Ekonomika un politika

Demokrātikas sabiedrības ietvaros būtu būtiski iepazīties un diskutēt par šo tēmu. Tā kā iepriekšējā politisko diskusiju tēma ir veiksmīgi nonākusi pie paredzamā finiša,gribētos to atsākt jaunā kvalitātē, bez personīgiem cieņu aizvainojošiem komentāriem un bez kādas rasu naida kurināšanas. Tā ar bišku ar vēsāku un skaidrāku prātu...
Kāds aizvainojums? To, ka viņam "nepiešķīra" Lv pilasnību un tāpēc viņš izvēlējās krievu? Latvieši izvēlas lv pilsonību, jo nepiešķīra krievu? Nu gan.. Tiešām te ir jāapvainojas..
3.jūlijs 2020, 17:16 | links
 
Jā, īsti labi ar to pilsonības piešķiršanu varbūt arī nebija, bet dot pilsonību arī tiem, kuri latviešu valodu sauc par suņu valodu un latviešus par fašistiem arī diez vai būtu pareizi. Kaut gan ja viņiem piešķirtu, tad viņi būtu tādi paši fašisti. Vienalga - grib vai ne, bet būtu. Un kā tad viņi tad lai pie sava pieminekļa ietu?
Lai nu kā - kas ir noticis, tas ir noticis. Kas gribēja naturalizēties, tie naturalizējās, kas saprata, ka LV runā latviski, tie runā.

Domaataajs, 3.jūlijs 2020, 16:48

Beidzat reiz to pieminekli dalīt! Piemineklis veltīts uzvarai pār nacismu, un tāda ir mūs visu vēsture.
Manā paziņu lokā, ne tikai krievi, kuri brīvi bez akcenta runā latviski, bet arī lietuvieši, kuriem nepiešķīra pilsonību un jūtas aizvainoti.
3.jūlijs 2020, 16:57 | links
 
Zarazijam tiešām var piekrist, ar āmuru sists, bet pa to naglu nav trāpīts. Krievi reāli tiek ignorēti, jo skolās nav bijusi iespēja mācīties lv valodā. Valsts iestādēs runā nesaprotami, kā arī rakstīts nezin kas. Latvieši ignoru uzliek, jo nemaz ar viņiem nerunā latviski, bet uzreiz krieviski. Rasisms, fašims, fobijas utt. Kaut kas nepieredzēts.
Un protams penši joprojam saka, turpinam dziedāt viņu stabulē, jo tā ir pareizi. Tik šīs dienas penši joprojām sēz ar padumjo laika zināšanām redzējumu. Hou.
3.jūlijs 2020, 16:50 | links
 
Jā, īsti labi ar to pilsonības piešķiršanu varbūt arī nebija, bet dot pilsonību arī tiem, kuri latviešu valodu sauc par suņu valodu un latviešus par fašistiem arī diez vai būtu pareizi. Kaut gan ja viņiem piešķirtu, tad viņi būtu tādi paši fašisti. Vienalga - grib vai ne, bet būtu. Un kā tad viņi tad lai pie sava pieminekļa ietu?
Lai nu kā - kas ir noticis, tas ir noticis. Kas gribēja naturalizēties, tie naturalizējās, kas saprata, ka LV runā latviski, tie runā.
3.jūlijs 2020, 16:48 | links
 
Bruņčik ,ar tevi ar nekad nevar īsti saprast vai pālī,vai sapīpojies esi..:)

Malgomajfisk, 3.jūlijs 2020, 16:17

Kas Tev nav skaidrs?
3.jūlijs 2020, 16:47 | links
 
toni,re kur sportisti ar labu veselību,gluži kā tu, aiziet ar covidu
3.jūlijs 2020, 16:44 | links
 
Bruņčik ,ar tevi ar nekad nevar īsti saprast vai pālī,vai sapīpojies esi..:)
3.jūlijs 2020, 16:17 | links
 
Zarāzij, kā ar ēmuru nāgalai!
3.jūlijs 2020, 16:04 | links
 
Zarāzij ,pilnīgi piekrītu. Tupi sēt nacionālo naidu nav
nekāds prāta darbs.Jāsaprot to ,lai nu ar kādām dīvainībām un atšķirībām mēs esam,mēs esam visi vienas pasaules ļaudis...Un pie tādas atziņas agrāk vai vēlāk būs jānonāk...
3.jūlijs 2020, 15:53 | links
 
