Darbi pietiek šā vai tā, bet cilvēki negrib smagi strādāt, tāpēc izvēlas pilsētu.
Reti kurš, pat par adekvāti lielu samaksu piesakās par krāvēju vai citiem smagiem darbiem...
jegersz, 8.novembris 2025, 23:12
Mani diezgan izbrīna, ka pagaidām, acīredzot pēc gadsimtu inerces, nenostrādā darba tirgus pieprasījuma un piedāvājuma mehānisms... Ja smaga fiziska darba darītāju trūkts, tad kāpēc joprojām ir stereotips, ka "baltajām apkaklītēm" maksā vairāk. Pirms 50-100 gadiem fiziski stipru un izturīgu strādnieku bija dofiga, savukārt cilvēku ar labu akadēmisko izglītību utt. maz un attiecīgi tie bija pieprasītāki un labāk apmaksāti. A tagad bakalauru, maģistru un doktoru cik negribi, visi ar datoru utt. māk rīkoties, a vot ar lāpstu ne īsti prot, ne vispār fiziski veselība atļauj. Pēc loģikas būtu jābut pārstrukturācijai, smago un rutīno darba vietu atalgojuma augšana stipri virs vidējās kantora planktona aldziņas un attiecīgi arī jaunā darbaspēka karjeras centienu pārorientēšanās. No sērijas nevis "es tur cītīgi mācīšos akadēmiskus priekšmetus un strādāsu bankā ar lielu algu", bet gan "es kačāšu muskuļus, praktiski apgūšu fiziskos un rutīnos darbus, rakšu grāvjus un saņemšu daudz vairāk kā tās nabaga trūcīgās kantora žurkas"... Teorētiski tā būtu jābūt, kamēr pieprasījums/piedāvājums atkal nepārsveras...
10.novembris 2025, 11:49 | links