Ekonomika un politika

Demokrātikas sabiedrības ietvaros būtu būtiski iepazīties un diskutēt par šo tēmu. Tā kā iepriekšējā politisko diskusiju tēma ir veiksmīgi nonākusi pie paredzamā finiša,gribētos to atsākt jaunā kvalitātē, bez personīgiem cieņu aizvainojošiem komentāriem un bez kādas rasu naida kurināšanas. Tā ar bišku ar vēsāku un skaidrāku prātu...
Okupanti prom no svešzemes! Kamer nav par vēlu ...
8.janvāris 2020, 09:12 | links

NeoZb [07.01.20]: Un tagad par smieklīgo:
https://lat.bb.lv/raksts/pasaule/2020/01/07/iranas-visus-asv-spekus-un-pentagona-amatpersonas-pasludina-par-teroristiem?utm_source=inbox&;utm_medium=mainpage&utm_campaign=Links-in-partner-sites

Tas tiešām noticis!? Vismaz kāda valsts atklāti paziņo, kas ir kas. Savādāk štati visu laiku visus vainoja un karināja teroristu ,, birkas,, , nu pienākusi pašu kārta.
:))))))
luter, sūds ko kaut kādi irāņu tirliņi gvelž, daudz labāk, pravietiskāk un precīzăk 1938. gadā pateica mūsu ulmaņlaiku sabiedrisko lietu ministrs Alfrēds Bērziņš: “ja vienreiz ielaidīs krievu uti kažokā, ārā to dabūt būs grūti”.
8.janvāris 2020, 01:16 | links

Un tagad par smieklīgo:
https://lat.bb.lv/raksts/pasaule/2020/01/07/iranas-visus-asv-spekus-un-pentagona-amatpersonas-pasludina-par-teroristiem?utm_source=inbox&utm_medium=mainpage&utm_campaign=Links-in-partner-sites

Tas tiešām noticis!? Vismaz kāda valsts atklāti paziņo, kas ir kas. Savādāk štati visu laiku visus vainoja un karināja teroristu ,, birkas,, , nu pienākusi pašu kārta.
:))))))
7.janvāris 2020, 22:27 | links

usi.vai nu tu nemaki lasīt,vai tev kaut kas nav kartiba ar galvu.es neviena komentara neesmu ne slavejis ne popularizejis troses vai kedes stiepsanu uz celiem.man pasam tadas lietas nepatik.to pasu rakstiju iepriekseja komentara.vienigi versu uzmanibu uz to,ka privatipasnieki censas nu loti sargat savu ipasumu.ar likumigam un ne visai metodem.un tadas vietas kur gruti noteikt vai tas ir servituta tatad koplietosanas cels vai nav but UZMANIGIEM.ko ari piemin praktiski visi foruma dalibnieki.nu tada ir sodienas realitate.nu kamēr nebus līdz galam sakartota likumdosana,ka ari ipasnieki un tie kas parvietojas gar vai pa ipasumu necienis viens otru,tikmer bus visadi parpratumi,taja skaita ari tragiski. usi,es nepriecajos par cilveka boja eju.es vienkarsi noradiju,ka cilveks tik tiesam riskanti braucot nav ieverojis elementaras drosibas noteikumus.neparedzetas situacijas var rasties pat nosaciti drosakas vietas.un tam ir jabut gataviem.kad beigsies izmeklesana,tad ari uzzinasim kas tur isti bija.nav jega tagad diskutet.
7.janvāris 2020, 22:26 | links

Ulden, lūdzu piebrembzē runāt par meža lietam. Tur tu smagi jau *uldi. Sīkāk neko neteikšu. ;)

mjuniors, 7.janvāris 2020, 21:40
Tu par risēm??Pavasari braukšu varu nofočēt vecas rises kas nav sakoptas
7.janvāris 2020, 21:42 | links

Ulden, lūdzu piebrembzē runāt par meža lietam. Tur tu smagi jau *uldi. Sīkāk neko neteikšu. ;)
7.janvāris 2020, 21:40 | links