Ja par Žiriku.Viņš ir divkosīgs ,gļēvs tukšdirsējs ,kas savu popularitāti veidojis uz demagoģiju un tupu pretinieku apdiršanu.Tas ,ka viņš it kā daudzus politiskos notikumus ir paredzējis un turas pie nosacītas varas,liecina tikai par to,ka viņš iebīdīts un saistīts ar tā saucamo "ēnu valdību"...
Nekas šai pasaulē nenotiek tā patās...
3.jūlijs 2020, 15:43 | links
 
Domāju, tādēļ, ka uz minētajām valstīm emigrēja izglītotie krievi, bet pie mums dzīvo tupu migrantu pēcteči..

raihs, 3.jūlijs 2020, 14:13


Da ko var ņemties, krievi (un visi pārējie) tādi un šitādi... Kādi ir tādi ir, cilvēki kā cilvēki... Es pilnīgi saprotu tos krievus, kas stipri apvainojušies uz LV un tā infantili un iluzori turas pie mistiskās "russkaja ideja"... Nu jāturas cilvēkam pie kaut kā, jebkuram vajadzīgi simboli un rituāli, smadzenes tā uztaisītas.
Man čomaks, krievs, dzimis un audzis LV , latviskā Vidzemes pilsētā, perfekti runā latviski. Kad viņam 90tajos uz pēkšņi pilsonību neiedeva, tad jaunības maksimālismā apvainojās, iemeta ģīmī PMLP vecenei "aliena" pasi un paņēma Krievijas pilsonību. Nu pie tāda rasklada, es arī tā būtu izdarījis 100%! Tagad džeks vārdos baigais lielkrievu šovinists-nacionālist, lai gan dzīvo LV. Un es viņu saprotu, lai gan apzinos, ka smadzenes viņam sasiptas ar to visu, bet viņa vainu neredzu... Saku, kad dzeram šņabi un šim paveras uz politiku, "ej tak tu nah, tu i krievu naconālists, es i latviešu poh...ists, daļit nav ko" :D

Ja pa normālo, tad visu vajadzēja darīt savādāk, nevis naidu un piekto kolonnu veidot, bet skaidrot un teikt - "jūs esat mūsējie, jūs mums esat vajadzīgi, dzīvojiet un asimilējities, precieties ar mūsējiem, radiet bērnus Latvijai. Vienkārši saprotiet, mūsu ir maz, ļoti maz, nu mums nav citas iespējas kā saglabāt savu valodu un kultūru, lūdzu, lūdzu palīdziet mums, iemācieties latviešu valodu, māciet bērnus, vēsturi, saprotiet kultūru, nu nevaram mēs savādāk pašlaik. Būsim kaut 5 miljoni, tad kaut trīsvalodību ieviesīsim..." Un viss būtu savādāk...

A kurš kuru okupējis, iekarojis, paverdzinājis utt. tad vispār nav nevienas blakus dživojušas tautas, kurai kāds nesmukums nebūtu bijis savā starpā kāda vēstures posmā. Ja iet pēc kalniešu atriebības principa ar naidu mūžīgi mūžos, ta mums tagad i vāciešus, i zviedrus, i poļus, i leišus vajadzētu ar kinžaliem medīt, un savā starpā arī neaizmirst, kuram asinis no kurša, kuram no zemgaļa, sēļa, latgaļa lībieša, arī riktīgs meksikāņu seriāls tak bijis, visi viens otru davījuši. Vēsturi jāatceras, senčus jāgodā tam atbilstīgā veidā, laikā un vietā, bet jādzīvo tagadnē.
3.jūlijs 2020, 15:31 | links
 
Raihuci,tā viņš ir arī pie mmsīm,tupaku % vairojas...:)
3.jūlijs 2020, 15:17 | links
 
Domaataajs [03.07.20]: Spilgts piemērs, lai vēlreiz un vēlreiz pārliecinātos, kāda tipa krievi pie mums dzīvo....

raihs, 3.jūlijs 2020, 11:03
A vot interesanti, kāpēc citās ārzemēs tik maz bija par, ja visticamākais, ka viņi vēstniecībās balsoja?
Apzinājās, ka tie neko ietekmēt tāpat nevar?
Domāju, tādēļ, ka uz minētajām valstīm emigrēja izglītotie krievi, bet pie mums dzīvo tupu migrantu pēcteči..
3.jūlijs 2020, 14:13 | links
 
Kaut kad es ieminējos ka visadus copes niekus varetu šeit pat saražot, un būtu apgrozījums pašiem uz vietas. Nav jau jāatver mega rūpnīca lai visu pasauli nodrošinātu.
Nu spoles vai kātus tos būs sarežgītāk "cept" mikrodarnīcā, bet visi pārējie sīkumi kā arī barības ir iespējams.
Ar ko mēs sliktāki?

