāk garām citi vecāki, bērni. Tu vari nošķaudīties, noklepoties. Kāds pēc tam iet garām, citu grupu bērni pēc tam rokas iebāž mutē. Vai tiešām tik grūti saprast elementāras lietas? Vispār kkā cilvēkiem dīvaina domāšana, tipa ja vīrusu nevar 100% apstādināt, tad nekam nav jēgas. Tā vien vajadzētu palaist visu pašplūsmā, lai pēc tam paši savus radiniekus dārzā aprok, jo slimnīcās vietu nebūs.
Karlis_K, 28.novembris 2020, 00:28
2 reāli piemēri no dzīves: no rīta zvana bērnudārza auklīte, man te vakar temperatūra, utt., ko lai daru, sieva dzird fonā bērnus: a kas jūs darbā? Jā protams.... Un pēc tam tie sīkie iznēsā pa ģimenēm.
Otra ģimenīte sajutās slikti, aizsūtīja savu bērnu pie omes, bet paši rija paracetamolus un vilkās slimi uz darbu.
Un tādu gadījumu ir pilns pa visu Latviju, tā ka es domāju, ja uztaisītu visiem Latvijas iedzīvotājiem testu, atklātos daudz savādāka aina.Man sīkajam bērnudārzā prasība vecākiem ienākt tikai maskās! Hallo! Es esmu tas pats cilvēks, kurš ar mazo pavadīs visu vakaru, taisīs ēst un iedos buču pirms gulētiešanas! Ja es būtu slims, sīkais dienas laikā visu grupiņu aplaistu! Bet nē- ienākot dārziņā, maska obligāta! Tik daudz stulbuma un neloģisku lēmumu!