Re kur pie endurotakas apstājies ugunsgrēks

udens2, 7.janvāris 2020, 21:20
Rekur pie enduro takas sācies ugunsgrēks.. :))

mjuniors, 7.janvāris 2020, 21:28

Ar enduro grūtāk, bet ar kvadru aizdedzināt mežu, kā divus pirkstus a..īzt.
Tāpēc mežā ātri var atšķirt "labos/profi" kvadraciklu vadītājus no citiem.
Man arī pie Grizzly ir piestiprināts ugunsdzēšanas aparāts. Jo pāris reizes ir bijusi vajadzība pēc viņa. It sevišķi kad "kūdriniekā " iemalies
7.janvāris 2020, 21:39 | links

mjuniors, 7.janvāris 2020, 21:28
Jā,arī tā var pagriezt:)))
7.janvāris 2020, 21:36 | links

Neskaties ko dara īpašnieks. Jā bija laiki kad uz to visu bija PO visiem. Tikai LVM un Rīgas meži, uzreiz pēc izstrādes sakārtoja sekas. Privātos lika mierā. Tagad, pie aktīva mežziņa, max pieci gadi un Tev ir vēstule ar visām no tām izrietošajām sekām. Un protams, ka 90ie un 2000 sākuma gadi, no mežizstrādes viedokļa bija vāks. Tagad jau arī privātie (tai skaitā ārzemnieki), ļoti aktīvi "atstāda ", sakopj un vēlāk arī loģiski attēno jaunos mežus

dakterp, 7.janvāris 2020, 21:21
Es jau rakstu ka neko pēc izciršanas nesakopj LVM,varbūt Rīgas pusē tā ir lai smukāk un sabiedrība neburkšķ,laukos viss paliek.Un man jau itkā vienalga,nav jau mežs nekāds parks,lidz nākamajai ciršanai tur tās rise būs aizaugušas,smieklīga ir tā vaimanāšana kad mocis atstāj rises,bet pēc 2 gadiem atbrauc,nopļauj mežu un atstāj rises metra dziļumā.Facbook enduro grupā LVM jau mēģina taisnoties kad kāds ieliek rakumu bildes un ietago LVM
7.janvāris 2020, 21:35 | links

7.janvāris 2020, 21:28 | links

Un par tiem traktoru izjātiem mežiem biju domājis šādus skatus un trakākus,tā ka smiekli nāk par tām risēm ko atstāj motocikls

udens2, 7.janvāris 2020, 21:06

Bet Tu visu lasi, ko Tev raksta?
Neskaties ko dara īpašnieks. Jā bija laiki kad uz to visu bija PO visiem. Tikai LVM un Rīgas meži, uzreiz pēc izstrādes sakārtoja sekas. Privātos lika mierā. Tagad, pie aktīva mežziņa, max pieci gadi un Tev ir vēstule ar visām no tām izrietošajām sekām. Un protams, ka 90ie un 2000 sākuma gadi, no mežizstrādes viedokļa bija vāks. Tagad jau arī privātie (tai skaitā ārzemnieki), ļoti aktīvi "atstāda ", sakopj un vēlāk arī loģiski attēno jaunos mežus
7.janvāris 2020, 21:21 | links

7.janvāris 2020, 21:20 | links

Un par tiem traktoru izjātiem mežiem biju domājis šādus skatus un trakākus,tā ka smiekli nāk par tām risēm ko atstāj motocikls
7.janvāris 2020, 21:06 | links

Un vēl jautrāk ir ja brauc ar nereģistrētu vai bet TA tehnikas vienību. Tad bez visām CP likstām, "cietušā " apdrošinātāji automātiski regresa prasībā piedzen no vainīgā. Jo šajos gadījumos ir klasisks CSN formulējums
7.janvāris 2020, 21:04 | links

Uldēn, sorry, bet cik Tev gadu?
Valsts mežus arī kāds apsaimnieko. Tavā bildē ir skaidri redzama uzartā LVM (pretuguns/ugunsdrošības vai kā viņu tur sauc) stiga. Bet arī uz tās Tu drīksti atrasties tikai un vienīgi ar kājām, velosipēdu vai bērnu ratiņiem. Un ne kādi ne ar motorizētu transporta līdzekli. :-) Ja protams iepriekš, to neesi saskaņojis ar LVM.
Tā lūk...