MV-F, 3.jūlijs 2020, 12:46


"Ar ko mēs sliktāki?" Vienkārši ar to, ka mūsu ir labi ja miljons darbaspējīgā (attiecīgi maksātspējīgā) vecumā. Tas nav tirgus, pat ne tirdzinš, tas ir kā vienam belašu kioskam mēģināt konkurēt ar Mc Donalds ķēdi :)

nu bet jebkurā gadījumā ir tak, pat eksportē. Ir barības NG-mix, ir pludiņi Stream (ļoti daudz eksportē!), ir mandulas, šūpiņi, balansieri, rotiņi, visādi sīkumi, sistēmas, silikonu arī tagad lej vairāki.

Bet nu pat šos sīkumiņus, pilnīgi visus (nu izņemot varbūt barības) nav iespējams uztaisīt bez importētām izejvielām - nav Latvijā ne naftas, no kuras izriet ķimiskās ražotnes sintētiskajiem materiāliem kā EVA mandulām vai plastisols gumijām, nav metālu, nav pat balzas koka pludiņiem vai vobleriem. Jā protams, pašam uztaisot no Ķīnas EVA mandulu, vai uzsienot no ASV titāna pavadiņu, rodas lielāka pievienotā vērtība, nekā to nopērkot no kaut kurienes, bet tāpat pamatā mēs esam atkarīgi no importa izejvielām un pusfabrikātiem pat sīkumos. Nu nez vai izdosies izmārketēt pasulē lazdas vai kadiķa kātus ar stiprām latvju zīmēm :D

Savukārt, ja runa iet par citām, lielākām lietām - auklām, spolēm, kātiem utt. tad tur jau atduras uz tehnoloģiju, infrastruktūru, un investīciju apjomu, tam savas naudas LV nav un būt nevar principā :(
3.jūlijs 2020, 13:13 | links
 
 
Zini, no pragmatiska makroekonomikas viedokļa kopumā nav svarīgi kā tā nauda nākusi un kā pārdalīta, vai sūri gŗuti nopelnīta vai slīpi noshēmota un sapiļīta, vai brutāli nozagta. Svarīgi tikai, vai tā nauda ātri atgriežas un ieplūst atpakaļ ekonomiskā apritē iekšzemē, tiek notērēta patēriņā, vai nogulst kaut kur nekustīgi un/vai aizplūst uz citu valsti. Ciniski, bet tā ir... Nu tur Janka nokruķī kaut ko, nodokļus nesamaksā... Un?! Ja viņš pietiekoši ātri par to naudu nopērk autiņu, sievai kažoku, mīļākai jaunus pupus, aiziet uz krogu, samaksā ŗēķinus, uztaisa remontu utt. , tad kāds no nākošajiem posmiem ķēdītē agri vai vēlu tos nodoķlus nomaksās, kāds kaut ko uzražos un radīs pievienoto vērtību un matemātiski kopumā nekas nemainīsies. Sūdi sākas tad, kad Janka to savu kreiso piķi aizdzen uz offšoru un nopērk mājeli Burkina-Faso, brauc dzert uz Taivānu, pasūta kažoku Krievijā un pupus Amerikā utt. :D

zaraza, 3.jūlijs 2020, 12:31
un otri sūdi sākas kad janka ar pēteri nevar sadalīt kuram pienākas ''otkats'',un projekti tiek sabremzēti uz gadiem
3.jūlijs 2020, 12:53 | links
 
Es te vienu dienu ieslēdzu paskatīties par Žirinovski. Nevr saprast kā viņam izdodas pareģot notikumus vairākus gadus uz priekšu, viss ko viņš teicis agrāk līdz šim ir piepildījies apm 80-90% robežās, redzēs kas būs tālāk.
Krievu medijos jauir arī filmiņas par viņu kā cilvēku ar īpašām spējām.
Interesanti kas var slēpties zem šī cilvēka, vai arī visi notikumi ir viņa paša organizēti???

MV-F, 3.jūlijs 2020, 12:11
žirinovskis ir gana gudrs un viņa loma ir pastāstīt par kremļa plāniem,tādā veidā novērot tautas reakciju ko var atļauties un ko nē
3.jūlijs 2020, 12:51 | links
 
pat ja kādreiz Latvijā notiks brīnums un būs iespēja tikt uz zaļa zara,kā zaraza saka poprjot,tāpat nekas nenotiks.vienalga izzags.bezceris.kāds te reizēm mēģina īdēt par jaunajām labajām paaudzēm.naivie.jaunās paaudzes piedzimst ar vēl zaglīgākiem gēniem nekā viņu radītāji.tā teikt progresē.deputātu,ministru,valsts ierēdņu,advokātu,administratoru un likvidātoru bērni ar mātes pienu iesūc saldo zagta piķa garšu.

