Atcersmies to pašu Igaunijas skandālu, kad žurnaļugas uzoda, ka vietējie "zemnieki" savu "EKO natural" produkciju iepērk Rīgas Nakts tirgū, kurā savukārt prece pārsvarā nāk no Polijas, uc.
7.septembris 2019, 12:27 | links
mjuniors [06.09.19]: MJuniorsCilvēks skatās ko var atļauties un ko nevar. Tādu cenu politiku vari piekopt ja esi monopolists savā biznesā. Jo pretējā gadījumā tautai tavas "zelta" olas nafig nebūs vajadzīgas! :)
Par kādu cenu celšanu Tu spried?
Vai nav absurds, ja pat Skandināvijā daudzas preces ir lētākas kā LV?
Tikai nevajag tagad te gudri spriest par apgrozījumu. Jo, lai arī kādi ienākumi būs LV, apgrozījums būtiski nemainīsies.
Visu čakarē nodokļu politika!
urmaas, 6.septembris 2019, 21:33
Urmās ja man ir viena vista, tad viņai noteikti ir jādēj zelta olas, lai spētu adekvāti justies dzīvojot laukos. Ja man ir viena ola un divi pircēji es cenu ceļu. Bet ja man ir jau trīs olas un divi pircēji.. Tad cena olām nav jālaiž nost, jo viņi tāpat nepirks vairāk kā var apēst. Tad kā lai es nopelnu vairāk? Jāsāk tirgot ceptas olas!?
Shm_didzis [06.09.19]: vienkars [Vakar]: Shm_didzis,turpini tik kārtīgi visu maksāt.Un tajā pašă laikā tādam vienkaram gribas braukt pa labiem ceļiem, lai medīcīna būtu laba, lai bērniem skolas un skolotāji ir labi, utt. un ja tā nav tad ir lielā bļaušana, bet idejiski tas viss ir tăds pats, kā tu maksā nodokļus, tu uzmet, tevi uzmet...Tipisks lumpeņa bazars. Katrs uzņēmējs jau auyomātiski maksa 25procentus. Bet ar to jau nepietiek. Tas ir tā. 3 dienas strādā un 4dienu strādā par velti. Negribi sev tādu darbiņu, lumpeni? :)
mjuniors [06.09.19]: Un Urmas, kuras ir preces lētākas kā pie mums? Un tad jau atrastu kādu sakarību, kāpēc tā ir. Citādi tukša brēkšana vien sanāk.Atbrauc un padzīvo SWE. Tad varēsi spriest par "tukšo brēkšanu"!:)
Bet tur jau tas sūds, ka tas ir apburtais loks, katram pakalpojumam jāmaksā tik, cik tas maksā, iekļaujot algas, nodokļus, ražošanas līdzekļus un visu părējo, bet ja nozarē parādās bars ar tiem kas krăpjas ar nodokļiem un lien zem cenas, tad loğiski, ka godīgajam uzņēmējam rodas problēmas un tas paliek nekonkurētspējīgs...
Shm_didzis, 6.septembris 2019, 23:40
vienkars [06.09.19]: Shm_didzis,turpini tik kārtīgi visu maksāt.Un tajā pašă laikā tādam vienkaram gribas braukt pa labiem ceļiem, lai medīcīna būtu laba, lai bērniem skolas un skolotāji ir labi, utt. un ja tā nav tad ir lielā bļaušana, bet idejiski tas viss ir tăds pats, kā tu maksā nodokļus, tu uzmet, tevi uzmet...
aluspinte [06.09.19]: Nodokļu politika ir DIRSĀ! Tas vairāk par visu ir skaidrs visiem, izņemot valdību. Kautkādos sīkumos un paskairojumos nesākšu, ta te pāris lapas jāpieraksta būs.Bet tur jau tas sūds, ka tas ir apburtais loks, katram pakalpojumam jāmaksā tik, cik tas maksā, iekļaujot algas, nodokļus, ražošanas līdzekļus un visu părējo, bet ja nozarē parādās bars ar tiem kas krăpjas ar nodokļiem un lien zem cenas, tad loğiski, ka godīgajam uzņēmējam rodas problēmas un tas paliek nekonkurētspējīgs...
Maksā tik godīgi nodokļus un agri vai vēlu aizej pa freju. vairākkārt ir mēģināts. tas ir darbiniekiem normālu algu maksājot, ne minimālo. Mūsu valstī tak MINIMĀLĀ baigā alga. Likums liek nemaksāt darba ņēmējam. Tā nu tas ir. Kas paši nav darijuši, nekad nesapretīs. Uz rokas lai 1000 saņemtu, uz papīra algai jābūt 1404(starpība dirsā aiziet), + darbadevējs vēl ap 340 nodokļos piemaksā. Beigās reālā alga līdzīga nodokļiem, pvn pat neskaitot...i
MJuniors
Par kādu cenu celšanu Tu spried?
Vai nav absurds, ja pat Skandināvijā daudzas preces ir lētākas kā LV?
Tikai nevajag tagad te gudri spriest par apgrozījumu. Jo, lai arī kādi ienākumi būs LV, apgrozījums būtiski nemainīsies.
Visu čakarē nodokļu politika!
urmaas, 6.septembris 2019, 21:33
Copēju kopā ar kaut kādu UK finsnsistu. Kad sadzirdēju, kāda šiem nodokļu sistēma, smejoties noteicu- a var vēl paspēt emigrēt pie jums? Un vēl es pajautāju, kā jūs pamanāties būt tik bagāti pie tik zemiem nodokļiem. Viņš atteica, iedzīvotāju daudzums(53 miljoni, ja nemaldos). Bet tas ir bulšits, diplomātija. Sāls ir apstāklī- mazi nodokļi, bet maksā visi. Easy-peasy.
Lai vai kādi un ko par viņiem runā, bet nu nodokļu polika viņiem ir sakārtota. ir pārbaudīts.
Paeiza politika vismaz.
raihs, 6.septembris 2019, 21:52
aluspinte, 6.septembris 2019, 21:58
Copēju kopā ar kaut kādu UK finsnsistu. Kad sadzirdēju, kāda šiem nodokļu sistēma, smejoties noteicu- a var vēl paspēt emigrēt pie jums? Un vēl es pajautāju, kā jūs pamanāties būt tik bagāti pie tik zemiem nodokļiem. Viņš atteica, iedzīvotāju daudzums(53 miljoni, ja nemaldos). Bet tas ir bulšits, diplomātija. Sāls ir apstāklī- mazi nodokļi, bet maksā visi. Easy-peasy.
Paeiza politika vismaz.
raihs, 6.septembris 2019, 21:52