dakterp, 7.janvāris 2020, 20:46
Jā tā ir ugunjosla ko regulāri uzar ar speciālu tehniku tad riteņbraucēji atkal gaida kad mēs iebrauksim,jo pa tiem arumiem ar riteni nav iespējams pabraukt.Varbūt pēc likuma es tur nedrīkstu atrasties,tiešām nezinu,bet mežsargs teica lai braukājot un neviens nekad nav mēģinajis tur kaut ko aizliegt
7.janvāris 2020, 21:02 | links

Labi atvainojos izpriecas.
7.janvāris 2020, 21:00 | links

Sēņojot ,esmu pēdejos gados ievērojis,ka tiešām pa to mežu ar nesās ar tiem močiem kā negudri.Cik tur vajag lai kāds uz tā meža celiņa atrastos un nelaime ir neizbēgama.Vai tad priekš tādām izklaidēm nav speciālas vietas.

vienkars, 7.janvāris 2020, 20:54

Protams, ka ir. Bet vairums trasēs, kaut arī simboliski jāmaksā. Katru gadu ir pietiekami nelaimes gadījumu mežos, ar motorizētiem transporta līdzekļiem. Pārsvarā gadījumu, viens otram pretī, palielā ātrumā. Labi ja vēl divi solo moči satikās . Bet ir arī auto pret solo vai kvadru utt.
Neesmu gan pēdējos gados dzirdējis par letāliem gadījumiem, bet ar pietiekoši smagām traumām gan. Un ja abi braucēji saskrienas uz ne sava īpašuma, tad csn ir abpusējs, bet ja sanāk uzskriet virsū īpašniekam/apsaimniekotājam, vainīgs "ciemiņš "
7.janvāris 2020, 21:00 | links

Vai tad meži ir domāti gonkām.

vienkars, 7.janvāris 2020, 20:46
tās nav gonkas
7.janvāris 2020, 20:57 | links

Sēņojot ,esmu pēdejos gados ievērojis,ka tiešām pa to mežu ar nesās ar tiem močiem kā negudri.Cik tur vajag lai kāds uz tā meža celiņa atrastos un nelaime ir neizbēgama.Vai tad priekš tādām izklaidēm nav speciālas vietas.
7.janvāris 2020, 20:54 | links

Es nerunāju par vienu reizi izbrauktu taku/ceļu utt.
Apskati tak kaut motopower pēdējo video. Tur tās "grupas" braukā bieži. Un tā ir vairums pieRīgas un vēl dažu lielo pilsētu tuvumā. Tajā pašā skaitā pie manis (arī pieRīgā).
Es ar moci un auto, no 1983.gada braucu, tāpēc arī redzu kā viss notiek/attīstās, diemžēl, bet bieži uz slikto pusi.
Un kā jau teicu, neskaties ko saimnieks ar meža tehniku tur sadarījis ( tas ir Viņa īpašums, un drīz arī viņu sodīs un liks sakārtot), bet skaties ko un kur pats dari.
Nekā personīga pret Tevi, jo personīgi nepazīstu.

dakterp, 7.janvāris 2020, 20:24Redz es braucu pa valsts mežiem,un tie arumi ir valsts mežos un vairākus gadus seni jau,bij man maršruts pa''maģisko mežu''(pats tā iesaucu) kur iebraucot dienas laikā bij krēsla,biezi saaudzis ar foršu taku,2010 gadā kā nozāģēja tā joprojām tur ir rakumi kur ar parastu džipu neiebraukt.Tur kur ir dabas liegumi,tur lai ķersta mocistus,jo sodi ir bargi pa izbraukāšanu.
Saprotu ka mietpilsoņi mocistus nemīlēs nekad,kaut pa izpūtēju vizbulītes lidos ārā:D

udens2, 7.janvāris 2020, 20:38

Uldēn, sorry, bet cik Tev gadu?
Valsts mežus arī kāds apsaimnieko. Tavā bildē ir skaidri redzama uzartā LVM (pretuguns/ugunsdrošības vai kā viņu tur sauc) stiga. Bet arī uz tās Tu drīksti atrasties tikai un vienīgi ar kājām, velosipēdu vai bērnu ratiņiem. Un ne kādi ne ar motorizētu transporta līdzekli. :-) Ja protams iepriekš, to neesi saskaņojis ar LVM.
Tā lūk...
7.janvāris 2020, 20:46 | links

Pievieno savu atbildi

Nepieciešams reģistrēties, lai pievienotu atbildi!
Uz augšu

Creative templates for Google Ad Manager