Bjorgvins, 3.jūlijs 2020, 09:00

Zini, no pragmatiska makroekonomikas viedokļa kopumā nav svarīgi kā tā nauda nākusi un kā pārdalīta, vai sūri gŗuti nopelnīta vai slīpi noshēmota un sapiļīta, vai brutāli nozagta. Svarīgi tikai, vai tā nauda ātri atgriežas un ieplūst atpakaļ ekonomiskā apritē iekšzemē, tiek notērēta patēriņā, vai nogulst kaut kur nekustīgi un/vai aizplūst uz citu valsti. Ciniski, bet tā ir... Nu tur Janka nokruķī kaut ko, nodokļus nesamaksā... Un?! Ja viņš pietiekoši ātri par to naudu nopērk autiņu, sievai kažoku, mīļākai jaunus pupus, aiziet uz krogu, samaksā ŗēķinus, uztaisa remontu utt. , tad kāds no nākošajiem posmiem ķēdītē agri vai vēlu tos nodoķlus nomaksās, kāds kaut ko uzražos un radīs pievienoto vērtību un matemātiski kopumā nekas nemainīsies. Sūdi sākas tad, kad Janka to savu kreiso piķi aizdzen uz offšoru un nopērk mājeli Burkina-Faso, brauc dzert uz Taivānu, pasūta kažoku Krievijā un pupus Amerikā utt. :D

zaraza, 3.jūlijs 2020, 12:31


Kaut kad es ieminējos ka visadus copes niekus varetu šeit pat saražot, un būtu apgrozījums pašiem uz vietas. Nav jau jāatver mega rūpnīca lai visu pasauli nodrošinātu.
Nu spoles vai kātus tos būs sarežgītāk "cept" mikrodarnīcā, bet visi pārējie sīkumi kā arī barības ir iespējams.
Ar ko mēs sliktāki?
3.jūlijs 2020, 12:46 | links
 
pat ja kādreiz Latvijā notiks brīnums un būs iespēja tikt uz zaļa zara,kā zaraza saka poprjot,tāpat nekas nenotiks.vienalga izzags.bezceris.kāds te reizēm mēģina īdēt par jaunajām labajām paaudzēm.naivie.jaunās paaudzes piedzimst ar vēl zaglīgākiem gēniem nekā viņu radītāji.tā teikt progresē.deputātu,ministru,valsts ierēdņu,advokātu,administratoru un likvidātoru bērni ar mātes pienu iesūc saldo zagta piķa garšu.

Bjorgvins, 3.jūlijs 2020, 09:00


Zini, no pragmatiska makroekonomikas viedokļa kopumā nav svarīgi kā tā nauda nākusi un kā pārdalīta, vai sūri gŗuti nopelnīta vai slīpi noshēmota un sapiļīta, vai brutāli nozagta. Svarīgi tikai, vai tā nauda ātri atgriežas un ieplūst atpakaļ ekonomiskā apritē iekšzemē, tiek notērēta patēriņā, vai nogulst kaut kur nekustīgi un/vai aizplūst uz citu valsti. Ciniski, bet tā ir... Nu tur Janka nokruķī kaut ko, nodokļus nesamaksā... Un?! Ja viņš pietiekoši ātri par to naudu nopērk autiņu, sievai kažoku, mīļākai jaunus pupus, aiziet uz krogu, samaksā ŗēķinus, uztaisa remontu utt. , tad kāds no nākošajiem posmiem ķēdītē agri vai vēlu tos nodoķlus nomaksās, kāds kaut ko uzražos un radīs pievienoto vērtību un matemātiski kopumā nekas nemainīsies. Sūdi sākas tad, kad Janka to savu kreiso piķi aizdzen uz offšoru un nopērk mājeli Burkina-Faso, brauc dzert uz Taivānu, pasūta kažoku Krievijā un pupus Amerikā utt. :D
3.jūlijs 2020, 12:31 | links
 
Es te vienu dienu ieslēdzu paskatīties par Žirinovski. Nevr saprast kā viņam izdodas pareģot notikumus vairākus gadus uz priekšu, viss ko viņš teicis agrāk līdz šim ir piepildījies apm 80-90% robežās, redzēs kas būs tālāk.
Krievu medijos jauir arī filmiņas par viņu kā cilvēku ar īpašām spējām.
Interesanti kas var slēpties zem šī cilvēka, vai arī visi notikumi ir viņa paša organizēti???
3.jūlijs 2020, 12:11 | links
 

Pievieno savu atbildi

Nepieciešams reģistrēties, lai pievienotu atbildi!
Uz augšu
 
Creative templates for Google Ad Manager