.. tikai pēc gadiem tiks kaonstatēs, kādu postu nodarija šodienas iekļaujošā izglītība, kad bērnus ar mentālām novirzēm salika vispārizglītošajās klasēs,, nenodrošinot, ne skolotāju palīgus, ne uzraugus !!!
7.novembris 2025, 19:40 | links
zaraza [7.nov]: Izteikšos par Stambulas konvenciju pēdējo reizi šeit. Es to konvenciju izlasīju. Tur nav par gejiem, transvestītiem, genderiem, migrantiem, latviešu valodas aizliegšanu, Jāņu atcelšanu un kristiešu pievēršanu musulmanismam. Nav tur nekā tāda.Prieks, ka ir kāds, kurš sakarīgi izskaidro lietas būtību. Pats neesmu lasījis SK, tāpēc viedoklis man īsti nebija.
mirtins, 7.novembris 2025, 14:37
Mārtiņ. Es arī izlasīju. Un, kamēr runa iet par vardarbības pret sievietēm novēršanu un dzimumu līdztiesību, tikmēr nekādu jautājumu nav, viss par tēmu un atbilstoši konvencijas nosaukumam. A vot 4. panta 3. punktā aziet tāds vispārinājums, ka var ziloni apakšā pabāzt un kāds tam sakars ar vardarbības pret sievietēm un vardarbības ģimenē novēršanu man galīgi nav skaidrs...
"4. pants:
3. Dalībvalstis garantē to, ka, īstenojot šīs konvencijas noteikumus, it īpaši veicot vardarbības upuru tiesību aizsardzības pasākumus, nenotiek nekāda diskriminācija neatkarīgi no tā, vai šādas diskriminācijas pamatā ir dzimums, sociālais dzimums, rase, ādas krāsa, valoda, reliģiskā pārliecība, politiskie vai citi uzskati, nacionālā piederība, sociālā izcelsme, piederība mazākumtautībai, īpašums, izcelšanās, dzimumorientācija, dzimuma identitāte, vecums, veselības stāvoklis, invaliditāte, ģimenes stāvoklis, migranta vai bēgļa statuss vai cits statuss."
Un te sākas velns detaļās... Teorētiski, ja uz robežas noķeram melnādainu musulmaņu migrantu-bēgli, kas identificē sevi kā sieviete, ar politisko pārliecību ka Putins ir dievs un ukraiņiem jāmirst, tad līdzko šis iepīkstas ka viņam ir problēmas ar varadarbību ģimenē, tā nekur izraidīt no dieva puses nedrīkstam, šitas zvēriņš ir jāsargā , jālolo, jāfinansē mož mošeja jāuzceļ utt.
Izteikšos par Stambulas konvenciju pēdējo reizi šeit. Es to konvenciju izlasīju. Tur nav par gejiem, transvestītiem, genderiem, migrantiem, latviešu valodas aizliegšanu, Jāņu atcelšanu un kristiešu pievēršanu musulmanismam. Nav tur nekā tāda.
mirtins, 7.novembris 2025, 14:37
Iespējams,ka konvencija nav izdevusies. Bet tāpēc jau nevajag pilsoņkaru rīkot.It kā cita nebūtu ko darīt.Vai nu tas ir pirmais dokuments,kas nav īsti izdevies.Parakstīja,iebāza atvilknē un aizmirsa. Ēst neprasa.Tomēr Latvijā stulbi politiķi.Īpaši ZZS. Tagad ilgi nāks atraugas.
Bjorgvins, 7.novembris 2025, 11:13
.. man šis rittīgi patīk :D
==Manās acīs jebkurš Saeimas deputāts, kurš balsos par Stambulas konvencijas denonsēšanu, līdz ar to būs sevi pierādījis kā Putina propagandas iespaidotu. Te absolūti sen vairs nav runa par šīs konvencijas saturisko būtību. Nedrīkstam krist laukā no Eiropas vērtību kodola!” — 29. oktobrī norādīja kādreizējā prezidente.== ( V.V.Freiberga)
Jon-Hill, 6.novembris 2025, 17:33
Labāk netradicionāls sakarīgs cilvēks, nekā tradicionālas orientācijas " pid....."
multiplikators, 5.novembris 2025, 20:29
Tev tas laikam traucē, lai arī viņš to neafišē atšķirībā no citiem pediņiem un ne pediņiem.
Jebkurā gadījumā sakarīgāks, par Bērziņu, Vējoni un Gunti.
Vaira bija labāka, līdz vecuma marasms sākās.
jegersz, 31.oktobris 2025, 22:15
Nu ir viņš savā ziņā dažreiz sakarīgs. Un no tāda viedokļa pilnīgi pofig cilvēka seksuālā orientācija. BET sakarīgs cilvēks nav profesija, savukārt prezidents ir profesija, pie tam ļoti specifiska ar valsti reprezentējošu stāvokli. Šajā gadījumā nacionālu valsti, ar savām vēsturiskām vērtībām, kultūru, kur tradiconāli ir visai konservatīva un homofobiska. Nemaz nerunājot, ka ārlietās var gadīties nepieciešamība kontaktēties ar daudz radikālāku kultūru pāstāvjiem. Tā kā palieku pie viedokļa , ka prezidenta amatā tā ir professionāla neatbilstība. Tā nav diskriminācija, vienkārši daudzās profesijās ir jāatbilst noteiktiem, ne tikai zināšanās un prasmēs balstītiem, parametriem.
Balerīnai jāsver tik un tik, TV sejai jābūt noteiktiem fenotipa un runas parametriem, tas pats prezidents nevar būt jaunāks par 40 gadiem utt. visdažādākie "diskriminējošie" faktori, seit ar to nelaimīgo seksuālo orientāciju būtu jābūt līdzigi, lai cik progresīvi un toleranti mēs nebūtu.
zaraza, 5.novembris 2025, 17:38