Griķus ēdu samērā reti, man vēl iekšās rosās atmiņas no armijas. Katru dienu, reizēm pat divreiz, jārij tāds savārīts klimpveidīgs griķu mikslis galerta konsistencē.
andreiko, 13.marts 2020, 09:50
Nū gan atmiņas, griķus jāmāk pagatavot, es tos uztaisu tādus ka jūsmīgi rij pat lielākie griķu kritiķi. Jāievēro dažus likumus:
1.Aizmirstiet par griķiem maisiņā.
2.Dzelžaina attiecība griķi pret ūdeni 1:2.
3.Griķus noskalo aukstā ūdenī duršlakā, ļauj apžūt un apcep (svarīgi!) katliņā sviestā, vislabāk kopā ar sīki sagrieztu sīpolu un cūkas krūtiņu žāvētu.
4.Kad griķi kopā ar piedevām, garšvielām apcepušies, pielej vārošu ūdeni, izmaisa, vāku virsū un vāra uz mazas uguntiņas ne ilgāk par 15min. Tad katliņu atstāj vēl uz vismaz pusstundu, lai kārtīgi sabriest.
13.marts 2020, 10:53 | links