Te nu ir jāatgādina sen zināma patiesība: Tavas tiesības beidzas tieši tur, kur sākas manējās.
To nu vajadzētu atcerēties un ievērot VISOS gadījumos.
Izņemot, ja kādam ir problēmas ar galvu. Šajos gadījumos labi līdz piespiedu pasākumi, jo tos atceras ilgi un sāpīgi
Skumji protams ir, ja ir pārspīlējumi, bet, iespējams, ka tur cita varianta nebija.
Jo policija nedz grib, nedz spēj nodrošināt īpašuma aizsardzību tiesiski, tad nu cilvēki tiesiskuma vietā izvēlas taisnīgumu.
Jozis2, 6.janvāris 2020, 18:24jančuk es ar tā agrāk domāju kamēr man čoms nenorāvas nosacīto sodu kad naktī savā lauku īpašumā atštaukāja kaut kādu klaidoni kas bij ielīdis,vēlāk izrādijās rūdīts zeks kas aizskrēja pasūdzēties uz menteni jo bij smadzeņtrīce.Izrādās tu pat savā īpašumā nedrīksti viņam neko darīt.
udens2, 6.janvāris 2020, 18:31
tā nu viš i ar to likuma piemērošanu, ka no cietušā fiksi vien var pārtapt par vainīgo, tāpēc mani neizbrīna, ja uz ielas kāds nelaimē tikušam nepalīdz, paiet garām... Es neaicinu uz vienaldzību, bet, salīdzinājumā ar Latviju, asv likuma norma(ar dažādām niansēm un atsķirībām dažādos štatos) var šķist no kā no sci-fi ņemta- kad tavā īpašumā(ja pats esi mājā un kāds lien iekšā) iekļuvušu svešinieku vari pat nolaist no kātiem- "The Castle Doctrine"(28 štatos, "Stand-Your-Ground" 12 štatos un visliberālākais "Make My Day Law"(laikam tikai Kolorādo štatā)))
badapiicka, 7.janvāris 2020, 00:00
Daļai cilvēku ir grūti saprotams cēloņu un seku princips, tas, ka nekas nenotiek tāpat vien.
Arī šeit, visticamāk, nevilka jau to šņori tīri izpriecas dēļ, vai, aiz neko darīt, bet gan tāpēc, lai kaut ko novērstu, vai vismaz ierobežotu. Nu iznāca tā, ka gribēja kā labāk, sanāca - kā vienmēr.
Likuma piemērošana - pagaidām, vai nu pazīšanās, vai nauda. No savā praksē pieredzētā - reti kad objektivitāte, visbiežāk - nav nozieguma sastāva.
7.janvāris 2020, 09:04 | links